реклама партнерів:
Головна » Футбол. Чемпіонат світу-2010. Греція здобула історичну перемогу, Аргентина розгромила Південну Корею

Футбол. Чемпіонат світу-2010. Греція здобула історичну перемогу, Аргентина розгромила Південну Корею


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Збірна Греції здобула вольову перемогу над командою Нігерії у другому турі чемпіонату світу з футболу.
Для греків - це історична подія. Адже вони забили перший гол і здобули першу перемогу на чемпіонатах світу (у 1994 році елліни програли три матчі з загальним рахунком 0:10).
Це був цікавий матч, в якому обидві команди показали комбінаційну гру на високих швидкостях. Єдине, чим команди грішили, це тринканням гольових моментів.
Рахунок на 16-й хвилині відкрив Уче Калу. зі штрафного закрутив у напрямку воріт. Голкіпер греків Цорвас не зреагував на удар/подачу, понадіявшись на захисників, і м'яч влетів у дальній кут.
На 33-й хвилині стався епізод, який істотно вплинув на хід гри. Півзахисник російської "Аланії" Сані Кайта не за правилами атакував Торосідіса за межами поля. Грек спровокував суперника і нігерієць вдарив його ногою. За цю неспортивну поведінку арбітр відправив Кайта відпочивати.
Отто Рехагель відразу замінив захисника на форварда і греки нарешті прокинулися. Під кінець тайму елліни створили три гольових моменти біля воріт Еньями, останній з якиз завершився взяттям воріт. Кацураніс прийняв м'яч на лінії карного майданчика, після чого відкотив під удар Салпінгідісу. М'яч рикошетом від ноги Харуни залетів у ворота нігерійців. Без шансів для Еньями виправити ситуацію.
Цікаві події трапились на 59-й хвилині. Нігерійський захисник Йобо подарував м'яч Гекасу і той завдава удару з трьох метрів, але потрапив у Еньяму. Нігерійці моментально організували контратаку. Обасі з Якубу вийшли вдвох на захисника. Якубу отримав пас і наніс обвідний удар. Цорвас проявив дива реакції і відбив удар... прямо на Обасі. А нігерієць не влучив у порожні ворота.
на 69-й хвилині вже Еньєма показав майстерність, відбивши небезпечний удар Самараса головою. Та через дві хвилини грекам вдалося забити другий гол. Ціоліс пальнув по воротах з дальньої дистанції. Еньяма невдало відбив м'яча перед собою і, Торосидіс холоднокровних покарав нігерійців за помилку воротаря.
У час, що залишився, греки були ближче до треього м'яча, ніж нігерійці до того, щоб зрівняти рахунок. А на третій компенсованій хвилині Еньяма зробив ще один дивовижний сейв. Ціоліс завдав дальній удар з-за меж карного майданчика і голкіпер у красивому стрибку витягнув м'яч з дальнього кута.
Після двох турів Аргентина одноосібно очолює групу. Друге місце у корейців, третє - у греків (корейці забили більше м'ячів). Аргентина на 99,9 відсотків у 1/8 фіналу. Що стосується другої команди, то тут можливі варіанти.
Додамо, що у третьому турі Аргентина грає з Грецією, а Південна Корея - з Нігерією.

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ-2010
Група B. 2-й тур
Блумфонтейн. "Фрі Стейт"
Головний арбітр:
Греция ГРЕЦІЯ - Нигерия НІГЕРІЯ - 2:1
Греція: 12. Цорвас - 8. Пападопулос, 11. Вінтра, 15. Торосідіс, 16. Кірякос, 19. Сократіс (7. Самарас, 37) - 6. Ціоліс, 10. Карагуніс (С), 21. Кацураніс - 14. Салпінгідіс, 17. Гекас (18. Нініс, 79)
Нігерія: 1. Еньяма - 2. Йобо (С), 3. Тайво, 6. Шитту, 17. Одія - 12. Уче, 14. Кайта, 15. Харуна, 20. Етуху - 8. Якубу, 11. Одемвінгіе
0:1 Калу Уче, 16
1:1 Дімітріос Салпінгідіс, 44
2:1 Вассіліс Торосідіс, 71
Попередження: Сократіс, 15; Александрос Ціоліс, 59; Георгіос Самарас, 88; Чінеду Обасі, 89
Вилучення: Сані Кайта, 33

У Йоханнесбурзі відбувся матч другого туру чемпіонату світу між лідерами групи В - збірними Аргентини і Південної Кореї. "Альбі-селесті" розгромили азіатів з рахунком 4:1.
Підопічні Дієго Марадони відкрили рахунок на 17-й хвилині. Мессі виконав простріл зі стандарту з лівого флангу. М'яч влучив у коліно нападнику Пак Чу Юну і влетів у сітку воріт.
Корейці провели кілька цікавих атак і ... пропустили другий гол. Після розіграшу штрафного м'яч було спрямовано у центр карного майданчика, де Бурдіссо головою віддав пас на Ігуаїна, а нападник "Реалу" головою завдав класного удару в кут воріт.
В останню п'ятихвилинку першого тайму аргентинці могли довести справу до розгрому, а натомість отримали гол у власні ворота. На 40-й хвилині Чун Сун Рен в карколомному стрибку відбив потужний удар Ді Марії. На 44-й хвилині Мессі накрутив кількох захисників і намагався ефектно закинути м'яч за спину голкіперу, але ффера пролетіла в сантиметрах від стійки.
А на першій компенсованій до першого тайму хвилині аргентинці пропустили. Лі Чун Єн обікрав Демікеліса, вискочив один на один з Ромеро і спокійно спрямував м'яч у сітку повз голкіпера.
Другий тайм почався на високих швидкостях. Аргентинці хотіли якнайшвидше забити третій м'яч, а корейці вміло оборонялися і по можливості контратакували.
На 52-й хвилині Ді Марії відпасував зліва на Ігуаїна і Гонсало завдавав удар в дотик з 8-ми метрів. Голкіпер проявив відмінну реакцію і зумів перевести м'яч на кутовий.
На 56-й хвилині корейці заробили небезпечний штрафний удар поблизу карного майданчика суперника. Пак Чу Юн пробив непогано, цілячись у ближній кут, але м'яч від плеча когось з захисників пішов на кутовий. Через дві хвилини азіати провели стрімку контратаку три в три, яку завершував Лі Чун Су. Після його удару м'яч пролетів поруч зі стійкою.
Нарешті на 76-й хвилині аргентинці заспокоїли своїх вболівальників, забивши третій м'яч у ворота корейців. Лео Мессі з лівого флангу увірвався в карний майданчик, але його удар з близької відстані ногою відбив воротар. Мессі зіграв на добиванні, потрапивши в ближню стійку, від якої м'яч покотився паралельно лінії воріт і Ігуаїну залишалося тільки підставити ногу. Однак варто відзначити, що Ігуаїн перебував у офсайді.
На 80-й хвилині нападник "Реалу" оформив хет-трик. Агуеро зіграв в дотик з Мессі, увійшов у карний майданчик і м'яко направив м'яч на дальню штангу, звідки Ігуаїн головою направив сферу в протихід Чун Сун Рену.
Збірна Аргентини на 99,9 відсотків вийшла у плей-офф Мундіалю, а Південній Кореї належить дуже важкий матч з Нігерією. Аргентинці у третьому турі зіграють з Грецією.

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ-2010
Група B. 2-й тур
Йоханнесбург. "Соккер Сіті"
Головний арбітр: Франк де Блекере (Бельгія)
Аргентина АРГЕНТИНА - Республика Корея ПІВДЕННА КОРЕЯ - 4:1
Аргентина: 22. Ромеро - 2. Демікеліс, 6. Хайнце, 13. Самуель (4. Бурдіссо, 23) - 7. Ді Марія, 14. Маскерано (С), 17. Хонас Гутьєррес, 20. Максі Родрігес - 9. Ігуаїн (5. Болатті, 82), 10. Мессі, 11. Тевес (16. Серхіо Агуеро, 75)
Корея: 18. Чун Сун Рен - 2. О Бом Сок, 4. Чхо Єн Хюн, 12. Лі Юн Пе, 14. Лі Чун Су - 7. Пак Чжи Сун (С), 8. Кім Чун Ву, 16. Кі Сун Єнь (5. Кім Нам Іл, 46), 17. Лі Чун Єн, 19. Єм Кі Хун - 10. Пак Чу Юн
1:0 Пак Чу Юн, 17 - автогол
2:0 Гонсало Ігуаїн, 33
2:1 Лі Чун Єн, 45+1
3:1 Гонсало Ігуаїн, 76
4:1 Гонсало Ігуаїн, 80
Попередження: Єм Кі Хун, 10; Лі Чун Єн, 34; Хонас Гутьєррес, 54; Хав'єр Маскерано, 55; Габріель Хайнце, 74

За матеріалами: ТСН-спорт







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини