реклама партнерів:
Головна » На Волині Віктор Ющенко взяв участь у заходах з нагоди 67-ї річниці утворення УПА. Фото

На Волині Віктор Ющенко взяв участь у заходах з нагоди 67-ї річниці утворення УПА. Фото


Коментарі: 1 Свята. Пам'ятні дати

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У рамках робочої поїздки на Волинь президент Віктор Ющенко взяв участь у заходах з нагоди 67-ї річниці утворення Української повстанської армії та 65-річчя Української головної визвольної ради.
У смт Колки Маневицького району Волинської області глава держави поклав квіти до пам’ятних знаків "Колківська Республіка" та "Борцям за волю України".
Як повідомляє прес-служба глави держави, вітаючи присутніх із визначними датами, Віктор Ющенко відзначив, що створення Колківської повстанської республіки є яскравою ілюстрацією героїзму воїнів УПА, які навесні 1943 року звільнили від фашистів п’ять районів Волинської області. Він також підкреслив, що йдеться про приклад пробудження національної свідомості українців та боротьби за створення нашої незалежної держави. Фактично, зазначив Віктор Ющенко, воїнам УПА та місцевим мешканцям вдалося створити у глибокому німецькому тилу майже на двох тисячах квадратних кілометрах острівець вільної України, де відразу ж завирувало українське національне життя.
"Коли ми говоримо про велику звитягу Колківської республіки, моє прохання до вас як до основних носії цієї унікальної історії – збережіть її... нація, яка має власну історію, може претендувати на власне майбутнє", – сказав президент. Віктор Ющенко висловив переконання, що створення Колківської республіки є одним з великих подвигів наших дідів і прадідів у боротьбі за українську незалежність. "Це проект, який був, очевидно, складний у своїй реалізації, але такого роду подвиги визначають нашу націю, показують, наскільки вона жила мрією суверенної держави і як кожне покоління народжувало своїх героїв", – сказав Ющенко, поставивши Колківську Республіку в один ряд з такими спробами утворити українську державу, як Карпатська Республіка, ЗУНР, УНР.
"Ми повертаємо нації правду про героїчні сторінки її минулого. Правду про героїв Української повстанської армії і Колківської республіки кожен українець має усвідомити розумом і серцем. На цій святій правді ми виховуватимемо наступні покоління нашого великого народу", – сказав президент.
Глава держави підкреслив, що сьогодні перед нами стоїть найскладніше завдання – сформувати у незалежній Українській державі дійсно державницьку націю. Віктор Ющенко особливо високо оцінив той факт, що сьогодні в урочистостях взяли участь як ветерани УПА, так і радянської армії. "Для мене як президента є великою честю покласти квіти, висловити шану героям однієї та другої армій, і для мене є великою честю, що ці герої стоять поряд", – сказав Ющенко.
Він висловив переконання, що говорити про розбудову гідного майбутнього держави неможливо без досягнення національної єдності та примирення. "Немає історії, яка важливіша за спільне майбутнє", – сказав він. Президент висловив вдячність героям, які боролися за Україну у різних арміях, за той сильний урок, який вони дають українській нації, беручи сьогодні участь у події разом. "Хотілося б, щоб такі глибокі моральні приклади були представлені не тільки у Колках, на Західній Україні, а щоб це стало нормою для всієї України. Нам час усвідомити – ми є українці, ми єдині. Історія не може розділяти тих людей, які боролися за незалежність цієї країни", – сказав Віктор Ющенко.
"При будь-яких іспитах ми не повинні забувати, що ми українці... Будьте горді, сильні і крок за кроком відбудеться мрія наша, наших дідів і прадідів – вільна незалежна європейська демократична Україна", – сказав Віктор Ющенко.
Президент, окрім того, взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника "Радянським воякам, які загинули в роки Другої світової війни".
Після завершення урочистих заходів глава держави поспілкувався з місцевими мешканцями – ветеранами війни.

За матеріалами: ТСН
Фото: сайт Президента України.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини