реклама партнерів:
Головна » Порошенко: Ми не маємо зволікати жодного дня у боротьбі з корупцією

Порошенко: Ми не маємо зволікати жодного дня у боротьбі з корупцією


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Президент України провів зустріч з директором Європейського бюро з боротьби з шахрайством Джованні Кесслером, якого було обрано одним із членів конкурсної комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро.
«Одним з найголовніших пріоритетів у 2015 році є принципова, послідовна та ефективна боротьба з корупцією», - наголосив Президент України. При цьому він додав, що «покладає велику надію на досвід усіх обраних членів конкурсної комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро, як на визнаних авторитетів, яким вдасться визначити достойного фахівця в сфері протидії корупції».
Президент України також повідомив, що перша зустріч усіх членів комісії для обговорення можливої кандидатури на посаду директора бюро запланована ще перед Старим Новим роком. «Ми не маємо права зволікати із затвердженням директора і початком роботи Антикорупційного бюро», - зауважив Президент.
В свою чергу, Джованні Кесслер подякував за довіру та висловив готовність активно включитися в процес підготовки та проведення першого установчого засідання конкурсної комісії.
Першочерговим завданням новоствореного антикорупційного бюро буде розслідування та повернення коштів, вкрадених режимом Януковича, створення спеціальної групи контролю за фінансовими ресурсами, які будуть виділені Європейським Союзом в якості грантів, кредитів та спеціальних програм.
Глава держави також наголосив на тому, що успішна діяльність бюро буде особливо важливою для впровадження реформ та створення атмосфери довіри до України. «Ми хочемо змінити ситуацію, зламати стару корупційну систему і створити нову ефективну систему протидії корупції», - зауважив Президент.
Згідно з чинним законом, директор Національного антикорупційного бюро має приступити до роботи 24 січня 2015 року. Це також передбачено коаліційною угодою ("Забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України з січня 2015 року. Проведення відкритого конкурсного відбору на посаду директора згідно із Законом України "Про Національне антикорупційне бюро України"".)
Як відомо, до складу цієї комісії увійшли дев’ять осіб, які пропорційно (по три особи) були обрані та делеговані від Президента України, Уряду та Верховної Ради: Рефат Чубаров, Євген Захаров, Ярослав Грицак, Йосип Зісельс, Олександра Яновська, Юрій Бутусов, Євген Ніщук, Віктор Мусіяка та Джованні Кесслер.

Довідка
Джованні Кесслер – відомий італійський юрист, який служив в якості прокурора в кримінальних судах Тренто, Больцано і досяг значних успіхів у боротьбі з мафією в Сицилії. З 1998 по 1999 рік він був заступником начальника Контрольної місії ОБСЄ в Косово в Приштині. В якості судового експерта брав участь у кількох складах Європейської комісії та Ради Європи з оцінки ситуації щодо корупції у Східній Європі. У 2001 році він був обраний до італійського парламенту в якості незалежного члена Комітету з правосуддя. Автор численних законопроектів щодо Міжнародного кримінального суду, Європейської конвенції по боротьбі з корупцією, Міжнародної судової співпраці та європейського ордера на арешт. З 2003-2006 - Віце-президент Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Брав участь і керував міжнародними місіями зі спостереження за виборами в Сполучених Штатах та у багатьох інших країнах ОБСЄ. З 2006 по 2008 рік обіймав посаду італійського Верховного комісара по боротьбі з контрафактною продукцією. У 2012 році був обраний Президентом мережі Європейських партнерів по боротьбі з корупцією та Європейського управління по боротьбі з корупцією. У 2013 році став членом Виконавчого комітету Міжнародної асоціації антикорупційних органів (IAACA).
Джованні Кесслер має ступінь магістра в галузі права з відзнакою Університета Болон'ї.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
08:49
09-Квіт-2024
Жовтнева: в одному з сіл Чернігівщини залишили комуністичну назву вулиці
До 27 квітня цього року завершується другий етап очищення публічного простору від сим
19:19
08-Квіт-2024
Який смартфон придбати у 2024 році?

Сучасний ринок смартфонів пропонує величезну кількість різноманітних моделей, здат

17:23
08-Квіт-2024
На росії вигорів ракетний корабель «сєрпухов» ― деталі пошкоджень
7 квітня 2024 року на території військово-морської бази ворога у місті балтійськ калі
21:38
07-Квіт-2024
Заява НРУ щодо підняття акцизних ставок на пальне
ЗАЯВА
Політичної партії “Народний Рух України”
щодо
Усі новини