реклама партнерів:
Головна » В історичному центрі Чернігова замість дитсадка будуватимуть гаражі і котеджі для скоробагатьків

В історичному центрі Чернігова замість дитсадка будуватимуть гаражі і котеджі для скоробагатьків


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У квітні 2013 року на виконання рішення Чернігівської міської ради від 26 червня 2012 року списано з балансу фонду комунального майна міськради приміщення колишнього дитячого комбінату № 55 по вул. Гетьмана Полуботка, 39. Знесенню підлягають: будівля площею 413,6 кв. м., склад площею 38,6 кв. м, льох – 25,3 кв. м, огорожа балансовою вартістю 50665 грн. та недобудовані гаражі загальною площею 127,4 кв. м. і балансовою вартістю 78957 грн.
Ще до ухвалення цього рішення, ці споруди, які знаходилися з квітня 2010 року без охорони, спіткала доля скандально відомої загалу колишньої станції швидкої допомоги по вул. Любецька, 26, розграбованої «невідомими».
Однак, це питання до правоохоронних органів і депутатів міської ради, які, до речі, навіть утворили тимчасову депутатської комісію, яка має розібратися, хто довів до розграбування приміщень станції швидкої допомоги.
Отже, комусь дуже знадобилася ця приваблива земельна ділянка в історичному центрі міста.

Судіть самі.

Спочатку за рішенням міськради від 23.06.2009 року ця ділянка площею 0,3813 га була передана в постійне користування КП «Чернігівбудінвест» Чернігівської міської ради для будівництва багатоповерхової адміністративної будівлі.
Після виборів 2010 року новий склад міськради рішенням від 29 вересня 2011 року дозволив цій ділянці побудувати замість багатоповерхового житлового будинку з об’єктами соціального призначення (?) – малоповерхову зблоковану житлову забудову.
Хто і коли ухвалив рішення про будівництво замість багатоповерхової адміністративної будівлі багатоповерхового житлового будинку з об’єктами соціального призначення залишилося без відповіді.
Однак це не завадило виконкому Чернігівської міської ради рішенням № 322 від 21 листопада 2011 року затвердити містобудівні умови малоповерхової зблокованої житлової забудови земельної ділянки колишнього дитсадка КП «Чернгівбудінвест».
Наступний крок влади – рішенням міськвиконкому №29 від 18 лютого 2013 року внесено зміни в попереднє рішення: затвердити та надати містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки колишнього дитсадка двома чергами: перша черга – господарські будівлі і споруди, друга черга – малоповерхова житлова забудова.
Отже, в історичному центрі міста між церквою Михайла і Федора та Чернігівським національним педагогічним університетом імені Тараса Шевченка невдовзі замість дитячого громадського закладу і зеленого куточку з’являться гаражі для елітних авто, а потім ще дві зблоковані «хатинки».
Земельна ділянка колишнього Дитячого комбінату №55 по вул. Гетьмана Полуботка, 39 стала лише черговою жертвою політики ліквідації дитячих садків в центрі міста Чернігова і забудови зелених зон цих закладів.
Єдина відмінність - повне знесення колишнього дитячого закладу у престижному історичному центрі міста Чернігова для задоволення пихи і потреб найзаможніших місцевих скоробагатьків.
Наведу далеко не повний перелік закритих і перепрофільованих з 1991 року дитячих, дошкільних закладів тільки в історичному центрі міста Чернігова:

1. Дитячий комбінат ВО «Химволокно» по проспекту Перемоги, 15 – зараз розташовано КП «Новозаводське», а на дитячому майданчику дитсадка побудовано багатоповерховий житловий будинок.
2. Дитячий заклад по вул. Попудренка, 21, що належав «Укрзалізниці», – на дитячому майданчику закладу побудовано два багатоповерхових житлових будинки.
3. Дитячий комбінат по вул. Музична, 9 – на колишньому дитячому майданчику побудовано багатоповерховий житловий комплекс.
4. Дитячий комбінат № 23 по проспекту Миру, 29 – розміщується ПАТ «Укртелеком» та інші установи, що підпорядковані міськраді.
5. Дитячий комбінат № 31 по вул. Попудренка, 14 – розміщується Чернігівський міський центр зайнятості.
6. Дитячий комбінат № 18 по вул. Коцюбинського, 82 – розміщується установи та організації міської ради.
7. Дитячий комбінат № 8 по вул. Київська, 9 – розміщується Управління державного казначейства у м. Чернігові.
8. Дитячий комбінат № 9 по вул. Войкова, 5 – розміщуються установи та організації.

До цього неповного списку варто додати закриту три роки тому середню школу № 8 по вул. Київська, 23, у приміщенні якої розмістився Чернігівський окружний адміністративний суд, а на земельній ділянці побудовано житлову багатоповерхівку.

І це при тому, що Чернігів останні 20-ть років не захоплювали фашистські чи інші загарбники, а на усіх керівних посадах перебувають виключно попередники тих, хто у економічно набагато важчі, ніж зараз, післявоєнні роки відновлював і будував для дітей ці заклади.

Що ж змінилося ?

Сергій Соломаха

P.S. 1 червня день захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року.

Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році.
ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини - одним із пріоритетів у своїй діяльності.
В Україні цей день відзначають із 1998 року.
У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини.
З 27 вересня 1991 року для України набула чинності Конвенція Організації Об'єднаних Націй про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок, сприяти наданню їй відповідних можливостей для цього.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
Української народної партії




















Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини