реклама партнерів:
Головна » АНОНС Кримсько-республіканського відбіркового конкурсу ХІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута»

АНОНС Кримсько-республіканського відбіркового конкурсу ХІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута»


Коментарі: 0 «Червона рута»

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У 2012 -2013 роках відбудеться ХІІІ Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», який протягом своєї діяльності сформував українську національну музичну масову культуру і є основним постачальником нових імен для української естради.
Фестиваль складається з двох етапів – відбіркового та фінального.
У 2012 році з 31 березня по 9 грудня по всій Україні пройдуть 27 відбіркових конкурсів ХІІІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута - 2013» згідно з планом роботи Міністерства культури України, за підтримки Державного комітету телебачення та радіомовлення України з метою виконання Дорученням Кабінету Міністрів України від 13.01.2012 р. №63623/1/1-11.

Кримсько-республіканський відбірковий конкурс відбудеться у м. Сімферополь 23 червня 2012р. в КРВУЗ «Сімферопольське музичне училище ім. П.І. Чайковського» (вул. Набережна, 31).

Реєстрація учасників о 9:00 год., початок прослуховування – о 10:00 год.
Переможці отримають право виступати у фіналі «Червоної рути» в 2013 році у Києві та гідно представляти свій регіон.
У межах конкурсу відбудеться практичний семінар з українського автентичного фольклору за участі провідних фольклористів України.
Співорганізаторами відбіркового конкурсу є Міністерство культури АР Крим, Республіканський навчально-методичний центр культури і мистецтва. Конкурс проходить за інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту АР Крим.

Мета конкурсу – здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.

На відміну від інших, «Червона рута» залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме українських виконавців, а не зарубіжних зірок. Участь у конкурсі для виконавців є безкоштовною, а вхід для глядачів - вільним, що робить захід доступним для всіх бажаючих.

Загальна кількість учасників 27 відбіркових конкурсів становитиме близько 3000 гуртів і солістів – це понад 5000 осіб з усіх областей України та АР Крим. Будуть представлені більшість районних центрів та сіл. Спеціально для участі у конкурсах буде створено і виконано близько 6 тис. нових пісень українською мовою.

Відбіркові конкурси проводяться за музичними жанрами: поп-, сучасна танцювальна, рок-, акустична, інша музика та український автентичний фольклор, який буде представлений у таких напрямках: сольний та гуртовий спів (виконання українських народних пісень в автентичній давній манері співу), виконання українських народних обрядових дійств (показ календарних обрядів, звичаїв молодіжних зібрань і дозвілля), сольна та гуртова інструментальна музика, кобзарсько-лірницьке виконавство (гра на традиційних інструментах в автентичній давній манері народної гри і музикування). Виконавцями фольклору є молодь і діти (віком від 6 років), а не старші люди (бабусі і діди). До того ж вони виступатимуть насамперед із молодіжним і дитячим репертуаром.

Разом з професіоналізмом, критеріями відбору у жанрах поп-, рок-, сучасної танцювальної, акустичної та іншої музики є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконуваного матеріалу традиційним зразкам справжньої автентичної народної творчості.

Фактично, фестиваль робить з початківців зірок. Майже 90% відомих, популярних в Україні та за її межами вітчизняних виконавців, відкриті «Червоною рутою». Серед них: Руслана, Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Сестри Тельнюк, Марія Бурмака, Віктор Павлік, Катя Чіллі, Альоша, гурти “ВВ”, “Брати Гадюкіни”, “Сестра Віка”, “Скрябін”, “Тартак”, “Піккардійська терція”, “Плач Єремії”, “Танок на майдані Конго”, “Мертвий півень”, “Кому вниз”, “Брати Блюзу”, “Гайдамаки” та інші.
Фестиваль виконує важливу державотворчу функцію в Україні і має всеукраїнський масштаб, формує сучасну естрадну і молодіжну школу вітчизняної музики.

ЗВЕРТАЙТЕСЯ ЗА ДОВІДКАМИ І ПОДАВАЙТЕ ЗАЯВКИ
у Кримсько-республіканський навчально-методичний центр культури і мистецтва
(вул. Р.Люксембург, 11-А, відділ народної творчості)
телефон для довідок: 25-01-90, 27-62-61
електронна адреса для отримання форм заявок: nmcki.nt@gmail.com

Дирекція фестивалю «Червона рута»
01033, м. Київ - 33, а/с 50, тел. (044) 360-75-26, (067) 445-57-87, (066) 880-38-32
електронна адреса: chruta@ukr.net; сайт: www.chervonaruta.info




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини