реклама партнерів:
Головна » Чернігівські волонтери організували свято для дітей школи-інтернату села Стара Басань. Фото

Чернігівські волонтери організували свято для дітей школи-інтернату села Стара Басань. Фото


Коментарі: 1 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Небайдужі громадяни Чернігова вирішили об’єднатись і допомогти сиротам – вихованцям школи-інтернату села Стара Басань Бобровицького району Чернігівщини.
Серед них: активісти всеукраїнської громадської організації «Українська народна молодь» Олександр Майшев, Катерина Довбенко, Олена Мороз, представники обласної благодійної організації "Аратта" і її керівник Вікторія Філатова, волонтери Фонду Олена Бистрова, Лідія Безнощенко та інші активісти.
Організатор заходу – Фонд Волонтерів України (президент – Тимофій Нагорний).
Майже місяць організатори на чолі із координатором проекту в Чернігові – Оленою Архипенко збирали іграшки, книжки, одежу та інші подарунки для вихованців школи-інтренату. За цей час відгукнулось чимало небайдужих людей. Приємно що до акції приєднались танцювальні колективи «Ярмарка» та «VerDikt», які самостійно зібрали подарунки діточкам. Окрім цього до благої справи долучились підприємства Чернігівщини серед яких були ТОВ "АШЕР", ТОВ "Оболонь", магазин "Гранд-Флора", ТОВ "Віват Дистрибуція", ТОВ "Ватес", «Будмайдан», «Вена», кореспонденти чернігівського обласного радіо «Сівер-центр» та інші.
У суботу, 29 травня чернігівські волонтери завітали у село Стара Басань Бобровицького району. У школі-інтернаті їх вже чекали діти та вихователі. Хлопчики та дівчатки з нетерпінням дивилися на коробки з подарунками, які виносили волонтери з автобуса.
Веселі та кумедні клоуни з Чернігівського обласного лялькового театру ім. О.П.Довженка вмить розвіяли вранішній дитячий смуток, і дзвінкий дитячий сміх ясним відголоском торкнувся і безкрайнього неба, і широких довколишніх просторів, і кожного дорослого серця…
Розпочалися різноманітні конкурси, переможці отримували чудові й приємні подарунки.
У той же час на території інтернату кипіла робота. Чернігівські волонтери висаджували квіти на клумбах, садили деревця, фарбували у веселі кольори спортивний майданчик. Робили все, щоб дітям було весело й приємно, щоб вони з радістю виконували спортивні вправи і росли сильними та здоровими.
Лиш закінчили роботу, як до інтернату приїхали нові гості – президент Фонду Волонтерів Тимофій Нагорний разом із зірками естради. Такої кількості артистів вихованці школи-інтернату ще не бачили. Захопленню малюків не було меж. «Це ж група «Алібі», а там Аліна Гросу та «Антитіла!» , – вигукували діти і бігли за автографами. Ажіотаж був таким, що артисти майже дві години фотографувалися і підписували листівки та плакати.
Що й казати, благодійний травневий суботник діти-сироти запам'ятають надовго. Крім пісень, у виконанні гуртів «Алібі», «Антитіла», Аліни Гросу, Аріни Домскі, El Кравчука, Влада Каращука, перед дітьми-сиротами виступили танцюрист Сергій Костецький, еквілібрист Сергій Поляков і гімнастка Надія Васіна. Справжньою сенсацією став вихід на сцену знаменитого українського силача Дмитра Халаджі. Рекордсмен Книги рекордів Гіннеса однією рукою підняв ведучого концерту Тимофія Нагорного.
На завершення концерту Тимофій Нагорний відзначив: «Зараз вже нікого не здивуєш пафосними, офіційними заходами, тому акції повинні бути живими, душевними, позитивними, і я щасливий, що нам це вдалося. Подивіться на обличчя дітей – ми нікого не залишили без уваги. Повірте, такого вони ще не бачили: до їхнього села приїхали артисти всеукраїнського масштабу, посадили березовий гай, подарували подарунки, заспівали пісні. Зовсім скоро ми встановимо для діток новеньке спортивне містечко».
Свято скінчилось. Дорогою додому подумалося про цей особливий для нас день. Всіх нас об’єднувало одне: зробити справжнє свято для дітей, яке залишиться світлою згадкою у їх серцях.
Користуючись нагодою, співорганізатори благодійної акції щиро дякують редакціям та журналістам Чернігівських ЗМІ за підтримку та інформаційний супровід організації збору подарунків, коштів та мобілізації волонтерів. Ви нам дуже допомогли!

Джерело: Олена Мороз,
волонтер Фонду волонтерів України,
прес-секретар Чернігівської міської організації «Українська народна молодь».







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини