реклама партнерів:
Головна » Футбол. 1/16 фіналу Ліги Європи. Київське "Динамо" розгромило "Чорних орлів". ВІДЕО

Футбол. 1/16 фіналу Ліги Європи. Київське "Динамо" розгромило "Чорних орлів". ВІДЕО


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Суперечливі емоції подарував українським вболівальникам стартовий раунд 1/16 фіналу Ліги Європи.
З одного боку кошмарний розгром "Металіста" на своєму полі від напіврезервного "Байєра", з іншого - блискуча перемога "Динамо" над "Бешикташем" у Стамбулі. Перешкодити тепер харків'янам вилетіти з турніру, як і пройти киянам у 1/8, може лише диво.

Сьомін Чудотворець. "Динамо" громить "Бешикташ" прямо в Стамбулі

У Стамбулі завершився поєдинок 1/16 фіналу, в якому місцевий "Бешикташ" приймав київське "Динамо". Підопічні Юрія Сьоміна каменя на камені не лишили від турецького клубу, розбивши свого суперника з рахунком 4:1.
"Бешикташ" - "Динамо" 1:4
Голи: Куарежма, 37 - Вукоєвич, 27, Шевченко, 50, Юссуф, 56, Гусєв, 90 (пен)
"Бешикташ": Хакан, Хільберт, Феррарі, Сівок, Ізмаїл, Мехмет Ауреліо (Неджіп, 80), Ернст (Ерхан, 56), Гуті, Куарежма, Мерт Нобре (Угу Алмейда, 69), Бобо
"Динамо": Шовковський, Данило, Михалик (Попов, 73), Юссуф, Л. Алмейда, Вукоєвич, Гусєв, Єрьоменко, Ярмоленко (Гармаш, 89), Шевченко (Кравець, 84), Мілевський
З надією і тривогою чекали київські вболівальники першого офіційного матчу "Динамо" під керівництвом нового-старого тренера Юрія Сьоміна. Ще зовсім свіжі спогади про результати команди, які були досягнуті під час першого приходу ЮрПалича. З іншого ж боку, багато вітчизняних експертів скептично ставилися до перспектив Сьоміна після повернення.
Як показав результат, а головне - якість гри динамівців у поєдинку з "Бешикташем", - побоювання були безпідставними.
Відразу після жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи в стані турецької команди не приховували радості від того, який суперник їм трапився.
Сердар Кура, президент "Бешикташа": "Динамо" - дуже хороша команда і відмінний суперник. Проте кияни не будуть серйозним конкурентом для нашої команди. Упевнений, що наші гравці зроблять все можливе в першому матчі, що б на гру-відповідь у Київ вирушити на екскурсію".
Підтримав свого президента і капітан команди Ібрагім Узульмес, якого перед самим поєдинком вигнали з команди за бійку з партнером: "Перед жеребкуванням я найбільше хотів зустрітися з "Динамо". Я добре пам'ятаю нашу попередню зустріч, коли ми легко виграли на нашому стадіоні 3:1, і матч у відповідь вже фактично нічого не вирішував. Наша мета у протистоянні з "Динамо" - домогтися позитивного результату. Єдине, що нам може завадити це зробити, - це холодна погода в Києві..."
Так зрештою і вийшло, як хотів президент "Бешикташа": на матч-відповідь у Київ "Чорні Орли" вирушають на екскурсію, бо результат першого матчу, на додаток до того, що наприкінці поєдинку заробив видалення лідер "Бешикташа" Куарежма, залишає турецькому клубу тільки теоретичні шанси у матчі-відповіді 24 лютого.

"Байєр" у Харкові познущався над "Металістом" - 4:0
Харківський "Металіст" поступився леверкузенському "Байєру" у першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи. Німці чотири рази пробили оборону харків'ян і на 99,9 відсотка гарантували собі вихід у 1/8 фіналу.
"Металіст" (Харків, Україна) - "Байєр-04" (Леверкузен, Німеччина) – 0:4
Голи: Ерен Дердійок, 23, Гонсало Кастро, 72, Сідні Сем, 90, Сідні Сем, 90+2.
"Металіст": Дишленкович, Фініньо, Пшеничних (Березовчук, 15), Обрадович, Вільягра, Валяєв, Клейтон Шав'єр, Бланко, Тайсон, Крістальдо (Лисенко, 68), Олійник
"Байєр": Адлер, Кадлець, Райнарц, Фрідріх, Віда, Бендер, Відаль, Баліч, Ренато Аугусто (Рольфес, 74), Сем (Гонсало Кастро, 46), Дердійок (Кісслінг, 79)
У першому таймі харків'яни зіграли досить непогано, провівши чимало небезпечних атак. Натомість оборона іноді припускається грубих ляпів.
Зокрема на 25-й хвилині помилки на підступах до штрафного майданчика призвели до того, що вільний Баліч, отримавши передачу на лівому фланзі, оцінив ситуацію і прострілив на лінію воротарського майданчика. Дердійок вискочив з-за спин захисників і в один дотик переправив м'яча у сітку.
Серія помилок оборони продовжилась у другому таймі, чим німці і скористалися. На 72-й хвилині перевагу фармацевтів подвоїв Гонсало Кастро.
А на останній хвилині настав зірковий час Сідні Сема - півзахисник "Байєра" ще двічі вразив ворота Дишленковича.
Матч у Леверкузені, який відбудеться 24 лютого, перетворюється на формальність.

Навряд чи хтось перед поєдинком з "Чорними Орлами" зумів би спрогнозувати, що динамівці розіб'ють свого суперника на виїзді з рахунком 4:1. "Бешикташ", звісно, серед грандів європейського футболу не значиться, але щоб отак розгромно поступитися команді, яка з грудня м'яча бачила хіба що на тренуваннях та у контрольних поєдинках... Таке годі було собі уявити.
Переживань стало більше після поєдинку "Металіста" з "Байєром". Харків'яни трималися, поки вистачало сил. Але в заключній половині другого тайму команда Мирона Маркевича просто зупинилася. Захисні редути обвалилися, півзахист методично "обрізався", напад розчинився, що й трансформувалося в підсумковий рахунок на табло - 0:4. Можна ще згадати, як днем раніше "Шахтар" на завершення свого матчу Ліги чемпіонів відбивався від атак "Роми", не гребуючи грою на винос, бо сил на всі 90 хвилин ще вочевидь не вистачає.
Але динамівці, на превеликий подив, постали чудово підготовленими фізично, легкими і свіжими. Ніби й не було виснажливих зборів.
Щодо подальших перспектив "Динамо" і "Металіста" у Лізі Європи, то, якщо реально дивитися на речі, у харків'ян їх вже немає. Важко уявити собі, як підопічні Маркевича розгромлять "Байєр" на виїзді з рахунком 5:0 або більше. Що ж до киян, то в таких випадках, щоб не дратувати зайвий раз фортуну - 0:4 не такий вже й рідкісний у футболі рахунок ("Металіст" підтвердить), - зазвичай ухильно кажуть, що "однією ногою в наступному раунді", "практично гарантували собі перемогу в цьому протистоянні" або ж "зробили чудовий заділ перед вирішальним двобоєм"..

За матеріалами: http://www.newsru.ua







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини