реклама партнерів:
Головна » Сімферопольський вино-коньячний завод працює у Дніпропетровську

Сімферопольський вино-коньячний завод працює у Дніпропетровську


Коментарі: 0 ЕКОНОМІКА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Сімферопольський вино-коньячний завод - одне з провідних підприємств України з виробництва коньяків і алкогольної продукції - після окупації Криму в 2014 році і перенесення виробництва на материкову Україну сподівається зберегти лояльність споживачів до своєї продукції.
Про це в ході прес-конференції в інформагентстві УНІАН повідомив генеральний директор Сімферопольського вино-коньячного заводу Сергій Іванов.
"У зв'язку з подіями, які відбулися У березні минулого року в Криму, ми створили новий майданчик, з нуля, на материковій частині України, у Дніпропетровській області. Ми перевезли наших головних спеціалістів, перевезли наше обладнання. І вже за два місяці ми відновили виробництво продукції", - повідомив Іванов.
За його словами, на сьогодні в окупованому Криму залишилися законсервовані виробничі потужності заводу, виробництво на яких повністю припинено.
Також Іванов наголосив, що підприємство вивезло всі необхідні інгредієнти, зокрема коньячні спирти, які завод виробляв виключно для своєї продукції, але їх кількість обмежена, і на скільки вистачить запасів, наразі невідомо.

Як зазначив головний технолог заводу Денис Петровський, зміна виробничого майданчика ніяк не вплинула на якість продукції підприємства. "Наше підприємство не пішло легким шляхом інших виробників, які пішли зі своїми торговими марками на інші потужності і почали «розливатися» на інших заводах. Ми з нуля відновили технологічний цикл, закупили нове обладнання, фактично побудували новий завод для продовження випуску якісної продукції", - сказав Петровський.
Він також додав, що фахівці, які працювали над виробництвом продукції в Криму, продовжили свою роботу на новому заводі.

У свою чергу, присутній на прес-конференції президент Асоціації сомельє України Дмитро Сидоренко зазначив, що, на його професійну думку, якість продукції після зміни місця виробництва не змінилася і відповідає всім нормам. "Все, що я скуштував: це були коньяки - звичайний "Ай-Петрі" та коньяк "Кримський відбірний"; і горілка, вони відповідають якісним ароматично-смаковими показниками, вони відповідають тому, що я куштував, коли підприємство розвивалося в Криму, і коли перейшло до Щорська (смт. Щорськ, Дніпропетровська обл. - УНІАН)", - повідомив Сидоренко.

Голова Київського міськобласного центру захисту прав споживачів, якості та безпеки продукції Сергій Пономаренко в ході прес-конференції повідомив, що після перенесення виробництва, завод надав відомству всі необхідні документи і підтвердив сертифікацію своєї продукції.
"У ході регулярних перевірок супермаркетів ми виявили продукцію Сімферопольського вино-коньячного заводу, яка викликала підозри - чому після анексії Криму на етикетці продукту зазначено, що виробництво знаходиться в Криму. Але відразу ж керівництво заводу звернулося до нас, виклали ситуацію, що вони переїхали. Вони запросили наших інспекторів приїхати до них на завод, надали всі документи, які підтвердили якість продукції і що це не фальсифікат", - повідомив Пономаренко і підтвердив, що продукція цього заводу відповідає державним нормам і стандартам якості за усіма показниками.

Як повідомлялося, після окупації Криму російськими військовими 16 березня за результатами нелегітимного референдуму з питання про статус Криму самопроголошена кримська влада заявила про входження автономії до складу Російської Федерації. Після окупації уряд України заборонив українським банкам працювати в Криму до закінчення російської окупації, а також повністю було зупинене транспортне сполучення. З 27 вересня минулого року в Україні набув чинності закон про створення вільної економічної зони на тимчасово окупованій території України. Згідно з документом, фізичні та юридичні особи з місцем проживання або реєстрації на території Криму оподатковуються як нерезиденти, а будь-які пасивні доходи нерезидентів з джерелом їх походження з території ВЕЗ Криму, отримані таким резидентом, підлягають оподаткуванню як іноземні.

Джерело: УНІАН






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
Усі новини