реклама партнерів:
Головна » Проект, що важливий для кожного мешканця м. Чернігова, або “Що я можу здати на переробку?”

Проект, що важливий для кожного мешканця м. Чернігова, або “Що я можу здати на переробку?”


Коментарі: 0 Довкілля

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Кожен із нас може зробити чимало для збереження довкілля, як кажуть по ходу життя, та й ще отримати для себе певну вигоду. Варто лише подивитися на використані упаковки і подумати: які з них та як ми можемо здати на переробку.
Навчати основам екології потрібно з дитинства - переконані у Чернігівській міській екологічній асоціації "Зелений світ".
Проект Чернігівського “Зеленого світу”, що здійснюється цією громадською екологічною організацією за фінансової підтримки Посольства Канади в Україні, зокрема Канадського фонду місцевих ініціатив, має намір змінити екологічний світогляд як дітей, так і дорослих мешканців м. Чернігова.
Тому організація провела презентацію свого проекту “Участь громадськості м. Чернігова у
запровадженні програми роздільного збору та переробки побутового сміття” та семінар для вчителів із теоретичних та практичних аспектів запровадження цієї новітньої форми поводження із відходами. На цьому семінарі педагогам кожної із шкіл нашого міста був переданий першочерговий пакет матеріалів із проведення екологічних занять в школах на тему: “Що я можу здати на переробку?” Наступним етапом проекту буде передача в школу екологічних буклетів “Що я можу здати на переробку?” для кожного школяра, щоби дитина спитала у своїх батьків, що їхня сім’я зробила для зменшення забруднення в нашому місті та коли сім’я запровадить роздільний збір побутового сміття вдома !?
Планується поширення буклета “Що я можу здати на переробку?” серед мешканців м. Чернігова, зустрічі із представниками міської влади для обговорення питання про шляхи трансформування існуючої системи збору побутового сміття у сучасну “Систему роздільного збору та переробки побутового сміття” за участі громадськості нашого міста.
Проект широко підтриманий владними структурами, зокрема “лист підтримки” проекту “Зеленого світу” за підписом голови Наталії Романової, надала Чернігівська обласна рада, в котрому повідомляється, що в облраді розпочалась підготовка до прийняття “Обласної програми роздільного збору та переробки побутового сміття”. Чернігівська міська рада в своєму “листі підтримки” за підписом заступника голови міської ради Оксани Тунік-Фриз зокрема повідомила таке: “Зважаючи на актуальність питання збереження чистоти і порядку в місті, Чернігівська міська рада сприятиме розповсюдженню інформації про діяльність та результати проекту “Участь громадськості м. Чернігова у запровадженні програми роздільного збору та переробки побутового сміття”.
Все вищевказане особливо актуальне враховуючи лише чотири такі факти:
• В Україні загальна площа офіційних та стихійних звалищ сміття в два рази перевищує площу заповідників та національних природних парків
• Країни Європейського Союзу до кінця 2010 року повинні повністю перейти на роздільний збір та переробку побутових відходів
• В країнах Євросоюзу на звалищах захоронюють лише 5% побутового сміття, все інше сортують і переробляють повторно. В Україні лише 3% побутового сміття сортують і переробляють.
• Наше довкілля катастрофічно швидко забруднюється, це бачить вже кожен неозброєним оком.
На семінарі для вчителів всіх шкіл м. Чернігова йшлося і про таке:
"Один із принципів екологічного світогляду – принцип межі. Наші ресурси обмежені і не повинні розтрачуватися марно", - наголосив керівник Чернігівської екологічної асоціації "Зелений світ" Іван Осадців.
Він нагадав, що збори макулатури у школі – далеко не пережиток минулого, а дуже актуальні акції. Вони допомагають дітям усвідомити і наочно побачити, скільки паперу можна використати повторно, не рубаючи дерев.
Крім того, у пунктах вторинної переробки можна здавати пляшки, банки, поліетилен, брухт чорних та кольорових металів. А також – відходи текстилю і ПЕТ-пляшки та упаковки.
"Зараз у Чернігові працюють 11 пунктів прийому вторсировини, у різних районах міста", - додав Іван Осадців. Та підкреслив, що наше здоров’я неабияк залежить від екології. А вона починається із екологічного мислення і екологічного виховання, утому числі – у школах.
За додатковою інформацією, робочими матеріалами проекту звертайтесь за телефонами: 958154;0661967654, або по електронній пошті: greenivan@ukr.net

Прес-служба “Зеленого Світу” - Чернігів”







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
Усі новини