реклама партнерів:
Головна » ЕКОНОМІКА
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 57 58 »
Презентовані нові обігові монети 1, 2, 5 та 10 гривень (ФОТО)
Презентовані нові обігові монети 1, 2, 5 та 10 гривень (ФОТО)
Національний банк України відповідно до політики оптимізації готівкового обігу України презентував нові обігові монети номінальною вартістю 1, 2, 5 та 10 гривень. Про це йдеться на офіційному сайті Нацбанку.

Ці монети з часом замінять банкноти відповідних номіналів, що зараз перебувають в обігу.
Уводитися в обіг нові обігові монети будуть поетапно:
- перший етап – 27 кві ... Читати далі»
14-Бер-2018 Журналіст
"Нафтогаз України" закриє своє представництво в Росії
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" закриє своє представництво в Росії до 12 березня 2018 року.
Про це повідомляється в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).
"Згідно з протоколом засідання наглядової ради НАК "Нафтогаз України", правлінню компанії доручено здійснити всі заходи для ліквідації (закриття) представн ... Читати далі»
05-Бер-2018 Черняков
Президент США продовжив на рік санкції проти Росії
Президент США продовжив на рік санкції проти Росії
Президент США Дональд Трамп 2 березня продовжив терміном на рік санкції проти Росії через її агресію щодо України, йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

«Відповідно до розділу 202(d) Національного закону про надзвичайні ситуації, я продовжую на 1 рік національну надзвичайну ситуацію, проголошену у наказі 13660», – йдеться у тексті наказу.

В документі вказано, що вв ... Читати далі»
03-Бер-2018 Черняков
Україна підписала контракт з Польщею про термінові поставки газу
Україна підписала контракт з Польщею про термінові поставки газу
Національний нафтогазовий холдинг «Нафтогаз України» на тлі відмови російського газового монополіста «Газпром» поставляти в Україну в березні раніше законтрактовані обсяги газу уклав контракт на поставку 60 млн куб. м газу з польською компанією PGNiG.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому прес-службою польської PGNiG.
«Нафтогаз» і польська PGNiG підписали контракт на те ... Читати далі»
02-Бер-2018 Черняков
"Газпром" програв суд і розпочав газову війну з Україною
Російський газовий монополіст «Газпром» на тлі програшу в Стокгольмському арбітражі вирішив почати процедуру розірвання чинних контрактів на транзит і купівлю газу з нафтогазовим холдингом «Нафтогаз України».
Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомляє прес-служба «Газпрому».
«Газпром» змушений негайно почати процедуру розірвання контрактів із НАК «Нафтогаз України» на п ... Читати далі»
02-Бер-2018 Черняков
Міністр соцполітики назвав умови для виплат пенсій в ОРДЛО
Міністр соцполітики назвав умови для виплат пенсій в ОРДЛО
На даний час Україна не може гарантувати своїм громадянам, які залишились на підконтрольних російсько-терористичним військах територіях, дотримання їх конституційних прав і свобод.

Зокрема, під час зустрічі з журналістами міністр соцполітики Андрій Рева зазначив, що на даний час в окупованих районах Донецької та Луганської областей неможливо забезпечити виплату місцевим мешканцям пенс ... Читати далі»
30-Січ-2018 Експерт
Уряд поки не збирається підвищувати пенсійний вік
Уряд поки не збирається підвищувати пенсійний вік
Міністр соцполітики Андрій Рева під час інтерв’ю виданню «Обозреватель» повідомив основні «меседжі» уряду в соціальній сфері країни.

Зокрема, він зазначив, що на протязі найближчих 10 років необхідності для підвищення пенсійного віку не буде, оскільки кількість платників податків необхідно збільшувати за рахунок детінізації «резерву тіньової економіки», а не збільшення трудового віку ... Читати далі»
29-Січ-2018 Експерт
СБУ не допустило розтрату 700 мільйонів бюджетних коштів
СБУ не допустило розтрату 700 мільйонів бюджетних коштів
Оперативники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою АР Крим не допустили нанесення збитків державному бюджету на суму майже сімсот мільйонів гривень із застосуванням корупційних схем, повідомляє сайт СБУ.

Працівники СБУ задокументували систематичні факти заниження вартості імпортованих товарів менеджментом деяких комерційних структур. Зокрема, зловмисники протягом 2016-20 ... Читати далі»
23-Січ-2018 Експерт
Українці понесли гроші в банки
Українці понесли гроші в банки
У 2017 році українці збільшили гривневі депозити на 19%, а банки активізували кредитування.

Про це свідчать попередні дані "Грошово-кредитної статистики" за грудень 2017 року, повідомляє прес-служба регулятора.

Як наголошується, за 2017 рік загальний портфель депозитів по банківській системі України зріс на 13% або 102,8 млрд гривень - до 896,3 млрд гривень. Для порівнянн ... Читати далі»
17-Січ-2018 Черняков
В Україні спостерігається величезний попит на іноземну валюту
В Україні спостерігається величезний попит на іноземну валюту
В останні дні в Україні спостерігається величезний попит на іноземну валюту. Щодня в аеропорту "Бориспіль" приземляється по одному літаку з готівковими доларами.

Про це повідомляє UBR із посиланням на керуючого директора "Кредит Оптима банк" Ігоря Львова.

Він зазначив, що ще до Нового року українцям вистачало 2-3 літаків із готівкою на тиждень. При цьому завезена готівка ... Читати далі»
14-Січ-2018 Черняков
Е-гривня: як скоро українцям чекати власну електронну валюту?
Е-гривня: як скоро українцям чекати власну електронну валюту?
Нацбанк України розглядає можливість впровадження електронної гривні, що має на меті мінімізувати транзакційні витрати на переказ грошей від одного учасника платіжного ринку України іншому та, водночас, пришвидшити вказану процедуру, йдеться у повідомленні фінустанови на офіційній сторінці в Facebook.

«Національний банк вивчає сучасні інноваційні технології та розглядає широкий спектр ... Читати далі»
12-Січ-2018 Експерт
Луганщина рахує збитки від російської агресії
Луганщина рахує збитки від російської агресії
Заступник голови Луганської ВЦА Юрій Клименко поділився із журналістами каналу «112 Україна» статистичними даними, які свідчать про збитки регіону від військових дій Росії та підконтрольних їй «республік».

За словами посадовця, лише за попередніми підрахунками від злочинних дій Російської Федерації тільки контрольована українською владою Луганщина зазнала збитків на 9 мільярдів гривен ... Читати далі»
11-Січ-2018 Експерт
Прогноз зростання української економіки
Прогноз зростання української економіки
Українська економіка зростатиме і далі. Про це стало відомо із прогнозу Світового банку, який було опубліковано у доповіді «Перспективи світової економіки».

Зокрема, фінансова установа відмічає стабільне зростання економіки нашої держави протягом найближчих трьох років від 2% до 3,5% у 2018 році і аж до 4% у 2020 році.

Так, оцінки аналітиків Світового банку по Україні не ... Читати далі»
10-Січ-2018 Експерт
Бюджет 2018: на чверть збільшено фінансування Збройних сил України
Бюджет 2018: на чверть збільшено фінансування Збройних сил України
Видатки на потреби Збройних сил України в 2018 році збільшено на 16,8 млрд грн (+ 24,3%), п’яту частину з яких буде використано на озброєння та військову техніку.

За повідомленням Департаменту фінансів Міністерства оборони України, у Законі «Про Державний бюджет України на 2018 рік» для Міністерства оборони передбачено 86,0 млрд грн (2,58% ВВП), із них: 81,7 млрд грн за загальним фонд ... Читати далі»
09-Січ-2018 Експерт
Крим на продаж
Крим на продаж
Поки українські активісти і політики добиваються справедливості в міжнародних інстанціях та збирають докази злочинів Росії в окупованому Криму, сама ж окупаційна влада робить все можливе аби роздерибанити вже вкрадене.

Під кінець 2017 року у ЗМІ з’явилась інформація про приватизацію близьким другом Володимира Путіна Юрієм Ковальчуком виноробного заводу «Новий Світ» за 1,5 мільярда руб ... Читати далі»
09-Січ-2018 Експерт
Підсумки державної програми «Теплі кредити» за 2017 рік
Підсумки державної програми «Теплі кредити» за 2017 рік
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман через свій Facebook-аккаунт прозвітував перед громадськістю щодо реалізації впровадженої Урядом програми, спрямованої на покращення енергоефективності багатоквартирних будинків.

Зокрема, посадовець зазначив, що у 2017 році 150 тисяч українських родин взяли так звані «теплі кредити» за державною програмою «Теплі кредити».

Урядова ... Читати далі»
05-Січ-2018 Експерт
Держава збільшила фінансування квартирного питання для військовослужбовців
Держава збільшила фінансування квартирного питання для військовослужбовців
Фінансування будівництва та придбання вже готової жилої площі для військових та працівників силового блоку передбачає виділення з держбюджету 2018 року 1,72 млрд грн.

Найбільшу частку з цих коштів виділено на Збройні сили України – 857,6 млн грн, на жито прикордонників і нацгвардії передбачено по 200 млн грн, розвідники Міністерства оборони України отримають житло на 100 млн грн, Служ ... Читати далі»
03-Січ-2018 Експерт
Головний пріоритет Уряду – підвищення соціальних стандартів
Головний пріоритет Уряду – підвищення соціальних стандартів
Кабінет міністрів України має намір переглянути розмір мінімальної заробітної плати, яка з 1 січня 2018 року зросла на 16% до 3723 грн.

Так, уряд за підсумками першого кварталу поточного року планує розглянути можливість підвищення мінімалки до 4200 грн., про це йдеться в законі про державний бюджет на 2018 рік, опублікованому в газеті «Голос України».

Як повідомляв УНІАН ... Читати далі»
02-Січ-2018 Експерт
З початку року Україна опинилась в ТОПі авторитетних рейтингів
З початку року Україна опинилась в ТОПі авторитетних рейтингів
Авторитетне британське видання Financial Times визнало Україну лідером з поліпшення ділового клімату серед пострадянських держав. Відповідні статистичні дані закордонного видання оприлюднив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

Політик зазначив, що за останні 7 років Україна значно поліпшила свій рейтинг, що свідчить про високі показники розвитку наш ... Читати далі»
02-Січ-2018 Експерт
Росія піднімається з колін. Резервний фонд РФ ліквідовано
Росія піднімається з колін. Резервний фонд РФ ліквідовано
З нового року в Російській Федерації перестав існувати резервний фонд. Відповідна структура була утворена в 2008 році і мала стати додатковим джерелом фінансування дефіциту бюджету. Наповнення фонду складали додаткові доходи нафтогазової галузі і на момент його створення фонд нараховував 140 мільярдів доларів США. На початку російської агресії в Україні у фонді залишалось 90 мільярдів, однак у гр ... Читати далі»
02-Січ-2018 Експерт


Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Модуль не активізовано (module is not installed)