реклама партнерів:
Головна » Олег Обушний про кадрову ситуацію на Чернігівщині

Олег Обушний про кадрову ситуацію на Чернігівщині


Коментарі: 0 Погляд. Версії

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Підгрунтя кадрових проблем, які область переживає сьогодні було закладено більше ніж століття тому. Ще з часів царської Росії Чернігівщина була донором людських ресурсів і професійних кадрів. Руками українців, зокрема і чернігівців, освоювалися Далекий Схід, Сибір, Казахстан. А зараз багато людей вимушені їхати на заробітки до Києва, Москви і далі до Західної Європи. Все це наслідки політики попередніх керівників країни -- Кравчука та Кучми, котрі довели державу до того, що її громадяни, які отримували мізерні зарплати, змушені були їхати з дому на заробітки. А їхали, як правило, ті - хто хотів і міг працювати.
Тож кадрова ситуація в області сьогодні одна із найгостріших. Це стосується і управлінського апарату. Останнім часом було звільнено 7 голів райдержадміністрацій, а раніше ще трьох. Звичайно, зміни потрібні. Інколи необхідно вливати свіжу кров у кадрові структури. Але головне, щоб ці зміни приносили користь державі та суспільству. Хочу сказати, що мені, особисто, важко коментувати звільнення двох голів адміністрацій. Чернігівського району - Лазаря Віктора Леонідовича, і Бобровицького - Мозгового Валерія Миколайовича. Навряд чи зараз знайдеш, я навіть не говорю про кращих, а хоча б таких же голів адміністрацій, якими були ці керівники.
Віктор Лазар та Валерій Мозговий завоювали авторитет і повагу мешканців своїх районів. Наприклад, зараз у Чернігівському районі будуються дві школи. До того як В. Лазар очолив райдержадміністрацію, за весь час незалежності України у районі навіть не починалося будівництво нової школи. У районі газифіковано багато населених пунктів. Такі ж позитивні зміни відбувалися і у Бобровицькому районі. Газифіковані села, ремонтуються дороги. Люди на собі відчули соціальну допомогу держави і турботу керівництва районів.
Говорити про інші кадрові зміни теж непросто. Райони неоднорідні і порівнювати їх, наприклад, за кількістю жителів, чи за показниками діяльності важко.
Що стосується зміни керівництва області, то вже екс-голова
облдержадміністрації Микола Лаврик сам прийняв рішення і написав заяву про звільнення. Чим було викликано це рішення? Можливо, через результати роботи. На жаль, область знаходиться на передостанньому місці серед інших регіонів України у рейтингу соціально-економічних показників. Можливо, через занадто великі бюджетні витрати на святкування молодіжного фестивалю у Сеньківці. На мою думку, витрачений на фестиваль 1 мільйон 200 тисяч гривень краще було б направити на будівництво житла для молодих спеціалістів на селі. Думати можна різне.
Хоча, варто зазначити, що Микола Лаврик, на відміну від попередників, не тиснув на бізнес. Адміністрація не заважала розвитку підприємництва. Попередній «губернатор» створював рівні умови для діяльності та розвитку політичних структур. Журналісти відчували його відкритість. Що ж стосується обласної ради, то вона пітримувала всі подані Миколою Івановичем програми соціально-економічного розвитку області. Підтримка була навіть у особистому житті, на прохання Миколи Лаврика йому із обласного бюджету виділено кошти для придбання будинку у Чернігові.
Після заяви про звільнення попереднього голови ОДА, Президент Віктор Ющенко призначив виконуючим обов'язки голови Чернігівської облдержадмінстрації Володимира Миколайовича Хоменка. Я гадаю, що людина, яка має великий досвід роботи у таких державних структрах як податкова адміністрація Київської області і Державне управління справами, зможе виконати покладені на неї Президентом завдання. Зокрема, забезпечити сталий соціально-економічний розвиток області і надходження до неї інвестицій, які, на жаль, нашу Чернігівщину дуже часто обходили.
Перед виборами завжди нелегко працювати у системі управління. Тому ще одним питанням із яким повинен справитися Володимир Хоменко є забезпечення права вільного вибору громадян на позачергових виборах.
Я маю надію, що зміни в області підуть лише на краще, а чернігівці повинні спокійно жити і працювати.

Джерело: Чернігівський монітор






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини