реклама партнерів:
Головна » Скандал за участю Коломойського коментують як в Україні, так і далеко за її межами

Скандал за участю Коломойського коментують як в Україні, так і далеко за її межами


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Скандал за участю губернатора Дніпропетровщини коментують як в Україні, так і далеко за її межами.
Deutsche Welle зібрала останні реакції на нічну перепалку Ігоря Коломойського біля офісу "Укртранснафти".
Ігор Коломойський у ніч на п'ятницю вийшов з офісу "Укртранснафти" в Києві. На запитання журналіста Радіо Свободи про причину нічного перебування губернатора Дніпропетровщини в офісі державного підприємства, Коломойський вилаявся і заявив, що будівлю намагалися захопити рейдери, пов'язані із людьми з "Блоку Петра Порошенка". Він згадав про "російських диверсантів", а також про колишьного журналіста "Української правди" Сергія Лещенка, який останніми тижнями критикував участь Коломойського у діяльності "Укртранснафти".

Для Deutsche Welle ситуацію коментують:
Мар'яна Драч, головна редакторка української служби Радіо Свобода
"Безперечно всі колеги обурені тим, що сталося, і керівництво корпорації оприлюднило якраз заяву, де називає цей інцидент порушенням міжнародних стандартів і порядності. Коли така публічна особа словесно нападає на журналіста, думаю, що зараз дуже важливий тиск громадськості.

Є низка заяв журналістських організацій, які засудили дії пана Коломойського, і насправді це дуже важливий сигнал громадянського суспільства. І я сподіваюсь, що він почує голос громади. Головний редактор Радіо Свобода говорить про те, що він засуджує те, що сталося, словесний напад, називає це безрозсудним і потенційно небезпечним вчинком і засуджує звинувачення на адресу Радіо Свобода".

Юрій Луканов, голова Незалежної медіа-профспілки України
"Журналістська спільнота має реагувати. Коломойський - не єдиний, хто таким чином поводиться. Такі речі трапляються вже не вперше. Але, мабуть, чи не вперше чиновник такого високого рангу повівся от таким чином. Ну й треба наголосити, що журналісти останнім часом, як помітила наша медіа-профспілка, сконцентрувалися на особі Коломойського. І тому не треба замовчувати якісь темні діяння Коломойського, але й не треба концентруватись тільки на ньому. Треба дивитися на контекст".

Йоганн Бір, голова відділу Східної Європи організації "Репортери без кордонів"
"Я бачив, що вже є заява Незалежної медіа-профспілки України з пропозицією до Коломойського вибачитись. Я можу тільки підтримати цю вимогу. Необхідно, щоби Коломойський вибачився за свою мову і погрози журналісту. Це абсолютно нестерпно, особливо з боку такого високопосадового державного службовця. Він сам має слугувати прикладом. А звертатися до журналіста у такий спосіб є неприйнятним. На жаль, цей випадок не є винятковим. Це ми бачимо постійно, я не можу сказати щоденно, але дуже часто. Старих звичок важко позбутися. Впливові олігархи, як Коломойський, який практично має свою армію, почуваються недоторканними і не вважають, що мусять відповідати перед людьми."

Сергій Лещенко, народний депутат, Блок Петра Порошенка
"Це неприпустимо. Такого не може бути в принципі в нормальній цивілізованій європейській державі. Він втрачає політичний вплив, і він неадекватно на це реагує. Мені здається, вибачитися - недостатньо. Це не той випадок, коли можна обмежитись лише вибаченнями. Це - привід для звільнення і привід досить зрозумілий. У нас олігархічний контроль над медіа, і мені здається, що олігархи зараз впливовіші, ніж вони були за часів Януковича. В моєму розумінні, Рубікон вже перейдено, тому що така поведінка показала справжнє обличчя Коломойського, і особа, яка так себе поводить, не має права перебувати на державній посаді".

На інцидент за участю голови Дніпропетровської облдержадміністрації звернули увагу і в ОБСЄ. "Ми вивчаємо цей інцидент і уважно відстежуємо розвиток подій", - повідомив DW прес-секретар представниці ОБСЄ з питань свободи преси Дуні Міятович.
Нічні події біля офісу "Укртранснафти" висвітлював і телеканал 1+1, який пов'язують з Ігорем Коломойським. Щоправда в нічних і ранкових ефірах не було жодної згадки про скандальну перепалку з журналістом, натомість Коломойський коментував конфлікт зі зміною керівництва держпідприємства. Прес-служба телеканалу 1+1 так пояснила на запит DW відсутність в ефірі жодних згадок про скандал.

Прес-служба телеканалу 1+1
"Інцидент з "Укртранснафтою" висвітлювався ефірами ТСН протягом усього дня 20 березня, в тому числі із синхронами пана Коломойського. Редакція вважає такі обсяги достатніми для того, щоб розкрити суть і перебіг конфлікту. Додаткові сюжети заплановані і сьогодні, у вечірніх випусках ТСН".
На момент публікації Deutsche Welle не отримала коментарів від прес-служби Дніпропетровської ОДА, яку очолює Ігор Коломойський.

Для тих, хто ще не бачив:





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини