реклама партнерів:
Головна » Путін підтвердив використання російських військ в Криму та готовність до ядерного удару по Заходу

Путін підтвердив використання російських військ в Криму та готовність до ядерного удару по Заходу


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Російський президент Володимир Путін вперше розповів про те, як навесні 2014 року віддавав накази з передислокації підрозділів Збройних Сил РФ на суверенну територію України. Зокрема, для того щоб, як він висловився, "роззброїти і блокувати" український військовий контингент в процесі окупації Автономній Республіці Крим їм були надіслані туди елітні загони ГРУ.
Визнання Путіна з'явилися у пропагандистському фільмі "Крим. Шлях на батьківщину", продемонстрованому 15 березня 2015 року на телеканалі "Росія 1", повідомляє "ТАРС".
"Щоб блокувати і роззброїти 20 тисяч осіб, добре озброєних, потрібен певний набір особового складу. І не просто за кількістю, але і за якістю. Потрібні були фахівці, які вміють це робити. Тому я дав доручення та вказівки Міністерству оборони, чого приховувати, під виглядом посилення охорони наших військових об'єктів у Криму перекинути туди спецпідрозділи Головного розвідуправління і сили морської піхоти, десантників", - говорить голова російської держави.
Що стосується поведінки українських військовослужбовців, то тут Путін вдається до властивої йому грі слів і підміні понять, навмисне називаючи "державою" повалений режим Януковича.
"Повинен сказати, що хлопці вели себе дуже гідно, українські військовослужбовці, вони намагалися зберігати вірність присязі, - сказав Путін. - Але незрозуміло, кому вони присягали, адже держави немає, президента повалено, а він, між іншим, на той період часу був легітимним верховним головнокомандуючим збройними силами".

При цьому Путін не згадує про те, що "легітимний" та "верховний" Віктор Янукович ввечері 21 лютого 2014 року самоусунувся від виконання своїх конституційних повноважень, зникнувши у невідомому напрямку. Окрім того, дії проєвропейської парламентської більшості підтримали місцеві ради, а спроба проведення сепаратистського "з'їзду" у Харкові виявилася повністю провальною.

Олександра Турчинова, котрий виконував тоді обов'язки президента України, а також нове керівництво Верховної Ради та Кабінету Міністрів, не уточнюючи прізвищ, він називає "загарбниками влади", "абсолютно нелегітимними людьми".

12 березня, щойно з'явився трейлер цього “документального” фільму, українська сторона негайно звернулася до міжнародної спільноти з проханням дати вичерпну правову оцінку подібним заявам керівництва російської держави-агресора.

Відповідне офіційне звернення до зовнішньополітичної служби ЄС скерував представник України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції надіслати копію фільму до Гаазького трибуналу.
Голова уряду нагадав, що Верховна Рада ухвалила заяву про передачу під юрисдикцію Гаазького трибуналу розслідування "міжнародного злочину, який вчинила Російська Федерація проти України, – а саме анексії Криму та російської військової агресії на території східної України".
В свою чергу МЗС України назвало задокументовану на відео заяву Путіна "явкою з повинною", що буде використана для притягнення його до міжнародно-правової відповідальності.

У боротьбі Путіна за "російських людей" могла розпочатися ядерна війна
Під час Євромайдану російське керівництво політично було готове до ядерного удару по країнах Заходу.
Відповідаючи на питання про те, чи готова була Росія привести в стан бойової готовності свої ядерні сили, Путін сказав: "Ми готові були це зробити".
"Я розмовляв з колегами і говорив прямо .... Що це наша історична територія і там проживають росіяни люди, вони опинилися в небезпеці, і ми не можемо їх кинути", - заявив він.
"Я на першому ж етапі роботи змушений був відповідним чином зорієнтувати наші Збройні сили ... дати прямі вказівки, накази з приводу можливої поведінки Росії та наших ЗС при будь-якому розвитку подій", - додав Путін.
Також він заявив, що з розмов із західними партнерами не було зрозуміло, що вони не будуть втручатися в ситуацію військовим способом.
Він додав, що "західні партнери знаходяться за тисячі кілометрів, а ми тут, і це наша земля".
"Ви за що хочете там боротися? Не знаєте? А ми знаємо, і ми на це готові ... Ми не збиралися лізти на рожен. Вони просто змусили нас на такі дії", - додав президент РФ, не уточнивши, про кого саме йдеться.
Разом з тим Путін заявив, що для "захисту Криму" були перекинуті берегові комплекси "Бастіон".
"Бастіон" - це високоточна зброя, оборонний комплекс, який захищає берег, захищає територію. Це, мабуть, найефективніший берегової комплекс у світі на сьогоднішній день. У якийсь момент ми перекинули комплекси "Бастіон, і розгорнули їх таким чином, щоб їх було видно з космосу", - заявив Путін.

Довідка
Як Путін заперечував анексію Криму: хронологія уточнень

За рік, що минув з початку кримських подій, Путін по-різному описував роль Росії і пояснював причини входження до її складу Криму. Вперше коментуючи події на півострові на зустрічі з журналістами 4 березня в Ново-Огарьово, президент заперечував належність до російських збройних сил "ввічливих людей" і тоді ж казав, що приєднання Криму до Росії не планується.
Серед названих за рік причин - "необхідність захисту російськомовного населення, відновлення історичної справедливості, сакральне значення Криму для Росії".

4 березня 2014 року, зустріч з журналістами в Ново-Огарьово
"Ні, [приєднання Криму] не розглядається. І я взагалі вважаю, що тільки громадяни, що проживають на тій чи іншій території, в умовах свободи волевиявлення, в умовах безпеки можуть і повинні визначати своє майбутнє". "Якщо ми приймемо таке рішення [про використання військ] - тільки для захисту українських громадян. І нехай спробує хтось із числа військовослужбовців стріляти у своїх людей, за якими ми будемо стояти позаду, не попереду, а позаду. Нехай вони спробують стріляти в жінок і дітей!"

18 березня 2014 року, телевізійне звернення президента РФ
"Тим, ​​хто чинив опір путчу, відразу почали погрожувати репресіями та каральними операціями. І першим на черзі був, звичайно, Крим, російськомовний Крим. У зв'язку з цим жителі Криму і Севастополя звернулися до Росії із закликом захистити їхні права <...> Зрозуміло, ми не могли не відгукнутися на це прохання, не могли залишити Крим і його жителів у біді, інакше це було б просто зрадою".
"Перш за все потрібно було допомогти створити умови для мирного, вільного волевиявлення, щоб кримчани могли самі визначити свою долю вперше в історії".

18 квітня 2014 року, пряма лінія з Володимиром Путіним
"Росія ніколи не планувала ніяких анексій і ніяких військових дій у Криму, ніколи".
"От коли виникла саме така ситуація - ситуація з можливими загрозами та утисками, і коли народ Криму почав говорити про те, що він прагне до самовизначення, тоді, звичайно, ми і задумалися про те, що нам робити. І саме тоді, а не якісь там п'ять, десять, двадцять років тому було прийнято рішення про те, щоб підтримати кримчан. Ніхто з членів Ради Безпеки, з якими я обговорював цю проблему, ніхто не заперечував, всі підтримали мою позицію".
"Ні, нічого не готувалося, все робилося, що називається, з коліс, виходячи з ситуації, що реально складається, та вимог поточного моменту, але виконувалося дійсно надзвичайно професійно".
"Наше завдання полягало в тому, щоб забезпечити умови для вільного волевиявлення кримчан. І тому ми повинні були вжити необхідних заходів, щоб події не розвивалися так, як вони сьогодні розвиваються в південно-східній частині України: щоб не було танків, щоб не було бойових підрозділів націоналістів і людей з крайніми поглядами, але добре озброєних автоматичною зброєю. Тому за спиною сил самооборони Криму, звичайно, стали наші військовослужбовці. Вони діяли дуже коректно, але, як я вже сказав, рішуче і професійно".

24 жовтня 2014 року, виступ на засіданні Міжнародного дискусійного клубу "Валдай"
"Бачачи, як розгортаються події, люди в Криму майже відразу взялися за зброю і звернулися до нас з проханням допомогти їм провести ті заходи, які вони мали намір зробити. Не буду приховувати, ми використовували наші Збройні сили для блокування українських військових підрозділів, розквартированих в Криму, але не для того, щоб когось змусити йти на вибори. Та це й неможливо, ви ж всі дорослі люди, розумієте. Як? Під автоматом, чи що, людей поведеш на вибори? Люди йшли на вибори там, як на свято, і всі це знають, і проголосували, навіть кримськотатарське населення".

4 грудня 2014 року, Послання президента Федеральним зборам
"У Криму живуть наші люди, і сама територія стратегічно важлива, тому що саме тут знаходиться духовний витік формування багатоликої, але монолітної російської нації і централізованого Російської держави. Адже саме тут, у Криму, в стародавньому Херсонесі, або, як називали його російські літописці, Корсуні, прийняв хрещення князь Володимир, а потім і хрестив всю Русь <...> Для Росії Крим, стародавня Корсунь, Херсонес, Севастополь мають величезне цивілізаційне і сакральне значення. Так само як Храмова гора в Єрусалимі для тих, хто сповідує іслам чи іудаїзм".

Джерело: newsru






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини