реклама партнерів:
Головна » Чернігівщина визначила претендентів на звання «7 природних чудес України»

Чернігівщина визначила претендентів на звання «7 природних чудес України»


Коментарі: 0 Довкілля

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Чернігівська обласна рада за поданням Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області та районів подала для участі в акції «7 природних чудес України» такі об’єкти:
Багатовіковий дуб. Вік понад 450 років, його називають „Цар-дубом”, діаметр стовбура близько 2 м, висота майже 30 м. Росте в Коропському районі, на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення „Рихлівська дача”.

Узруївські джерела. Гідрологічна пам’ятка природи з 1964 року. Численні джерела високоякісної питної води живлять озеро та річку Смячку, розташовані у Новгород-Сіверському районі Чернігівської області на лівому березі болотного масиву по руслу річки Смячки. Площа 1 га. Земельна ділянка площею 7,3 га, яка охоплює джерела вкрита лісовими масивами.

Урочище Замглай. Ландшафтний заказник загальнодержавного значення, площа 4428 га. Один з найбільших болотних масивів Полісся між річками Сожем та Десною. Являє собою заболочене дно давньої широкої долини Дніпра. Живлення – за рахунок поверхневих та грунтових вод. Знижені заболочені ділянки чергуються з піщаними підвищеннями. На території існують рідкісні види рослин і тварин, які занесені до Червоної книги.

І додатково - річка Десна. Ліва притока Дніпра, перша серед його приток за довжиною й друга за величиною басейну. Довжина її – 1130 км, площа басейну – 88,9 тис. кв. км. Заплава річки заболочена, порізана староріччями, озерами й западинами. Живлення переважно снігове. Десна – типова рівнинна ріка з високим весняним водопіллям і низькими рівнями влітку й узимку.

Організатори акції «7 природних чудес України», яка стала другим етапом Всеукраїнської акції «7 чудес України», де було обрано сім кращих історико-культурних та архітектурних об’єктів країни, ставлять за мету обрання семи природних чудес та пропагування унікального природного світу України, привернення уваги до об’єктів, що мають перспективу стати цікавими не лише для українського, але й для закордонного туристичного товариства. Претендентами для участі у конкурсі можуть бути геологічні об’єкти: гори, печери, вулканічні масиви; а також озера, річки, природні (нерукотворні) лісові масиви тощо.

Акція пройде у декілька етапів: 7 лютого 2008 року буде оголошено 100 претендентів на звання «7 природних чудес України», до 7 липня 2008 року експертами буде визначено та представлено 21 об’єкт, що претендуватиме на перемогу, а 21 серпня, до Дня незалежності, після проведення Інтернет-голосування та експертної оцінки, буде проголошено 7 природних чудес, що стали переможцями акції.

Голова оргкомітету та ініціатор акції „7 природних чудес України” Микола Томенко переконаний, що унікальний природний світ України є тією сферою, яка може стати успішною візитівкою нашої держави.

Серед організаторів цієї акції - Державна служба туризму і курортів України, Комітет Верховної Ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму, Національна радіокомпанія України, канал ICTV, журнал «Мандри» та багато інших засобів масової інформації. Науковий та експертний супровід заходу здійснюватиме Інститут геологічних наук НАН України та фахівці географічних і геологічних факультетів провідних вузів країни.

Джерело: Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради, http://www.chernihiv-oblrada.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини