реклама партнерів:
Головна » На віче у Вінниці 150 чоловік обрали "народного губернатора", місцеві медійники створили власний "Журналістський Майдан"

На віче у Вінниці 150 чоловік обрали "народного губернатора", місцеві медійники створили власний "Журналістський Майдан"


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Близько 150 учасників народного віча, яке скликала новостворена вінницька Рада Майдану, проголосували в неділю за відставку голови ОДА Анатолія Олійника.
Про це у неділю, 7 грудня, передає TVi.
Збори стали продовженням народного віча, яке зібралось у суботу в сесійній залі Вінницької облради після штурму адміністративної споруди активістами, котрих не пускали на пленарне засідання. Близько півтори сотні осіб, котрі зібрались у неділю на площі Небесної сотні, на пропозицію голови облради Сергія Свитка проголосували за відставку чинного голови ОДА Анатолія Олійника як за одну з вимог резолюції, ухваленої Радою Майдану. Свої вимоги учасники віча планують передати президентові України Петру Порошенкові.
Активісти на віче голосували підняттям рук за «обрання народним губернатором» голови Вінницької обласної організації ВО «Свобода» Олексія Фурмана. Окрім того у своєму Твіттері про це повідомило ВО «Свобода».
«Після віча Рада Майдану створить виконавчий комітет, який координуватиме наші подальші дії. Ми подивимося, як влада відреагує на нашу вимогу відставки губернатора, а тоді визначатимемося з подальшим планом дій», – зазначив Олексій Фурман, який і був одим із засновників Ради.

Нагадаємо, що в суботу громадські активісти взяли штурмом адмінспоруду ОДА та облради у Вінниці. Вони вдалися до таких дій, бо їх не пускали на засідання сесії облради, під час якого планували розглянути питання про відставку її голови Сергія Свитка, підтриманого Майданом. Між пікетувальниками та правоохоронцями відбулася бійка, під час якої постраждали восьмеро міліціонерів і кілька учасників акції.
Раніше повідомлялося, що протестувальники у Вінниці вирішили скликати народне віче і розкладають палатки під стінами Вінницької ОДА.

Джерело: zaxid.ne

Власний "Журналістський Майдан" вирішили створити вінницькі медійники у відповідь на створення Ради Майдану учасниками штурму Вінницької ОДА.
Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один з ініціаторів створення об’єднання журналіст видання "Вінницькі реалії" Ігор Заіковатий.
"Більшість наших колег, до яких я звертався під час учорашній подій, погоджуються, що 20-30 людей, які створили Раду Майдану, вважають себе уособленням всієї громади Вінницької області і вважають, що саме вони мають вирішувати, кого призначати губернатором, створюють, як на мене, абсурдну в юридичному плані ситуацію. Нас, журналістів, слухають, читають і дивляться сотні тисяч вінничан. Якщо це так, то у них є до нас довіра і ми представляємо думку дуже великої спільноти. Тому й ми вимагатимемо, що якщо обирати губернатора – то тільки після погодження з нами", - зазначив Заіковатий.
За його словами, ініціатори "Журналістського Майдану" передали голові Вінницької облради Сергієві Свитку звернення, в якому інформують про створення свого об’єднання і заявляють, що воно є "відображенням думки сотень тисяч вінничан, тому має моральне право приймати активнішу участь у житті області. На підставі цього вважаємо, що призначення голови облдержадміністрації та ініціювання його звільнення обов'язково має бути узгоджено з "Журналістським Майданом".

Якщо ж "до такого абсурду не дійде", то ініціатори об’єднання має намір надалі поміркувати про його легітимізацію, аби журналісти могли впливати й на інші суспільно важливі процеси у Вінниці та області.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини