реклама партнерів:
Головна » Крим. Триває ліквідація надзвичайних подій.

Крим. Триває ліквідація надзвичайних подій.


Коментарі: 0 Надзвичайні ситуації

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Внаслідок посилення вітру до 30 м/с та хвилювання моря 5-6 балів (висота хвилі - до 5м) 11 листопада в акваторії Азово-Чорноморського басейну виникли надзвичайні події із 13 морськими суднами, з яких 5 - затонуло, а 8 суден потрапило на мілину. У результаті проведених пошуково-рятувальних робіт було врятовано 58 членів екіпажів та знайдено тіла 3 загиблих.
Станом на 7 год. 18 листопада доля 20 осіб залишається невідомою, пошуки їх тривають.
АР Крим
а) Керченська протока
1. 17 листопада проведено роботи з визначення районів забруднення акваторії Керченської протоки. Лоцманським катером ЛК-57 Керченського морського торговельного порту проведено обстеження акваторії в районі носової частини танкера "Волгонефть-139" (прапор Російської Федерації, вантаж 3 тис. 463 т мазуту), який переломився 11 листопада під час шторму. На поверхні води виявлено незначні плями мазуту.
Катером UMS-800 морського координаційно аварійно-рятувального центру у м. Керч та водолазною групою із 6 чол. проведено водолазне обстеження району де знаходилася кормова частина танкеру, яку 15 листопада відбуксировано до порту Кавказ Російської Федерації. На дні залишків нафтопродуктів не виявлено.
Літак АН-30 Міністерства оборони України провів аерофотозйомку акваторії протоки.
На місці подій продовжують працювати спеціалізовані судна "Світломор-4" та МБ "Бриз Юг" , які мають обладнання для збору нафтопродуктів з поверхні води.
Внаслідок витоку мазуту з танкера "Волгонефть-139" на острові Коса Тузла забруднено близько 6 км узбережжя у довжину та 0,3 км у глиб острова.
Станом на 7 год. 18 листопада зведеним підрозділом МНС, Міноборони та Мінтрансзв'язку вздовж берегової смуги Аршинцевської коси та о. Коса Тузла зібрано нафтопродукти у суміші з піском та водоростями загальною масою 1 тис. 236 т.
2. 17 листопада в районі затоплення суховантажного судна "Вольногорськ" (прапор Російської Федерації з вантажем 2 тис. 436 т сірки), яке затонуло 11 листопада під час шторму, а екіпаж з 8 осіб за допомогою гумового рятувального плота самостійно дістався до коси Тузла, де був врятований, водолазні роботи щодо обстеження судна не виконувалися. Виток нафтопродуктів візуально не спостерігається.
3. 17 листопада продовжувалися пошуки 5 зниклих членів екіпажу суховантажного судна "Нахічевань" (прапор Російської Федерації, вантаж 2 тис. 365 т сірки), яке затонуло 11 листопада під час шторму у Керченській протоці. Екіпаж судна складався з 11 осіб, 3 членів екіпажу врятовано, тіла 3 виявлено поблизу мису Тузла.
Водолазний мотобот ВМ-267, катери "Водолаз-2" та "Спорік" (прапор Російської Федерації) провели водолазний огляд затонулого судна, з метою виявлення членів екіпажу та підняття судна.
Станом на 7 год. 18 листопада доля 5 моряків залишається невідомою.
4. 17 листопада в районі мису Такил здійснювалось обстеження суховантажного судна "Ковель" (прапор Російської Федерації, вантаж 2 тис. 100 т сірки), яке 11 листопада затонуло під час шторму. Виконувалися водолазні роботи з обстеження корпусу, такелажу і припинення витоку нафтопродуктів.
До виконання робіт залучалися водолази Морського координаційного аварійно-рятувального центру в м. Керч Державної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах та водолазне судно ВМ-5, яке належить до Керченського спеціального морського загону МНС в АР Крим.
б) Чорне море
1. Станом на 7 год. 18 листопада залишається на мілині суховантажне судно "Віра Волошина" (прапор України, порт приписки м. Маріуполь, вантаж сільськогосподарська техніка), яке 11 листопада в районі мису Меганом поблизу міста Судак сіло на мілину та отримало розкол корпусу носової частини навпіл (витоку нафтопродуктів у море не виявлено). Екіпаж судна 19 осіб евакуйовано. Силами Держприкордонслужби здійснюється охорона судна.
м. Севастополь
Чорне море
1. 17 листопада продовжувалися пошуки 15 зниклих членів екіпажу суховантажного судна "Хадж-Ісмаїл" (прапор Республіки Грузія, вантаж металобрухт), яке затонуло 11 листопада під час шторму в районі Херсонеського маяка. Екіпаж судна складався з 17 осіб, 2 членів екіпажу врятовано.
До пошуку з морського торговельного порту Севастополь залучалося рятувальне судно "Сапфір", підрозділи МНС та МВС. Обстежено акваторію в районі мису Херсонес.
Станом на 7 год. 18 листопада доля 15 моряків залишається невідомою, пошуки їх тривають.
17 листопада до організації та проведення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заходів щодо очищення акваторії та забрудненого узбережжя Керченської протоки залучалося особового складу 614 осіб, 29 од. техніки та 12 од. плавзасобів.
На засіданні українсько-російської комісії прийнято рішення щодо припинення етапу пошуково-рятувальних дій та розпочати підготовку затонулих суден до підняття.
Координацію пошуково-рятувальних та аварійно-відновлювальних робіт здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Джерело: повідомлення МНС, www.mns.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини