реклама партнерів:
Головна » Літня волонтерська школа на Чернігівщині

Літня волонтерська школа на Чернігівщині


Коментарі: 0 Молодь

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Чернігівська міська молодіжна громадська організація "Міський молодіжний центр "Жменя" (керівник Реґіна Гусак) спільно з ЧМГО "Євроклуб" (керівник – Юрій Ткач) з 07 по 09 липня 2009 року провели першу частину “Літньої волонтерської школи "Екокульт” (екологія, культура, туризм).
Фінансова підтримка проекту надана в рамках конкурсу "СОЮЗУ БЛАГОДІЙНИКІВ", організованого Центром АХАЛАР за рахунок коштів, отриманих від членів "СОЮЗУ БЛАГОДІЙНИКІВ".
Партнерами школи виступили Чернігівський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Чернігівська обласна організація ВГО "Народний альянс молоді", Чернігівська філія ПВНЗ "Європейський університет".
Школа у форматі літнього табору пройшла в заміському центрі відпочинку "Сосновий Бір" в екологічно чистій зоні на березі річки Снов, неподалік від села Бігач Менського району.
Учасники школи мали змогу взяти участь в інтерактивних іграх, спортивних змаганнях, театральній постановці, краєзнавчих та екологічних презентаціях тощо.
Участь у школі взяли активісти громадських організацій, студенти та викладачі ВНЗ та шкіл, що працюють у сферах волонтерства, краєзнавчої роботи, екології, туризму.
Мета школи – підняття престижу волонтерської діяльності, поглиблення знань з краєзнавчої роботи, україністики та екологічне виховання.
Серед тренерів – к.ф.н., доцент кафедри філософії і культурології ЧДПУ ім.. Т. Шевченка Марина Каранда, спеціаліст Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Волинець та викладач екології Валентина Бабич.
Завдання тренінгів з волонтерства, як зазначила пані Наталія, - ще раз закріпити поняття "волонтер", "волонтерство", пояснити важливість цього руху, відповідальності перед собою та іншими, навчити любити себе, свій край, українську культуру, природу. А всі набуті знання підуть в маси, залучаючи до волонтерського руху нових учасників.
В рамках культурологічного блоку пані Марина проводила тренінги з української культури. Принцип занять – поєднання унікального (етнічного) і універсального (загальнолюдського). Така форма спілкування, як каже Марина Каранда, залучає молодь до активного оволодіння основами української пісенної традиції, учасники конструюють новітні казки та реконструюють національні костюми. Головний акцент робиться на відновленні аматорської театральної традиції, що відбулося у постановці драми про життя і подвиг Івана Хрестителя, до якого в народі завжди ставились шанобливо.
Не випадкова і екологічна складова, оскільки актуальність екологічного виховання підлітків та молоді в наші дні підвищується. Валентина Бабич підкреслила, що нині загострилися протиріччя між потребами людини в природних ресурсах та можливістю природи реалізувати ці потреби. Тому важливим завданням школи є не лише екологічна агітація, але і безпосередня участь в акціях охорони збереження природи, поглиблення та розширення знань з екології, формування екологічної культури у молоді.
На наступному тижні учасники школи проведуть майстер-класи разом з тренерами для всіх бажаючих в Чернігівському міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, щоб на практиці використати набуті знання та вміння. Запрошуємо всіх зацікавлених на тренінги у вівторок та середу (14-15 липня) о 9 та 10 год. відповідно.

Прес-служба ЧММГО "Жменя"






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини