реклама партнерів:
Головна » У Санкт-Петербург прибув літак з тілами загиблих в авіакатастрофі. У авіакомпанії вбачають причини авіакатастрофи у "зовнішньому впливі"

У Санкт-Петербург прибув літак з тілами загиблих в авіакатастрофі. У авіакомпанії вбачають причини авіакатастрофи у "зовнішньому впливі"


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
До Росії прибув першій літак з тілами загиблих в авіакатастрофі над Синайським півостровом. У Санкт-Петербурзі розпочинають процедуру упізнання жертв трагедії. Про це пише німецьке видання DW.

Літак ІЛ-76 з тілами 144 жертв авіакатастрофи рейсу 9268, приземлився в аеропорту "Пулково" в Санкт-Петербурзі вранці в понеділок, 2 листопада. Як уточнив журналістам начальник прес-служби управління МНС в Санкт-Петербурзі Ігор Улубіков, наступний борт з тілами загиблих може прибути в понеділок ввечері, повідомляє агентство "Інтерфакс".

Процедура упізнання загиблих проводитиметься у Петербурзі на території крематорію, до даної роботи будуть залучені судмедексперти міста та інших регіонів Північно-Західного федерального округу Росії.
За інформацією джерела в Каїрі, яке цитує "Інтерфакс", екіпаж літака А321 не подавав сигналів лиха, не повідомляв про неполадки і не просив аварійної посадки. При падінні повітряне судно перекинулося і "впало на спину", зазначив співрозмовник агентства.

Як повідомлялось, 1 листопада старша помічниця Приволзького транспортного прокурора Майя Іванова повідомила, що екіпаж пройшов медичний огляд перед вильотом в Шарм-еш-Шейх, а от технічний огляд повітряного судна в Самарі перед вильотом до Єгипту не проводився.

Нагадаємо, Airbus А-321 авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс з Шарм-Еш-Шейха в Петербург, розбився 31 жовтня на півночі півострова Синай поблизу міста Ель-Аріш. Він зник з радарів через 23 хвилини після вильоту. Всі 224 людини, що перtбували на борту, загинули.

Тим часом, Керівництво авіакомпанії "Когалимавіа" в понеділок, 2 листопада, заявило, що єдиною розумною причиною руйнування літака А321 в повітрі міг бути зовнішній вплив. "Єдиною з'ясовною причиною може бути механічний вплив на повітряне судно", - цитує агентство "Інтерфакс" слова заступника генерального директора авіакомпанії з льотної роботи Олександра Смірнова. За його словами, "немає такого поєднання відмов систем, які могли б призвести до того, щоб літак зруйнувався в повітрі".

В компанії також повідомили, що, скоріш за все, екіпаж літака рейсу 9268 в момент початку катастрофи втратив працездатність. Цим, за словами заступника гендиректора "Когалимавіа" з інженерного забезпечення, пояснюється той факт, що екіпаж не зробив спроб зв'язатися з наземними службами.

При цьому в компанії виключили технічну несправність чи помилку пілотів. "Ми повністю виключаємо технічну несправність повітряного судна і помилку пілотів", - сказав Смірнов. За його словами, в останні моменти перед катастрофою "був некерований політ ".

Зовнішній вплив виключений?
Водночас за інформацією джерела в комісії з аналізу "чорних скриньок", яке цитує агентство Reuters, російський авіалайнер не був уражений ззовні, а пілот не подавав сигнал SOS перед тим, як літак зник з радарів. Джерело відмовилося називати інші деталі.

Про неможливість ураження ззовні стверджує і колишній міністр цивільної авіації Єгипту Ваіль аль-Мадаві, якого цитує агентство "Інтерфакс". "Якщо потрібно збити літак на такій великій висоті, потрібні можливості держави. І ці можливості чималі", - сказав він. Аль-Мадаві запевнив, що у жодного терористичного угруповання на даний момент немає радарів, а також комплексів управління вогнем та ракет, які здатні вражати цілі на такій висоті.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини