реклама партнерів:
Головна » Хроніка Євро. День дванадцятий

Хроніка Євро. День дванадцятий


Коментарі: 0 ЄВРО-2012

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
19 червня визначились дві останні команди, що продовжать боротьбу у чемпіонаті, на жаль, ними стали збірні Англії та Франції.
Українська збірна напрочуд вдало провела перший тайм гри, однак вже на перших хвилинах другої половини матчу Руні відкрив рахунок у цій зустрічі. Кульмінацією двобою став гол Марко Девіча, який арбітр не зарахував. Вочевидь, це й надломило дух української команди.
Головний тренер збірної України з оптимізмом дивиться в майбутнє. Олег Блохін відзначив змістовну і яскраву гру підопічних, підкресливши, що йому за команду не соромно. «Не хочу коментувати, - розповів Олег Володимирович на післяматчевій прес-конференції. – Поздоровляю команду з гарною грою. Прикро, що не змогли вирішити завдання виходу до чвертьфіналу. Навіть тренер суперників Ходжсон визнав, що в цій грі ми заслуговували на більше. Але це футбол. Одна команда програє, інша йде далі.
Про суддівство нічого говорити не буду. П’ять арбітрів уже на полі, а не бачать, був гол, чи ні. Там м’яч на півметра залетів у ворота… Ми краще грали за суперників. Вони забили гол після рикошету, тоді як ми свої шанси не використали. Очевидно, не прийшов наш час…»

Король іде.
Для капітана національної команди Андрія Шевченко гра проти збірної Англії стала останньою. Про це він повідомив одразу після матчу. «На офіційному рівні я вже за збірну не гратиму, - сказав Шевченко. – Час дати дорогу молодим. Щоправда, ще одного разу я вийду на поле в формі України. Це буде товариська гра, яку вважатимемо прощальною».

Андрій Шевченко встановив майже всі рекорди в новітній футбольній історії України. Дебютував далекого 1995-го, провів за збірну 109 матчів і забив 48 м’ячів. Найвищим досягненням у національній команді став вихід до чвертьфіналу чемпіонату світу 2006 року.
Збірна Швеції також залишила чемпіонат, але з гордо піднятою головою, виборовши перемогу у збірної Франції. Востаннє Києвом пройшли шведські уболівальники, співаючи і скандуючи: «Київ – наше місто! Ми повернемось сюди обов’язково! Ми любимо Київ!»
Пройшли ходою й англійські уболівальники. Однак, їхній парад мав на меті не стільки висловити підтримку збірній, скільки обурення Солу Кемпбеллу. Фани засудили висловлювання футболіста щодо звинувачення України в расизмі. Для акції в одному із салонів ритуальних послуг Донецька вони придбали труну за 150 гривень, на якій написали англійською «Кемпбелл, ти не правий» і «Ми будемо робити те, що хочемо». Коментуючи висловлювання Сола Кемпбелла щодо расизму в Україні, англійці усіляко засудили його заяви, назвавши їх неправдивими. За словами одного з учасників акції Джона Сміта, Україна чудово підготовлена до Євро. «Сам турнір проходить на найвищому рівні. Донецьк та ваша країна – чудові. Тут гарна погода, чудова атмосфера, якою ми насолоджуємося. Британські медіа, які критикували Україну за расизм, були не праві. Ми в цьому переконалися», - наголосив Сміт.

«Ефект ошуканого очікування». Європейські журналісти, що завітали до України також продовжують наголошувати на тому, що більшість українських «негативів», про які розповідалося до початку Євро-2012, виявились просто чутками.
Грецька газета Kathimerini спростовує інформацію про сумніви міжнародної спільноти щодоKathimerini.gif спроможності України успішно провести Євро-2012. Журналісти повідомляють про високий рівень безпеки в приймаючих містах, громадського транспорту та готовності стадіонів. За їхніми словами, успіх підготовки можна виміряти задоволенням вболівальників, які перебувають в країні. А саме з цим все гаразд — туристи в захваті від господарів єврочемпіонату і відзначають хорошу атмосферу, яка панує в українських містах. Журналісти видання підсумовують, що вже зараз можна сказати про успішне проведення Євро-2012.

Polskie radio dla zagranicy повідомляє, що після 12 днів проведення турніру хвиля критики і песимізму у західних ЗМІ змінилися на захоплення українськими містами, організацією матчів, прийому і розваг для вболівальників Євро-2012. Іноземці не побачили тут диктаторської влади, безхатченків, зграй бездомних собак, мілітаризації і брудних вулиць, натомість, були приємно вражені гостинністю країни.
Ще одне польське видання — Gazeta Wyborcza присвятила матеріал Львову. На своїх шпальтах газета знайомить читачів з видатними архітектурними та історичними пам'ятками західної перлини України та заохочує поляків відвідати місто, яке знаходиться майже поруч.
За даними МВС та МОЗ ситуація у містах-господарях чемпіонату продовжує залишатись спокійною. Жодних надзвичайних ситуацій, які могли б викликати занепокоєння, не відбулося.
Державний кордон України від початку турніру Євро-2012 перетнуло 4 млн 557 тисяч осіб та майже 1,1 млн транспортних засобів, що на чверть більше показників минулого року. Затримок у митному оформленні учасників та уболівальників також не зафіксовано.
В день матчів Україна-Англія та Франція-Швеція у Донецьку та Києві через державний кордон пропущено 260 тисяч осіб та майже 60 тисяч транспортних засобів. Після виступів з України відлетіли збірні команди Англії та Швеції.
У Донецьк на матч Україна — Англія прибули близько 5 тис. англійських вболівальників та 25 тис. українців. За порядком на вулицях міста стежили понад 2 тисячі міліціонерів. З них 600 правоохоронців патрулювали територію навколо «Донбас Арени» з собаками та на конях. Ще 120 міліціонерів стежили за порядком у донецькій фан-зоні в парку ім. Щербакова.
У фан-зонах українських міст зібралась велика кількість як іноземних, так і вітчизняних уболівальників. Зокрема, у столиці гру переглядали 140 тисяч фанів, у Харкові - 60 тисяч, у Львів – 35 тисяч та ще понад 45 тисяч у фан-зоні Донецька.

Джерело: Інформаційний центр «Україна-2012»






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини