реклама партнерів:
Головна » Протягом 10 років підвищиться рівень ефективності, швидкості й комфорту в індустрії транспорту, туризму і торгівлі

Протягом 10 років підвищиться рівень ефективності, швидкості й комфорту в індустрії транспорту, туризму і торгівлі


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У найближчі 10 років інновації дозволять підвищити рівень ефективності, швидкості й комфорту в індустрії транспорту, туризму і торгівлі. Зокрема, про це йдеться у звіті Всесвітнього економічного форуму у співпраці з The Boston Consulting Group Connected World: «Мережевий світ: гіперпідключені подорожі та перевезення в дії».
Звіт складений за результатами опитування керівників понад 50 компаній із профільних індустрій. Дослідники виявили 4 інновації, які в найближчі кілька років зможуть сильно вплинути на дані галузі.
Експерти вважають, що системи автоматичної реєстрації на рейси, огляду службою безпеки, прикордонного контролю і розумної видачі віз допоможуть спростити подорожі за кордон, забезпечивши високий рівень безпеки та конфіденційності для мандрівників. У даних системах використовуються такі технології як біометричне сканування та електронна видача візи, що підвищує ефективність і безпеку. У звіті наведені статистичні дані, які демонструють, що вдосконалення процедури видачі візи в країнах Великої двадцятки може збільшити доходи від туризму на 40 млрд доларів США за чотири роки на додаток існуючим на рівні 200 млрд доларів, що допоможе створити близько 5 млн нових робочих місць. Що стосується дотримання безпеки в аеропорту, впровадження більш ефективної системи огляду багажу допоможе скоротити витрати на персонал в управлінні транспортної безпеки США приблизно на 500 млн доларів у найближчі 4 роки.
Також системи управління дорожнім рухом в мегаполісах з урахуванням умов дорожнього руху, які збирають дані й аналізують у реальному часі, можуть направляти і перенаправляти транспортні потоки, керувати можливостями розумних парковок у центрі міста і запобігати дорожні затори та ДТП за рахунок оперативного збору плати за в’їзд і обмеження доступу в певні райони міста. Жителі мегаполісів майбутнього зможуть пересуватися і перевозити товари ефективно та безпечно. Згідно з результатами, впровадження розумної транспортної системи в мегаполісі з чисельністю населення 10 млн осіб призведе до економії чистої приведеної вартості в розмірі від 2 до 10 млрд доларів, залежно від обраної технології та охоплення системи.
Крім того, інтегрована проактивна інтермодальна система для допомоги в організації поїздок (IPITA) призначена для підбору, бронювання і навігації серед пропозицій різних транспортних компаній з урахуванням індивідуальних переваг користувача, використанням інформації в реальному часі та передових технологій. Простий в управлінні інструмент працює на розумних пристроях або з використанням інших інтерфейсів, наприклад, інтернет-окулярів або контактних лінз як дисплея. Повідомляється, що система буде відслідковувати будь-які зміни чи збої, включаючи пробки або складні погодні умови, і пропонувати альтернативні маршрути чи види транспорту в режимі реального часу. Ця інноваційна розробка допоможе скоротити кількість затримок в дорозі, що дозволить уникнути великих витрат. Згідно з даними звіту, до 2020 року економіка США може втратити до 20 млрд доларів через затримки і скасування рейсів у 12 головних аеропортах країни.
Нарешті, прозора і відстежувана система оптимізації логістичних послуг для раціоналізації громіздких логістичних та митних процесів. Ця система використовує існуючі технології для спрощення обміну великими обсягами інформації між компаніями або компаніями і державою, що дозволяє доставляти товари швидше, дешевше та надійніше, ніж раніше. Крім того, ця комплексна система не тільки оптимізує рівень запасів, а й відстежує кількість викидів, сприяючи зменшенню негативного впливу на навколишнє середовище в результаті виробництва і транспортування товарів. Ця інновація також може мати величезний вплив за рахунок зниження бар’єрів всередині глобального ланцюжка поставок, в результаті чого світова економічна активність підвищиться майже на 5%, а обсяг світової торгівлі – на 15%.
«Впровадження цих рішень принесе величезні переваги як з економічної, так і з соціальної точки зору, – каже Антонелла Мей-Похтлер, старший партнер BCG і співдиректор проекту Connected World. – Ми проаналізували ці інновації і продемонстрували можливі ефекти, а тепер ми повинні розпочати спільну роботу із зацікавленими сторонами з приватного сектора та державного управління щодо їх впровадження – спочатку в рамках пілотних проектів, які з часом можна буде впровадити в повному масштабі».

Джерело: Економіст






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини