реклама партнерів:
Головна » Арешт Володимира Француза: хабар чи помста корупціонерів?

Арешт Володимира Француза: хабар чи помста корупціонерів?


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Те, що Володимир Француз -- антикомуніст, я знав ще з кінця 1990-х років, коли він в Острі створював Народний Рух. Те, що він і зараз лишився таким же, я пересвідчився і під час президентської компанії, і вже тепер -- навіть ставши головою Козелецької районної деражвної адміністрації, він на ганку Кабінету міністрів кричав "Комуна!" пікетувальникам- комуністам.

Те, що Володимир Француз -- хабарник, повідомив обласний прокурор Анатолій Василевський. І як же хитро повідомив: складається враження, що вже й вина доведена, і вирок винесено... Що й не дивно -- Володимир Француз неодноразово говорив про тиск з боку прокурорської братії, яка вимагала ласих земельних ділянок на березі Київського водосховища та біля траси Київ- Чернігів.

Француз -- хабарник? Дозвольте засумніватися -- десь 25 днів тому сам Володимир Іванович офіційно звернувся до Служби безпеки України, голови Чернігівської обласної державної адміністрації Миколи Лаврик і до того ж таки прокурора Анатолія Василевського із заявою, у якій йшлося -- готується провокація! І точно вона й сталася.

Події розвивалися таким чином. 23 червня Володимир Француз поїхав до брата Віктора, щоб разом купити всі необхідні речі для поминання матері. Брат у голови районної адміністрації -- підприємець і поїхав у прикиївське село Козин продавати земельну ділянку своєї дружини. При отриманні плати за землю братом був затриманий і Володимир Француз. Цікаво, але в повідомленні прокуратури вся увага акцентується саме на голові Козелецької адміністрації, а не на його братові...

Наразі Володимир Француз перебуває під арештом у Чернігові.

Говорить Олег Обушний, голова обласної організації партії "Наша Україна", заступник голови обласної ради:
-- Без сумніву, це є політична розправа з непокірним "помаранчевим" керівником -- ті ділянки, які ділки з прокуратури вимагали віддати їм задаром, Володимир Француз виставив на аукціон, про що й повідомила районна газета "Новини Придесення". Я скажу більше -- у нас є інформація, що готується провокація і проти мене та голови Чернігівської районної адміністрації та інших посадовців з "Нашої України". Майстри провокацій обрали мішенню Володимира Француза і всю організацію "Наша Україна" на Чернігівщині, щоб прислужитися правлячій коаліції і вихопити ласі шматки землі та іншої власності для себе особисто. Як повідомив прес-секретар обласної організації "Нашої України" Валерій Литовченко, партія розцінює арешт Володимира Француза, як загострення політичної боротьби перед виборами. Мішенню обрано саме найуспішного "помаранчевого" голову районної адміністрації, адже по більшості показників за час керівництва Французом Козелецьким районом, він піднявся на кращі позиції в області. Але для корупціонерів, які заправляють у правоохоронних органах, це не головне. Головне для них -- власні інтереси.

Готується заява депутатської фракції "Нашої України" в обласній раді -- її очолює саме Володимир Француз. Зрештою, дивуючись швидкісній реакції обласної прокуратури щодо Француза, маємо наголосити, що визнати винним будь-кого може лише суд.

Василь Чепурний

Довідка "Сіверщини".

Анатолій Василевський -- прокурор області, довгий час працював прокурором Печерського району Києва, де розташовані найголовніші державні установи. За його власним зізнанням, часто грав у теніс з тодішнім Генеральним прокурором України Станіславом Піскуном (справжнє прізвище, як
розповіла "Україна молода" -- Фірман). У Чернігові запам"ятався абсолютною бездіяльністю під час незаконного блокування Катерининської церкви, що, безумовно, було на руку московській церкві та лівим партіям. У Києві саме А.Василевський порушив кримінальну справу проти кандидата у Президенти Віктора Ющенка після бійки біля Центральної виборчої комісії. Вивчається інформація про наявність у п.Василевського та його дружини джипів "Lexus- 470", придбаних під час його роботи на посаді прокурора області. Вартість кожної такої машини -- біля 120 тисяч доларів, або більше мільйона гривень. Звісно, зароблених чесною прокурорською працею...

PS
Як повідомив прес-секретар обласної організації "Нашої України" Валерій Литовченко, партія розцінює арешт Володимира Француза, як загострення політичної боротьби перед виборами. Мішенню обрано саме найуспішного "помаранчевого" голову районної адміністрації, адже по більшості показників за час керівництва Французом Козелецьким районом, він піднявся на кращі позиції в області. Але для корупціонерів, які заправляють у правоохоронних органах, це не головне. Головне для них -- власні інтереси.

Готується заява депутатської фракції "Нашої України" в обласній раді -- її очолює саме Володимир Француз. Зрештою, дивуючись швидкісній реакції обласної прокуратури щодо Француза, маємо наголосити, що визнати винним будь-кого може лише суд.

Сіверщина






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини