реклама партнерів:
Головна » У Чернігові відбудеться показ вистави «РеінкарНАЦІЯ Тараса» до Дня Героїв Небесної Сотні

У Чернігові відбудеться показ вистави «РеінкарНАЦІЯ Тараса» до Дня Героїв Небесної Сотні


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
20 лютого в Україні відзначатиметься День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». У цей день в облмуздрамтеатрі імені Т.Г.Шевченка відбудеться показ вистави «РеінкарНАЦІЯ Тараса» у постановці театру-студії «Наш Новий Театр» Прилуцького міського будинку культури. Напередодні презентації чернігівському глядачеві творчої роботи прилуцьких митців керівництво Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка провело зустріч з представниками мас-медіа за участю директора Прилуцького МБК Артемія Аніщенка.

У вступному слові генеральний директор театру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Мойсієнко розповів про значне розширення в цьому році гастрольних поїздок шевченківців до Прилук, теплий прийом прилучанами усіх показаних вистав та повідомив про укладену угоду щодо співпраці між обласним муздрамтеатром і театром-студією «Наш Новий Театр», створеною при Прилуцькому міському будинку культури, яка стане базовою філією головної сцени області на півдні Чернігівщини.

Художній керівник – головний режисер театру, заслужений артист України Андрій Бакіров поділився приємними враженнями від гастрольних показів у Прилуках, пообіцяв, що тепер прилучани матимуть можливість частіше зустрічатися з роботами наших акторів, а обласний театр сприятиме організації показу нових цікавих робіт прилуцької театральної студії чернігівському глядачеві. Також акцентував увагу на тому, що 20 лютого вистава «РеінкарНАЦІЯ Тараса» буде показана двічі: вдень – для учнівської та студентської аудиторії, а ввечері – для усіх бажаючих доторкнутися до джерел нашої національної культури, яким завжди залишатиметься кобзареве слово.

Більш докладно про історію створення у 2014 році та подальше сценічне життя вистави-ритуалу «РеінкарНАЦІЯ Тараса» розповів Артемій Аніщенко як один з авторів цього мистецького проекту. Постановка «РеінкарНАЦІЇ Тараса» була приурочена до двохсотріччя від дня народження Т.Г.Шевченка. Так співпало, що вистава народжувалася під час Революції Гідності в Україні, тому провідною метою творчого колективу було підтримати борців за свободу і висловити свою громадянську позицію. А після подвигу Небесної Сотні, колективом було прийнято рішення про присвяту вистави Героям Революції Гідності. Вистава-ритуал за творами Великого Кобзаря за останні три роки була неодноразово показана у Прилуках, Києві, Чернігові, Моринцях (що на Черкащині), інших містах області. Здобула перемогу на фестивалі «НОРОВ» (м.Чернігів), спеціальну премію Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «Мрій-Дім» (м.Прилуки), брала участь в закритті Міжнародного конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» (м.Київ).

У виставі використано відомі твори з Тараса Шевченка, зокрема «Катерина», «Кавказ», «Заповіт» та інші, що робить її цікавою не лише для волонтерів, учасників АТО та свідомих громадян, а й для учнів старшого шкільного віку і студентів. Звертаючись до представників ЗМІ, молодий режисер зауважив що після показу вистави, можливе обговорення, яке особливо емоційно і зацікавлено проходить в молодіжній аудиторії.

На завершення прес-конференції гендиректор театру Сергій Мойсієнко оголосив, що вартість квитків на денну і вечірню вистави не перевищуватиме 20 грн. аби якнайбільша кількість людей мала змогу її подивитися, а зібрані кошти будуть направлені на підтримку українських бійців, які й сьогодні боронять країну від ворогів.

Тож запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у цій патріотичній акції, усіх небайдужих до духовних надбань української національної культури, до творчих пошуків молодих театральних митців на перегляд вистави «РеінкарНАЦІЯ Тараса», яка відбудеться 20 лютого п.р. о 15.30 та 18.00 год.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру









Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини