реклама партнерів:
Головна » На японській АЕС "Фукусіма-1" відновлено електропостачання

На японській АЕС "Фукусіма-1" відновлено електропостачання


Коментарі: 0 Надзвичайні ситуації

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Фахівцям вдалося відновити електропостачання на аварійній АЕС "Фукусіма-1". Про це повідомив британський телеканал Sky News.
Японським інженерам вдалося підтягнути кілометровий кабель до станції, щоб перезапустити систему охолодження. Наразі основна увага приділяється охолодженню проблемних реакторів, однак небезпека розплавлення ядерних стрижнів і раніше, зберігається.
Як заявив раніше на прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Японії Юкіо Едано, головне занепокоєння викликають третій і четвертий реактори станції.
Агентство з ядерної безпеки Японії підвищило рівень ядерної загрози на АЕС з 4-го до 5-го рівня за семибальною шкалою. Це означає, що існує великий ризик радіоактивного зараження за межами АЕС. Японські атомники не виключають, що над "Фукусіма"доведеться побудувати саркофаг.
Тим часом, поліцейські намагаються обстрілювати реактори водяними гарматами, а військові гелікоптери скидають над станцією воду. І хоча більша частина води потрапляє повз цілей, компанія-оператор станції стверджує, що операція проходить успішно, і відпрацьовані стержні поступово укриваються водою.

Нагадаємо, 11 березня в Японії стався потужний землетрус, який викликав цунамі. Загинули більше 6,5 тисячі людей, понад 10 тисяч вважаються зниклими безвісти, але шанси знайти їх живими практично нульові.

Кілька сильних землетрусів магнітудою від 4,8 до 5,6 сталися вранці у суботу, 19 березня, на північному сході і в центральній частині Японії.

Про це повідомила Геологічна служба США (USGS).
Перші підземні поштовхи магнітудою 5,2 були зареєстровані о 04.53 за місцевим часом (21.53 п'ятниці за київським часом) за 91 км на північний схід від міста Фукусіма. Осередок землетрусу залягав на глибині 63,5 км.
Приблизно через півгодини після першого землетрусу були зареєстровані чергові підземні поштовхи магнітудою 4,8. Епіцентр землетрусу розташовувався за 104 км на південний схід від міста Фукусіма. Осередок підземних поштовхів знаходився на глибині 42,1 км.
О 06.18 за місцевим часом (23.18 по Києву) було зареєстровано ще один землетрус магнітудою 5,0. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався за 139 км на північний схід від столиці Японії міста Токіо. Осередок землетрусу залягав на глибині 48,4 км.
Також ще один землетрус магнітудою 5,6 балів, епіцентр якого знаходився у Тихому океані, стався неподалік від північно-східного узбережжя острова Хонсю, а його осередок залягав на глибині 20 кілометрів під океанським дном. Підземні поштовхи відчули жителі 16 з 47 префектур Японії, в тому числі японської столиці. За даними національного метеорологічного управління, загрози цунамі не виникло.
Раніше в п'ятницю Метеорологічне управління країни опублікувало дані щодо загальної кількісті афтершоків за весь час з 11 березня, коли на північному сході Японії стався руйнівний землетрус магнітудою 9,0. За даними управління, усього з минулої п'ятниці біля узбережжя країни сталося 262 землетруси. Цей показник є рекордним і в 2,5 рази перевищує частоту повторних поштовхів, зареєстрованих після землетрусу магнітудою 8,2, що стався у 1994 році біля східного узбережжя острова Хоккайдо.

Нагадаємо, у районі острова Хонсю - найбільшого острова Японського архіпелагу, 11 березня стався один з найпотужніших в історії Японії землетрусів магнітудою 8,9. Землетрус викликав цунамі заввишки більше десяти метрів.
Землетрус встановив рекорд за кількістю жертв у результаті стихійних лих у Японії після Другої світової війни. За останніми даними поліції, число жертв склало не менше 6911 чоловік, 10 тисяч 754 людей зникли безвісті.

За матеріалами: ТСН-світ







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини