реклама партнерів:
Головна » Червоний Хрест отримав попередні дані від Росії щодо гуманітарного конвою, який направляється до України. Відео

Червоний Хрест отримав попередні дані від Росії щодо гуманітарного конвою, який направляється до України. Відео


Коментарі: 1 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Червоний Хрест отримав попередні дані від російської сторони щодо гуманітарного конвою, який направляється до України, але очікує на більш детальну інформацію.
Про це в інтерв’ю власному кореспонденту УНІАН повідомив представник організації Андре Льорш (Andre Loersch). «Ми отримали дані, але очікуємо ще на детальнішу інформацію щодо змісту гуманітарної допомоги», - сказав він.
За словами Льорша, Червоному Хресту (ЧХ) ще потрібно «багато конкретних деталей, які є необхідними для проведення операції такого масштабу». «Такі деталі мені зараз важко надати, тому що ситуація швидко змінюється. Ведуться переговори. Найголовніше, що ми очікуємо на більш конкретну інформацію», - наголосив представник міжнародної організації.
Він також не став прогнозувати, коли така інформація може бути надана. „Це може планувати тільки той, хто мусить її відправити. Прогнозів я не роблю, тому що досвід останніх п’яти днів показує, що ситуація може розвиватися чи дуже швидко, чи іноді більш повільно. Ми всі над цим працюємо”, - констатував Льорш.
Відповідаючи на запитання, чи вже відомо, коли саме російський конвой досягне українського кордону, представник ЧХ зазначив, що „точної інформації з цього приводу немає”. „У мене немає відповіді на це питання. Це складно навіть для тих, хто займається логістикою. Ви розумієте, про який довгий конвой мова йде, коли ми говоримо про таку кількість вантажівок – 280. Це - великий конвой. Тому важко робити прогнози, коли саме він досягне українського кордону”, - пояснив він.
На запитання, чи відома позиція російської сторони щодо наміру української влади прийняти цей вантаж на кордоні, а потім перевантажити його, Льорш відповів, що, „скоріш за все, між сторонами з цього питання переговори ще тривають”. „Ми чекаємо, коли сторони домовляться. Це вони повинні домовитися”, - наголосив представник ЧХ.
У свою чергу, в коментарі Департаменту інформації і друку МЗС РФ, розміщеному на сайті відомства, зазначають, що з метою надання гуманітарної допомоги жителям Донецької і Луганської областей Росія за узгодженням з українською стороною і Міжнародним Комітетом Червоного Хреста направила гуманітарний вантаж, що включає продукти харчування, медикаменти, електрогенеруюче устаткування. «При цьому російська сторона пішла назустріч побажанням української сторони про маршрут проходження колони, огляд вантажу та інші модальності здійснення операції», - йдеться в коментарі.
В ході гуманітарної акції планується задіяти 262 одиниці автотехніки, з яких у 198 автомобілів з причепами завантажено матеріальні засоби та електростанції загальною вагою 1809,9 тонн.
До складу вантажу включені: електростанції - 69 комплектів; крупу різну - 400 тонн; консерви м'ясні - 340 тонн; сіль - 30 тонн; цукор - 100 тонн; консерви молочні - 60 тонн; чай - 0,8 тонн; воду бутильовану - 679,5 тонн; дитяче харчування - 62,4 тонн; медичне майно - 54 тонни; мішки спальні - 12 тис. 300 штук.
У МЗС РФ заявляють, що доставка згаданого вантажу буде здійснена через узгоджений між російською і українською сторонами пункт пропуску «Шебекіно - Плетньовка» на кордоні Білгородської (Російська Федерація) і Харківської (Україна) областей. Після перетину російсько-українського кордону колона пройде під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста.
«Російська сторона розраховує на максимальне сприяння української сторони в забезпеченні безпеки доставки гуманітарній допомоги жителям Донецької і Луганської областей України», - йдеться в коментарі.

Як повідомляв УНІАН, 11 серпня президент РФ Володимир Путін у телефонній розмові з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу заявив, що Росія у взаємодії з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста направляє до України гуманітарний конвой.
"Зазначено, що російська сторона у взаємодії з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста направляє до України гуманітарний конвой", - йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини