реклама партнерів:
Головна » У Кривому Розі відбувся багатотисячний мітинг за єдність України та проти сепаратизму. Відео

У Кривому Розі відбувся багатотисячний мітинг за єдність України та проти сепаратизму. Відео


Коментарі: 1 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
В Кривому Розі відбувся мітинг за єдність України та проти сепаратизму, в якому взяли участь більше 5 тисяч людей.
Про це повідомив волонтер Громадського телебачення Дмитро Абалмасов.
За словами місцевих жителів, містом ширяться чутки про те, що сепаратисти хочуть захопити міськвиконком. Саме це спонукало людей вийти на вулицю.
Біля будівлі на проукраїнських активістів вже чекали тітушки, які, за словами активістів, збиралися штурмувати міськвиконком. В декого можна було помітити жовті стрічки (жовний скотч на руках) . Проте вони так і не наважилися на штурм.



После распространения в социальных сетях информации о возможных акциях сепаратистов в Кривом Роге, 19 апреля жители Кривого Рога активно обсуждали меры противодействия, предлагали свою помощь и высказывали готовность не допустить повторения донецких событий, повідомляє сайт 0564
Власти города не комментировали и не разъясняли тревожные слухи, взбудоражившие город, что отмечается многими политсилами Кривого Рога ещё с января 2014 года, когда Юрий Вилкул и сессия городского совета призвали Януковича "принять жесткие меры" к мирным протестующим на Майдане накануне расстрела граждан Украины.
Начальник УВД Кривого Рога Андрей Гречух на вопрос нашего корреспондента о тревожных сообщениях, поступающих от горожан, сообщил, что УВД города в курсе поступающих сигналов, принимает все необходимые превентивные меры, однако афишировать их не будет. В случае любых попыток дестабилизации ситуации, нарушения общественного порядка, они будут немедленно пресекаться.
В 10 утра по центральным улицам прошел Автопробег за единую Украину. Жители города приветствовали участников автопробега, сигналили и салютовали национальной символикой.
В 11:30 У знания Горисполкома начался митинг криворожан. Присутствующие исполнили гимн Украины. По фасаду стоит оцепление Самообороны майдана, весь периметр охраняют правоохранители.





Більше 10 тисяч жителів Кривого Рогу в суботу зібралися біля будівлі міськвиконкому, де проводили мітинг "За єдину Україну", інформує Українська правда
Мітинг розпочався з виконання гімну України. Його учасники тримали державні прапори України, прапори міста Кривий Ріг, були також прапори кримських татар. Серед плакатів, які тримали мітингувальники, були "Кривий Ріг - це Україна", "Криворіжці - за мир і єдину Україну", повідомляє Інтерфакс-Україна.
Присутні співали українські пісні, слухали вірші. Перед учасниками мітингу виступали священнослужителі, а також представники Майдану з Дніпропетровська, громадські діячі з Кривого Рогу. Досить багато з тих, хто прийшов на мітинг, були в національних костюмах.
Як повідомив виконуючий обов'язки заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник, обстановка на мітингу в Кривому Розі була досить спокійна.
"Люди вийшли на мітинг для того, щоб показати, що ніякої сепаратизм в Кривому Розі і Дніпропетровській області не пройде", - сказав він.
За словами організаторів мітингу, їхня акція - це протиставлення проросійського мітингу, який був заявлений у соцмережах і листівках на підтримку так званої Донецької народної республіки.
Він планувався на полудень суботи біля будівлі міськради. На думку Олійника, анонсований проросійський мітинг, який так і не відбувся, - це певна інтернет-провокація.
"Вкотре спробували перевірити, наскільки можна розхитати ситуацію в Дніпропетровській області, і це не пройшло", - сказав він.
За словами місцевих жителів, містом ширились чутки про те, що сепаратисти хочуть захопити міськвиконком. Саме це спонукало людей вийти на вулицю, передає Громадське ТБ.
Біля будівлі на проукраїнських активістів вже чекали тітушки, які, за словами активістів, збиралися штурмувати міськвиконком. В декого можна було помітити жовті стрічки (жовний скотч на руках) . Проте вони так і не наважилися на штурм.




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини