реклама партнерів:
Головна » Петро Порошенко: Ситуація, безумовно, надзвичайно складна, і ніхто не збирається її спрощувати, але вона достатньо контрольована

Петро Порошенко: Ситуація, безумовно, надзвичайно складна, і ніхто не збирається її спрощувати, але вона достатньо контрольована


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Ми здатні захистити самі себе. Нам потрібна сучасна високотехнологічна зброя. Нам потрібно зберігати спокій, холоднокровність, зміцнювати нашу єдність і міжнародну солідарність, заявив Президент України Петро Порошенко на початку засідання Ради національної безпеки та оборони України.
За словами Президента, «лінія оборони проходить зараз на Донбасі, а не на Заході лише тому, що міцною стіною стало на захист держави наше українське воїнство».
Ситуація в зоні антитерористичної операції набула якісно нових змін і обставин, відзначив Глава держави, повідомивши, що через ці обставини він прийняв рішення скасувати візит до Туреччини, де планувалася низка важливих двосторонніх переговорів і скликати засідання РНБО.
За словами Президента, перебіг антитерористичної операції не залишав сумніву в тому, що вона має швидко завершитись, а відновлене життя звільнених міст, сіл і селиш давало надію на те, що ми виграємо боротьбу не лише в бойових порядках, а й за симпатії мешканців Донбасу. На звільнених територіях починалося відновлення систем життєзабезпечення, будувалися школи, відновлювалися виробничі потужності.
«На порятунок банді терористів з боку Російської Федерації через неконтрольовану нами ділянку кордону увійшли колони важкої техніки, великі партії зброї і військовослужбовців регулярних підрозділів РФ», - наголосив Президент.
За словами Петра Порошенка, «аматори-найманці разом з кадровими військовими намагаються організувати контрнаступ на позиції наших Збройних Сил».
«Ситуація, безумовно, надзвичайно складна, і ніхто не збирається її спрощувати. Але вона достатньо контрольована, щоб ми не піддавалися паніці, зберігали холодний розум, здоровий глузд і чіткий розрахунок наших подальших дій», - заявив Глава держави.
Президент наголосив, що «дестабілізація ситуації і паніка – така ж зброя, як танки, БТРи і «калаши». «Вона дозволяє, не глибоко занурюючись в територію, дестабілізувати ситуацію по всій країні», - додав він.
Президент повідомив про проведену нараду за участі керівництва країни. «На Раді національної безпеки і оборони ми обговоримо чіткий послідовний план наших дій на найближчий період часу», - сказав він.
За словами Петра Порошенка, дуже важливо, що разом з Україною в ці непрості часи весь світ. Сьогодні скликається надзвичайна сесія ОБСЄ, за нашою ініціативою буде проведено надзвичайне засідання РБ ООН. Україна звернулася до європейських партнерів із закликом провести надзвичайне засідання Ради ЄС на рівні голів держав та урядів.
«Низка рішучих дій на підтримку України з боку наших основних стратегічних партнерів в світі дає нам певні стримані підстави для стабілізації ситуації», - відзначив Президент.
Петро Порошенко повідомив, що сьогодні відбулися перші консультації на рівні керівництва генеральних штабів України та РФ, де обговорювалися питання контролю державного кордону, недопущення проникнення на територію України збройних підрозділів РФ, питання обміну захопленими військовослужбовцями України, які мають бути звільнені, і доля десантників РФ, які зараз перебувають в Україні та інші питання. «Впевнений, що спільні і чітко скоординовані зусилля всього світу можуть привести до деескалації ситуації в Україні», - наголосив Президент.

В суботу починаються консультації керівництва Прикордонних служб. Президент повідомив, що доручив керівництву Прикордонної служби відновити діяльність українських прикордонників на пунктах пропуску і домовитись про спільне патрулювання, щоб унеможливити проникнення на нашу територію збройних підрозділів, озброєння з боку сусідньої держави.
Коментуючи ситуацію, яка склалася поблизу Іловайська, Президент зазначив, що значною мірою відповідальність за неї несе керівництво двох підрозділів, які самовільно залишили лінію оборони і поставили у надзвичайно складне становище своїх бойових товаришів. «Наголошую, що держава буде вживати рішучих заходів для того, щоб не допустити зрадництва та дезертирства. Ми маємо чесно і відверто про це казати», - заявив Президент.




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини