реклама партнерів:
Головна » "Народний мер" Слов'янська вже просить Путіна ввести в регіон миротворчі сили

"Народний мер" Слов'янська вже просить Путіна ввести в регіон миротворчі сили


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
"Народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов звернувся до керівництва Росії з проханням ввести в регіон миротворчі сили "для захисту від Національної гвардії і "Правого сектора".
Про це Пономарьов заявив на екстреній прес-конференції у зв'язку з нічною перестрілкою на околиці Слов'янська, повідомляє російське держагенство РІА Новости.
"Вбивають наших братів <...> Вони не розмовляють з нами, а просто вбивають", - заявив Пономарьов.
Як пояснив Пономарьов, "сьогодні місто живе в стані облоги з боку "Правого сектора"
Захистити від нього, на думку Пономарьова, може тільки Росія, тому він вирішив звернутися до президента РФ Володимира Путіна з проханням про введення миротворчих сил на територію Донецької та Луганської областей.

Як відомо, в ніч на 20 квітня на одному з блок -постів у Слов'янську відбулося збройне зіткнення. У результаті, за даними МВС України, одна людина загинула, троє поранені.
За заявами російських ЗМІ, на беззбройних людей на блок-посту напали озброєні ополченці , в т.ч. - Правий сектор. Разом з тим журналісти зауважили, що слідов крові внаслідок перестрілки на місці немає, а машини, які залишилися спаленими на місці події, були "сильно обстріляні з боку ополченців, які були на блок-посту, і які були начебто беззбройні".
МЗС РФ вже заявив, що ПС порушив "пасхальне перемир'я", оголошене раніше урядом України і представниками "народного ополчення Донбасу".
Разом з тим в РНБОУ заявили, що задум російських ЗМІ очевидний - розгорнути тезу про "громадянську війну" в Україні і здійснити чергову хвилю інформподготовкі для обгрунтування свого вторгнення.
В СБУ заявили, що у Слов'янську не було жодної організації, крім самих диверсантів і представників криміналітету, яких підтримують і озброюють офіцери ГРУ ЗС РФ.

За матеріалами: Українська правда

МВС заявляє, що органами внутрішніх справ в ніч з 19 на 20 квітня не проводилося жодних силових операцій в Донецькій області і в місті Слов'янську зокрема, повідомляє прес-служба МВС України.
У той же час не може не насторожувати швидкість, з якою на місці перестрілки з'явилися телевізійні групи російських телеканалів, і явно замовний сюжет інформаційних повідомлень у російських ЗМІ. Першоджерелом інформації є ЗМІ, підконтрольні Дмитру Кисельову, оголошеному персоною нон-грата в ЄС, США та Канаді.
МВС заявляє, що після захоплення озброєними терористами міста Слов'янська, ситуація в місті не контролюється органами внутрішніх справ. Після захоплення Слов'янського міського відділу міліції місцевим жителям, у тому числі з кримінальним минулим, було видано більше 400 одиниць вогнепальної зброї, що і призводить до травм і жертв.
Два пістолета ПМ з Слов'янського міськвідділу міліції позавчора вилучені в Донецьку, де двоє громадян в стані алкогольного сп'яніння почали з'ясовувати між собою стосунки із використанням вогнепальної зброї.
Зважаючи на присутність у місті закордонних диверсантів і незаконних збройних формувань, а також неконтрольованого обігу вогнепальної зброї, Слов'янськ є сьогодні найбільш небезпечним містом в Україні.
Після відновлення на території Слов'янську режиму законності і правопорядку, органи внутрішніх справ проведуть розслідування за кожним повідомленням в ЗМІ про випадки використання вогнепальної зброї, а також про жертви і поранення.
МВС звертається до всіх громадян України із закликом здати незареєстровану вогнепальну зброю, в тому числі, що викрадена з адміністративних будівель МВС і СБУ в Луганській і Донецькій областях.
Громадяни, які добровільно здали зброю, будуть звільнені від відповідальності в тому випадку, якщо вони не скоїли тяжких злочинів із використанням зброї.

Як повідомлялося, на в'їзді в м. Слов'янськ, біля с. Билбасівка, 20 квітня 2014 року на блокпосту прибічників так званої Донецької народної республіки виникла перестрілка, з обох боків є потерпілі.
О 02.20 до вказаного блокпосту під'їхали невідомі особи на чотирьох автомобілях і відкрили вогонь в людей, що там чергували. У відповідь теж пролунали постріли.
Внаслідок виниклої перестрілки з боку активістів були смертельно травмовані три людини (два місцеві жителі, 1957 і 1972 р.н., особа третього встановлюється) і три людини поранено. Двоє останніх, отримавши в лікувальній установі медичну допомогу, від госпіталізації відмовилися.
Невідомі на двох автомобілях, близько дванадцяти чоловік, поїхали з місця події у напрямі Харківської області. При цьому вони забрали з собою убитих та поранених, їх кількість невідома. Два їх автомобілі, що залишилися на місці, були знищені активістами внаслідок підпалу.
За цим фактом проводиться перевірка за попередньою правовою кваліфікацією за ст. 115 ч. 1 КК України "Умисне вбивство".




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини