реклама партнерів:
Головна » Україна 76-та в рейтингу людського розвитку

Україна 76-та в рейтингу людського розвитку


Коментарі: 0 ЕКОНОМІКА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Огляд економічних новин за підсумками вівторка, 24 червня, -
пропонує сайт http://www.bbc.co.uk/ukrainian/

Цьогорічний врожай зернових в Україні буде на рівні у 40 мільйонів тонн - вважають у Міністерстві аграрної політики. При цьому близько половини із врожаю зернових припадатиме на пшеницю - заявив керівник відомства Юрій Мельник. Він також припускає, що при такому врожаю обсяги експорту зернових можуть становити до 14 мільйонів тонн. Міністр аграрної політики також твердить, що до кінця поточного маркетингового року, тобто до 1 липня, українським експортерам вдасться вивезти 3,7 мільйонів тонн зернових, аби звільнити складські приміщення для зерна нового врожаю. До травня цього року в Україні діяли запроваджені урядом обмеження на експорт зерна.
Експерти прогнозують подальше зростання цін на метал - такими є висновки лондонської конференції Європейський ринок металу 2008. Прогнози щодо зростання цін експерти пояснюють зростаючим попитом на метал з боку країн, що розвиваються, передусім, Індії та Китаю. Продукція металургії є однією з головних статей українського експорту та основа статків переважної більшості українських мільярдерів.
Україна посіла 76 місце серед 170 країн світу у цьогорічному рейтингу ООН з людського розвитку. При цьому Україна має гірші показники ніж у країнах, подібних до неї - Росії, Білорусі, Румунії, Албанії та Македонії - повідомив постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Френсіс О'Доннелл. Серед сусідів України набагато кращі показники має Польща та Словаччина, а гірші - Молдова, яка посіла 111-ту позицію у цьогорічному рейтингу. За словами представника ООН, головними критеріями рейтингу є не тільки економіка та освіта, але й медицина, стан справ у якій в Україні є вкрай незадовільним. За словами пана О'Доннелла, тоді як економіка і доходи українських громадян зростають, їх здоров'я системно погіршується, так само, як демографічні показники та тривалість життя.
Міжнародна дослідницька організація Reputation Institute оприлюднила список найбільш респектабельних українських компаній цього року: Рошен, Київстар, Nestle-Україна, Procter&Gamble Україна та Приватбанк. Світовий рейтинг ділової репутації очолила японська Toyota, а минулого року найповажнішою компанією у світі стала голандська компанія-виробник іграшок Lego.
Європейський Союз на щорічній зустрічі представників ОПЕК закликав країни-експортери нафти збільшити квоти на видобуток нафти. Проте генеральний секретар ОПЕК Абдалла Аль-Бадрі заявив, що країни ОПЕК не будуть наслідувати приклад Саудівської Аравії і збільшувати видобуток. Він також підкреслив, що зростання цін є наслідком спекуляцій на ринку, а не нестачі сировини.
ФБР обіцяє ще більше затриманих у рамках розслідування справи про фінансові махінації на іпотечному ринку у США - заявила начальник відділу ФБР по боротьбі із фінансовими злочинами Шерон Ормсбі. Минулого четверга ФБР оголосив про затримання понад 400 гравців ринку нерухомості, серед яких ріелтери та агенти, які допомагали в отриманні іпотечних кредитів. За словами пані Ормсбі, ФБР досліджує всі аспекти шахрайських оборудок - від надання кредитів до продажу іпотечних зобов'язань під інвестиції, при цьому бюро розслідує діяльність 19 корпорацій та їх топ-менеджерів.
Моква може випередити Лондон за ціною оренди офісних приміщень і посісти перше місце у світі за цим показником - вважає голова бюджетно-фінансової комісії Московської Думи Ігор Антонов. Зараз британська столиця все ще випереджає Москву, але російська столиця вже випередила Париж, і до 2010 року може подолати і Лондон.

Джерело: http://www.bbc.co.uk/ukrainian/





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини