реклама партнерів:
Головна » АТО наближається до логічного завершення, командири терористів тікають зі Слов'янська. Відео

АТО наближається до логічного завершення, командири терористів тікають зі Слов'янська. Відео


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Антитерористична операція в Донбасі наближається до логічного завершення.
Про це на брифінгу заявив спікер РНБО Андрій Лисенко, коментуючи репліку журналістів про те, що якщо сили АТО будуть звільняти по чотири населених пункти на день, то операція розтягнеться на кілька років, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
Лисенко зазначив, що "звільняються населені пункти там, де є штаби або угруповання бойовиків, які чинять опір і влаштовують засідки. Саме ці населені пункти звільняються. І всі вони розташовані якраз на шляху до стратегічних об'єктів... Зараз іде операція, щоб взяти в кільце бойовиків і не дати їм можливості отримувати поставки", - сказав він.
Лисенко зазначив, що за останню добу взято під контроль населені пункти Закотне Луганської області, а також Райгородок, Резниковка, Рай-Олександрівка Донецької області. "Незабаром під контроль українських військових перейде населений пункт Миколаївка. Це дасть змогу відрізати джерела постачань матеріально-технічних засобів та боєприпасів терористам зі сходу", - зазначив Лисенко.
За словами спікера РНБО, антитерористична операція йде дуже успішно. "Операція дуже активна. Кількість населених пунктів, які кожен день звільняються від бойовиків, свідчить про те, що операція наближається до логічного завершення, і це буде обов'язково перемога", - зазначив він.
Лисенко додав, що головна мета українських військовослужбовців - не щоб знищити бойовиків, а дати їм можливість скласти зброю. "Ми готові знову перейти до мирного часу за умови складення зброї терористами, встановлення контролю на українсько-російському кордоні і введення наглядової місії, у тому числі за участю представників ОБСЄ", - сказав він.

Сили АТО захопили "Град", яким терористи обстрілювали Станицю Луганську
Спікер РНБО Андрій Лисенко повідомив, що сили антитерористичної операції захопили реактивну систему залпового вогню "Град", з якої терористи обстрілювали селище Станиця Луганська, передає УНІАН.
"Захоплено установку "Град" і документально встановлено, що саме з неї відбувалися постріли по Станиці. Ідентифіковані деталі від цих снарядів, ідентифіковано, що саме з цієї установки робили обстріли", - зазначив він.
Також Лисенко додав, що "є плани і завдання нашим льотчикам і артилеристам, які їх виконують, вони затверджені та задокументовані".
"Військова прокуратура обов’язково буде досліджувати цей інцидент", - зауважив він.
Також розбито позиції бойовиків і на Зміїній горі при в'їзді до смт Станиця Луганська. При цьому, наголосив представник РНБО, бойовики обстріляли житлові квартали цього районного центру, внаслідок чого є жертви серед мирного населення та значні руйнування цивільних споруд.
"Терористи звинуватили в завданні удару авіацію Збройних сил України. Насправді українська військова авіація в цьому районі не виконувала жодних завдань. Водночас позиції терористів обстрілювала лише артилерія Збройних сил України, до того ж наші військові вели вогонь у протилежному напрямі", - розповів Лисенко, передає "Інтерфакс-Україна".

Десантники захопили арсенал бойовиків: 33 ящики мін, чотири російських міномети
2 липня десантники захопили в бойовиків броньований КамАЗ новітнього зразка. У його причепі було знайдено 33 ящики 20-мм мін, 4 міномети російського виробництва 2С-12, ручний реактивний піхотний вогнемет РПВ "Джміль", автоматичний гранатомет АГС - 17 ПТКР, 2 ПЗРК і десятки автоматів. Інший підрозділ десантників під час добре спланованої операції того самого дня захопив велику кількість стрілецької зброї, розміщеної на одній з баз бойовиків.
До того ж, за словами спікера Інформаційно-аналітичного центру при РНБО, на півдні Донецької області знищено автоколону терористів із 5 КамАЗів разом із бойовиками, які намагалися прорватися через бойові порядки сил АТО. А під Слов'янськом прицільним вогнем авіації та артилерії знищено зенітну установку терористів і склад боєприпасів.

Від "Стрєлка" тікають командири терористів
Троє командирів, які підпорядковувалися лідеру терористів Слов'янська Ігорю Гіркіну (Стрєлкову), стали дезертирами.
Про це РІА "Новости" повідомив помічник Гіркіна.
Зокрема, командири "Беркут", "Філін" і "Мінер" дезертирували з позицій до Єнакієвого.
Помічник "Стрєлка" також пообіцяв оприлюднити справжні імена дезертирів і наказав їхнім підрозділам "вийти з їхнього підпорядкування і з усім озброєнням прибути в Краматорськ, зрадників заарештувати і доставити туди ж".
Крім того, бойовик повідомив, що командир "Моторола" отримав поранення під час бою в Миколаївці, що під Слов'янськом.

Затримано російського "отамана", що їхав підтримувати бойовиків
Співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками в пункті пропуску "Успенка" Донецької області 2 липня затримали російського "отамана" так званих курганських козаків Валерія Попова, який намагався в'їхати в Україну для підтримки бойовиків.
Напередодні він заявив російським журналістам, що його "козаки" їдуть до Донецька і Слов'янська боротися з українською владою та закликав приєднуватися до них усіх, хто "спеціалізується на бронетехніці", повідомляє в середу, 3 липня, прес-центр СБ України.
"Відомо, що керовані російськими спецслужбами "козачки-бойовики" його поплічника Миколи Козіцина, який представляється генералом армії козачих військ, тримали як живий щит у заручниках місію ОБСЄ, мінували дороги та мости, нападали на українських прикордонників, забезпечували коридори для поставок на Донбас із Росії зброї та найманців, чинили злочини проти мирного населення", - зазначили в СБ України.
У спецслужбі повідомили, що нині триває перевірка причетності Попова до терористичної діяльності в Україні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вночі проти 1 липня скасував перемир'я і продовжив дію Антитерористичної операції (АТО).
Після завершення перемир'я і початку активної наступальної фази в перебігу Антитерористичної операції (АТО) бойовики на Сході намагалися домовитися з командирами військових підрозділів про створення для них коридору, щоб повернутися на територію Росії або про перехід на бік українських військ.
У свою чергу в.о. міністра оборони Михайло Коваль заявив, що закінчення АТО можливе лише в тому випадку, якщо протилежна сторона пристане на мирний план президента.

Джерело: newsru







QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини