реклама партнерів:
Головна » У Криму "Російська єдність" організувала показ забороненого до прокату в Україні фільму "Ми з майбутнього-2"

У Криму "Російська єдність" організувала показ забороненого до прокату в Україні фільму "Ми з майбутнього-2"


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Всекримський рух Російська єдність спільно з Міжнародним медіа-клубом Формат-А3 організувало в Сімферополі показ забороненого до прокату в Україні фільму Ми з майбутнього-2.
Акція відбулася в сімферопольському кінотеатрі Космос під девізом: Наша спільна війна - наша головна перемога.
Організатори акції зазначили, що, незважаючи на заборону фільму, їм усе ж таки вдалося домовитися з дирекцією кінотеатру Космос і організувати показ у Сімферополі на великому екрані для широкого кола глядачів.
Після перегляду стрічки відбулося її обговорення, в якому взяли участь актори Дмитро Ступка та Владислав Рєзнік, які зіграли у фільмі Ми з майбутнього-2, а також відповідальний за українську частину фільму сценарист Олександр Володарський. Творці фільму поділилися думкою, що сама по собі заборона на показ стрічки в Україні виявилася для неї чи не найкращою рекламою.
У свою чергу лідер Російської єдності Сергій Аксьонов зазначив, що останні роки українська влада "займалася фальсифікацією вітчизняної історії", результатом чого стали заборони на показ "абсолютно нешкідливих фільмів" на території України. "За останні п'ять років влада намагалася поставити все з ніг на голову, визнати негідників героями і навпаки", - поскаржився Аксьонов.
У коментарі агентству е-Крым один з безпосередніх організаторів акції, активіст руху Російська єдність і заступник Голови Ради міністрів Криму Андрій Козенко заявив, що подібні фільми мають важливе значення, тому що забезпечують "патріотичне виховання молоді". "Заборона на цей фільм - це абсолютно обурлива річ. Такі фільми дозволять сьогоднішній молоді пронести в серці пам'ять про великий подвиг радянських солдат", - вважає він.

***
Нагадаємо, Міністерство культури і туризму України заборонило прокат фільму Ми з майбутнього-2, прем'єра якого була намічена на 18 лютого цього року. На думку членів експертної комісії міністерства, деякі епізоди фільму містять сцени, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Заборона на показ фільму продовжує діяти.
Голова Державної служби кінематографії Ганна Чміль пояснила, що не сподобалося українським експертам. "Те, як показано життя УПА - швидше фантазії творців фільму. - Розповіла Чміль. - А те, як у фільмі освітлено поведінку командирів - просто перенесення російського менталітету - з усім цим самогоном і розстрілом у ямі без суду і слідства. Звичайно, я розумію , що в кіно все закінчується дружбою. Але мене таке трактування ролей - раз українець, то або бандерівець, або зрадник, - як українку ображає і принижує ".
Газета Україна молода опублікувала свою рецензію на фільм. "У дослідну експедицію битви під Бродами пітерських студентів відправляють, ніби в зону до мутанта. У Львові їх зустрічають вороже, звідусіль кричать: Москалі! Вішайтесь!, - пише газета.
"У першій частині фільму українці - ніби розумово відсталі. Справжнє кіно починається, коли російські хлопці в радянській формі переносяться у минуле, в ліс, де їх ловлять воїни УПА. Лідер загону УПА (актор Остап Ступка) починає розмову з розпивання самогону: Що? Не п'єш? Та може й сало не любиш?. З полоненими бандерівці не церемоняться: Тут людей немає. Одні комуністи, - говорить герой Ступки і розстрілює в ямі нещасних жінок, дітей, людей похилого віку ", - повідомило видання.

За матеріалами: korrespondent.net

«Українська влада має негайно заборонити демонстрацію в Сімферополі фільму «Ми з майбутнього 2», де висміюються українці як народ та спотворюється історія ОУН-УПА», - заявив голова Кримської організації Української народної партії Олег ФОМУШКІН. За його словами, «це не стільки питання культури, скільки національної безпеки та запобігання сепаратизму».
ФОМУШКІН вважає заплановану на 6 травня трансляцію українофобського фільму «Ми з майбутнього 2» у сімферопольському кінотеатрі «Космос» – «спробою виходу Криму з правового поля України». За його словами, «антиукраїнські сили готуються відкрито порушити нормативний акт центральних органів влади, - заборону прокату фільму Міністерством культури та туризму України від 16 лютого 2010 року». На думку політика, «це перша ознака відновлення кримського сепаратизму».
«Прем’єра кінофільму стане актом благословення кримських сепаратистів на антидержавну та антиукраїнську діяльність з боку центральної влади», - констатував ФОМУШКІН. На його думку, «після ігнорування рішення Мінкультури України з боку кримської влади почнуться ще більш показові порушення законодавства та української Конституції».

Джерело: прес-служба УНП.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини