реклама партнерів:
Головна » В Чернігові відбувається Міжнародний фестиваль моновистав «Чернігівське Відлуння»

В Чернігові відбувається Міжнародний фестиваль моновистав «Чернігівське Відлуння»


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
19 червня у Чернігові розпочався унікальний у своєму роді Міжнародний фестиваль моновистав «Чернігівське Відлуння». <
На фестиваль завітали почесні гості – фундатори українського монофестивального проекту: Ніна Мазур – президент і художній керівник фестивалю «Відлуння», Володимир Смотритель – директор фестивалю та інші експерти театрального середовища.
В свою чергу, чернігівські організатори фестивалю подякували його засновникам і учасникам, чиїми зусиллями створено такий цікавий проект, за сприяння його втіленню на чернігівській сцені, а також звернулися зі словами вдячності до глядачів, які не залишили жодного вільного місця і своєю присутністю підтримали запровадження у Чернігові цього неординарного фестивального дійства.

Окремо генеральний директор театру Сергій Мойсієнко звернувся зі словами вдячності до керівництва облдержадміністрації за надану фінансову підтримку у проведенні фестивалю та сприяння розвитку театрального мистецтва на Чернігівщині.



Ведучі церемонії відкриття представили учасників фестивалю з різних країн – Білорусі, Грузії, США, України, Швеції, які упродовж п’яти днів виконають вісім моновистав фестивальної програми.

Право розпочати програму фестивалю «Чернігівське Відлуння» було надано Чернігівському академічному театру імені Т.Г.Шевченка виставою вірменської письменниці Каріне Ходікян «Целофанове щастя» у виконанні заслуженої артистки України Оксани Гребенюк.

І вся глядацька аудиторія прямісінько з італійського вокзалу вирушила у подорож в купе швидкого потягу…



Ця прониклива сповідь Оксани Гребенюк про скалічену війною долю вірменської жінки до глибини душі вразила глядачів. Вони стоячи дякували актрисі, а овації не вщухали і після вручення їй диплому учасника XVIII Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Чернігівське Відлуння».




Обидві вистави другого фестивального дня пов’язані зі світом музики. Денна вистава «Едіт Піаф» у виконанні білоруської актриси Олени Дудич перенесла глядачів у музичний простір видатної французької співачки ХХ століття, а вечірня вистава «Соло з оркестрової ями» у виконанні Еліаса Файнгерша зі Швеції беззастережно захопила глядацьку залу оригінальною гумористичною трактовкою класичних оперних творів різних авторів і часів.



Мала сцена, на якій Олена Дудич виразно і хвилююче створювала образ Едіт Піаф, виявилася замалою для усіх бажаючих потрапити на цю виставу.
Маленька беззахисна дівчинка, що збирає копійки на батьківському акробатичному шоу; нікому невідома вулична співачка без освіти, без домівки, без майбутнього; улюблениця елітного паризького кабаре; всесвітньо відома співачка, що гастролює країнами Європи й Америки і збирає величезні зали захоплених шанувальників; величезної духовної міці жінка, яка після втрати свого кохання змогла віднайти в собі сили повернутися на сцену і знову заспівати – такою різною і по-новому зрозумілою постає перед нами славетна Едіт Піаф.



Вечірня вистава «Соло з оркестрової ями» нашого гостя зі Швеції Еліаса Файнгерша – це не просто вистава, це смішні, ексцентричні сценки з п’яти відомих опер змальовані в жанрі музичної «стенд ап комеді».
На сцені – музикант, актор, мім, клоун і, звичайно, автор ідеї і режисер власних спектаклів. Він поєднує в єдине ціле різні жанри, напрямки, стилі - трагедію, комедію, пародію, фарс. Важливу роль відіграє і приголомшлива енергетика артиста, якою заражаються всі присутні.
Про те, що «золотий тромбон Європи» володіє неординарною свободою самовираження, зрозуміло кожному, хто хоча б раз побував на його виступах.



Третій фестивальний день буде не менш насиченим. Вже за кілька годин, о 16:00, розпочнеться вистава «Третя молитва» у виконанні київської актриси Ганни Яремчук, яка відбуватиметься на малій сцені.
А о 19:00 відбудеться вечірня вистава «Кабаре», яку представлятиме американський актор Бремнер Даті на великій сцені театру.

Щиро бажаємо учасникам фестивалю «Чернігівське Відлуння» успішних виступів на чернігівській сцені, а шанувальникам театру – нових цікавих зустрічей зі сценічним мистецтвом різних країн і народів.

Нагадуємо, що у фойє першого поверху відкрита чудова виставка картин Дмитра Куровського, артиста оркестру театру.



Крім цього, в «Куточку Відлуння» протягом всіх фестивальних днів після кожної вистави відбуватимуться спілкування із акторами, а також проходитимуть конкурси на найкращі та найоригінальніші селфі «Я люблю театр» і «Міс селфі Відлуння». Умови конкурсу можна прочитати за посиланням: http://bit.ly/Vidlunnya

Підписуйтесь на заходи театру:
https://www.facebook.com/ChernihivTheatreShevchenko/events






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини