реклама партнерів:
Головна » Агресія росії проти України: ще 54 фізичних і 10 юридичних осіб потрапили під санкції ЄС

Агресія росії проти України: ще 54 фізичних і 10 юридичних осіб потрапили під санкції ЄС


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
22 липня 2022 року Європейська Рада вирішила запровадити обмежувальні заходи ще до 54 фізичних та 10 юридичних осіб у відповідь на поточну невиправдану та неспровоковану військову агресію Росії проти України. Це рішення доповнює пакет санкцій «збереження та узгодження», схваленого Радою 21 липня 2022 року.

«Ми внесли до списку ще один великий російський банк, «Сбербанк», що завадить йому проводити операції за межами Росії. Ми також додаємо інших осіб, причетних до неспровокованої агресії Росії проти України, таких як військові чиновники, байкерський клуб «Нічні вовки» та агенти дезінформації», - Жозеп Боррель, Високий представник із закордонних справ і політики безпеки

До списку потрапили високопоставлені особи політичного чи культурного істеблішменту, такі як члени Державної та обласних дум, місцеві політики, такі як мер Москви, а також високе військове керівництво і службовці, політики, призначені на українських територіях, захоплених Росією, члени націоналістичного байкерського клубу "Нічні вовки", пропагандисти і провідні бізнесмени.

Серед юридичних осіб, до яких було застосовано санкції, – одна з основних фінансових установ Росії «Сбербанк», байкерський клуб «Нічні вовки», компанії, що працюють у військовій галузі чи суднобудівній промисловості або причетні до розкрадання українського зерна, а також різноманітні організації, що поширюють прокремлівську й антиукраїнську пропаганду.

Оскільки сирійський режим підтримує, у тому числі військово, неспровоковану і невиправдану військову агресію Росії проти України, Рада вирішила також внести до списку шістьох осіб і одну організацію, що причетні до вербування сирійських найманців для участі у бойових діях в Україні разом з російськими військами.

Загалом обмежувальні заходи ЄС щодо дій, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України чи загрожують їм, нині поширюються на 1212 фізичних і 108 юридичних осіб. Активи таких осіб підпадають під замороження, а громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. Фізичним особам також заборонено в’їзд на територію ЄС чи транзит через неї.

Для притягнення до повної відповідальності сирійського режиму за його роль у війні в Україні Рада також вносить до списку ще чотирьох осіб і одну юридичну особу в рамках окремого режиму санкцій щодо обмежувальних заходів з огляду на ситуацію в Сирії (Рішення Ради 2013/255/CFSP). Серед них високопоставлений військовий чиновник, залучений до вербування сирійських найманців для участі у бойових діях в Україні разом з Росією, особи, які отримують вигоду від режиму або підтримують його, а також провідні бізнесмени, що працюють у Сирії.

ЄС твердо стоїть на боці України та продовжуватиме потужно підтримувати економічну, військову, соціальну та фінансову стійкість України, у тому числі шляхом надання гуманітарної допомоги.

ЄС рішуче засуджує невибіркові атаки Росії на цивільне населення та цивільну інфраструктуру і закликає Росію негайно й безумовно вивести всі свої війська та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Має дотримуватися міжнародне гуманітарне право, у тому числі щодо поводження з військовополоненими. Українцям, особливо дітям, яких примусово вивезли до Росії, необхідно негайно дозволити безпечно повернутися. Росія, Білорусь і всі відповідальні за воєнні та інші тяжкі злочини будуть притягнуті до відповідальності за свої дії відповідно до міжнародного права.

У своїх висновках від 23-24 червня 2022 року Європейська рада підкреслила, що ЄС залишається твердо налаштованим надавати подальшу військову підтримку Україні, щоб допомогти їй здійснити своє невід’ємне право на самооборону від російської агресії та захистити свою територіальну цілісність і суверенітет.

Відповідні правові акти з іменами фізичних та юридичних осіб у списку опубліковані в Офіційному журналі ЄС.

за інф. Представництва Європейського Союзу в Україні






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини