реклама партнерів:
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Це цікаво! :) » Поради » Корисні поради. Заготівля яблук
Корисні поради. Заготівля яблук
Редактор Дата: Четвер, 30-Сер-2007, 18:59 | Повідомлення # 1
Директор УПІ
Група: Адміністрація
Постів: 48
Репутація: 3
Статус: Offline
Корисні поради. Заготівля яблук

Веб-сайт «Європейська Україна –Український Просвітницький Інститут» започатковує ще одну цікаву тему: корисні поради. Ми спробуємо відвідувачам нашого сайту надати поради з кулінарії, організації дозвілля, ведення домашнього господарства тощо. Пропонуємо і Вам, шановні читачі, долучитись до зазначеної теми та додати свої корисні пропозиції.
Як відомо, після Першої Пречистої (28 серпня) в Україні розпочинається збір та заготівля яблук. Цього року їх вродило багато. Яблука переробляють на соки, пюре, джеми, повидло, варення. А, ще яблука сушать, щоб взимку з них робити смачні компоти. Хоча, сушені яблука малеча залюбки й так їсть.

Надаємо кілька рецептів зимових заготівель яблук.
Яблука натуральні.
Перемиті яблука почистити, видалити серцевину, нашаткувати і перемішати з цукром. Покласти їх у чисті банки, ущільнюючи масу. Банки накрити кришками і стерилізувати від моменту закипання 0,5-літрові банки 10, літрові – 15 хвилин. На 3 кг шаткованих яблук – 300 г цукру. Консервувати яблука можна таким самим способом і без цукру.

Компот з яблук і слив.
Яблука почистити, видалити з них серцевину й нарізати шматочками. Щоб не потемніли, зберігати їх варто у підкисленій воді. Сливи необхідно порізати навпіл і видалити кісточки. Яблука бланшувати у гарячій воді при температурі 80-90 градусів 5-10 хвилин (чим кисліші яблука, тим коротший їх термін), потім їх слід занурити у холодну воду. Сливи та яблука вкласти у банки шарами на дві треті об’єму і залити гарячим сиропом (на 1л води 1-1,5 склянки цукру). Накриті кришками літрові банки стерилізують 10-12 хвилин, 3-літрові – 20-25 хвилин. Потім банки необхідно закупорити й охолодити, перевернувши їх догори дном.

 
jarochkafootwear Дата: Середа, 05-Чер-2019, 22:43 | Повідомлення # 2
Новий читач
Група: Користувачі
Постів: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Також радять зривати яблука з дерева (биті і впавші не будуть зберігатися). Перед тим як помістити їх до погреба, потрібно натерти їх воском, скласти в ящики (не товще як в 2 ряди) і обережно помістити на полиці .
 
Форум » Це цікаво! :) » Поради » Корисні поради. Заготівля яблук
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Loading...

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини




Loading...