реклама партнерів:
Головна » В Чернівецькій області не можуть поділити ТОВ «АРГО» - найбільше підприємство в Україні з виробництва тари для харчових продуктів

В Чернівецькій області не можуть поділити ТОВ «АРГО» - найбільше підприємство в Україні з виробництва тари для харчових продуктів


Коментарі: 0 ЕКОНОМІКА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
22 січня відбулася спроба силового захоплення ТОВ «ВКТ «АРГО» з метою заволодіти майном підприємства.
Група з 60 осіб вдерлася на територію адміністративного корпусу, завдавши тілесних ушкоджень співробітникам підприємства, які охороняли виробничі об’єкти.
Про це повідомив виконавчий директор підприємства Петро Шистопал.
За словами Петра Шистопала, 22 січня біля опівночі підрозділ «Беркуту» ГУУМВС у Чернівецькій області зі зброєю та бойовими патронами здійснив силове захоплення найбільшого в Україні і п’ятого в Європі за рейтингом у цьому сегменті підприємства з виробництва тари для харчових продуктів – ТОВ « ВКТ «АРГО», яке працює у Хотинському районі Чернівецької області.
Під час захоплення підприємства кілька працівників заводу отримали тілесні ушкодження. Петро Шистопал запевняє, що жодних офіційних документів щодо права вторгнення на територію заводу правоохоронці не надали.
Станом на 25 січня підрозділ «Беркуту» продовжує силою утримувати це підприємство, не допускаючи на територію заводу його власників.
На думку Петра Шистопала, ініціаторами захоплення заводу є його колишні власники – брати Анатолій та Віктор Гончари, які ще в жовтні 2008 року продали 66,66% своїх акцій новому інвестору, а через кілька днів після цієї операції, заклали ці ж акції у банк під кредит на значну суму. «Оскільки один із братів є головою Хотинської РДА, нові власники підприємства припускають наявність особистої домовленості колишніх власників заводу з керівництвом обласної міліції про використання її підрозділів для захоплення підприємства», - заявив Петро Шистопал.
У свою чергу генеральний .директор ТОВ «ВКТ«Арго» Анатолій Гончар 25 січня на прес-конференції в УНІАН спростував ці звинувачення. Він запевняє, що це вже друга спроба рейдерського захоплення підприємства. За його словами, 22 січня о 17.30 60 невідомих осіб на автобусах захопили територію підприємства, заблокували в кабінетах працівників , у тому числі представників Укрексімбанку, які у цей час перебували на підприємстві.
Про ці події керівництво заводу та представники Укрексімбанку , який свого часу надав підприємству понад 90 млн. кредиту під іпотечну заставу майна, проінформували правоохоронні органи, які вчасно відреагували на ситуацію і вже в 22.30 спецпідрозділ УМВС видворив за межі території підприємства усіх сторонніх осіб , взявши під контроль цей об’єкт. Це дозволило вже наступного дня робітникам приступити до роботи над виконанням замовлень, в тому числі і закордонних.
За словами Анатолія Гончара, суть конфлікту полягає у відносинах власників підприємства з ТОВ «Українська фінансова група» та фізичною особою Валерієм Бабичем, який був головою правління цього банку.
ТОВ « АРГО» розпочало співпрацю з УФГ ще у 2006 році, взявши кредит на розширення виробництва. Однак, восени 2008 року УФГ, не зважаючи на те, що підприємство вчасно обслуговує кредит, висунуло вимогу одномоментно погасити кредитні зобов’язання у сумі 55 млн грн. Таке вилучення обігових коштів могло призвести до зупинки виробництва і зриву замовлень як харчовиробників України, так і країн СНД та ЄС. Аби не зірвати поставки, власники підприємства уклали угоди з УФГ про реструктуризацію боргу на два роки з певними гарантійними зобов’язаннями.
Однак, 27 травня 2009 року понад 150 осіб у камуфляжній формі вдерлися на територію підприємства і представили документи, за якими Державним реєстратором 66,66% корпоративних прав переоформлено на В.Бабича. Роботу підприємства було заблоковано. «В цих умовах, аби не зривати виробничий цикл і поставки за іноземними контрактами, я зобов’язаний був підписати низку документів, які посилюють позиції В Бабича, позиції по корпоративних правах. У мене не залишалося жодних шансів зберегти виробництво і роботу для людей. І під тиском я мусив підписати документи, щоб зберегти і виконати контракти. Відповідно вони були підписані, ми розблокували ситуацію, ті люди у камуфляжах покинули територію, а ми розпочали відвантаження продукції і виробничий цикл», - заявив Анатолій Гончар.
Одночасно власники підприємства .у судовому порядку почали доводити, що перерозподіл корпоративних прав було вчинено під тиском. Не чекаючи остаточного судового вердикту та не зважаючи на те, що за рішенням Чернівецького господарського суду на майно підприємства накладено арешт, В.Бабич продає свою частку у ТОВ «АРГО» громадянину Олександру Б. із Дніпропетровська. А вже 21 грудня 2009 року фірма із кіпрською пропискою виставляє позов до Олександра Б. про те, що він не сплатив гроші за векселем на суму 200 млн грн. і вимагає стягнути ці кошти шляхом вилучення частки цього громадянина у ТОВ «АРГО», оскільки іншого майна у нього не має.
Призначений ще під час першої рейдерської атаки за сфальсифікованим протоколом загальних зборів в.о. директора ТОВ «Арго» П.Шистопал підписує мирову угоду з кіпрською фірмою і дає згоду на вилучення частки ТОВ « АРГО».
З цим впровадженням і з’явилися 22 січня на територію підприємства невідомі особи, які вчинили незаконні силове захоплення майна підприємства.
Одночасно 15 січня 2010 реєструється нова фірма – Хотинський завод металевої тари з новим засновником , якому, за словами Анатолія Гончара, і планує після завершення оборудки передати майно кіпрській фірмі.
ТзОВ “ВКТ “Арго” вважає, що має місце фабрикування документів, використання державних органів та судів із шахрайськими цілями з метою заволодіння майном ТзОВ “ВКТ “Арго”, яке знаходиться у заставі АТ “Укрексімбанк».
Аби не допустити реалізації схеми усунення Укрексімбанку, який тримає в заставі єдиний комплекс ТОВ « Арго», оперативного виведення активів із підприємства Анатолій Гончар звернувся в прокурату, УСБУ та УМВС у Чернівецькій області з проханням забезпечити правове вирішення у судовому порядку ситуації , що склалася.

Довідка ЗІК.

Компанія «Арго» заснована колишнім міліціонером Віктором Гончаром у Хотинському районі Чернівецької області понад 10 років тому. З 2003 року підприємство налагодило на сучасному європейському обладнанні виробництво металевої тари для харчових продуктів і стає основним виробником цієї продукції в Україні.
Вже у 2008 році продажі компанії перевищили 500 млн грн. Підприємство забезпечує 60% потреб ринку України в цій продукції, а за окремими позиціями і 80%.
Третину своєї продукції підприємство експортує в країни СНД та Європи. В приватних сегментах російського ринку доля корпорації « Арго» вже у 2008 році становила 18%. У 2009 році продажі компанії впали до 350 млн.грн. в рік.
На підприємстві працює майже тисячу працівників.

Джерело: "Західна інформаційна компанія"






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини