реклама партнерів:
Головна » Віктор Янукович обіцяє не відкладати ухвалення законів для захисту прав російськомовного населення в Україні

Віктор Янукович обіцяє не відкладати ухвалення законів для захисту прав російськомовного населення в Україні


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Президент Віктор Янукович обіцяє не відкладати ухвалення законів для захисту прав російськомовного населення в Україні.
"Ми приймемо всі необхідні закони. І це програмне моє рішення я виконаю перед українським народом. Це питання буде вирішене найближчим часом", - заявив Янукович у п'ятницю на прес-конференції в Кремлі.
Він переконаний в тому, що народ України розуміє необхідність такого закону, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Я впевнений, що український народ так само мудрий, як і російський народ. Він розуміє, що сьогодні потрібно створювати комфортні умови для проживання всіх національностей, у тому числі й численного населення, яке говорить російською мовою", - підкреслив президент України.
Водночас президент РФ Медведєв запропонував, що до складу пакету цифрових телеканалів, якими незабаром зможуть скористатися жителі Росії, увійдуть один-два українських.
"Найближчим часом я зустрінуся з керівниками російських ЗМІ, які будуть реалізовувати проект з організації мовлення на всій території Росії каналів наших найближчих друзів і сусідів в рамках цифрових можливостей. Серед них, наскільки я пам'ятаю, один або два українських канали", - сказав Медведєв.
Він уточнив, що "це буде, по суті, тим пакетом, яким зможе скористатися найширше представництво української діаспори та загалом усі, хто хоче отримувати інформацію в Росії українською мовою".
"Я думаю, це буде добрий внесок у розвиток наших відносин", - наголосив Медведєв.
Медведєв розуміє "складності питання" преребування ЧФ РФ в Україні, каже Янукович
Росія та Україна продовжать консультації з питання перебування Чорноморського флоту в Севастополі на основі домовленостей 1997 року. Про це заявив президент РФ Медведєв журналістам після переговорів з президентом України Януковичем, повідомив "Інтерфакс-Україна".
"Ми говорили про чутливі питання нашої співпраці, зокрема, про перебування Чорноморського флоту РФ в Севастополі", - зазначив Медведєв.
За його словами, сторони домовилися, що "всі консультації на основі чинних угод, укладених у 1997 році, будуть продовжені".
Він зазначив, що ця домовленість зафіксована в підсумковій заяві. У той же час Віктор Янукович заявив, що питання, пов'язані з Чорноморським флотом, будуть вирішені з урахуванням позиції України та Росії.
"По Чорноморському флоту, а він має багато різних особливостей, це питання", - заявив Янукович.
Він додав: "Я думаю, що дуже скоро отримаємо на них відповідь таку, що влаштує Україну і Росію".
Янукович нагадав, що з питання базування Чорноморського флоту "домовлялися окремо президенти двох країн".
"І це з розумінням сприймали і народ України, і народ Росії. Думаю, що і зараз буде так", - відзначив глава української держави.
Він наголосив, що комісія з даного питання в даний момент працює. Янукович зазначив, що, як у президента Росії, так і у нього є розуміння "складності цього питання".
Янукович обіцяє до Дня Перемоги скасувати укази про присвоєння Бандері і Шухевичу звань Героя України
Президент України Янукович обіцяє до Дня Перемоги відмінити укази про присвоєння Степану Бандері і Роману Шухевичу звань Героя України. Про це сказав сьогодні на спільній з Президентом РФ Дмитром Медведєвим прес-конференції в Кремлі.
"Що стосується указів Ющенка – вони дуже резонансні. Звичайно, ці укази не сприймаються ні в Європі, ні в Україні", - сказав Янукович. При цьому він нагадав, що Європарламент не випадково звернувся до нового керівництва України щодо скасування указу президента Ющенка про присвоєння звання Героя України Бандері, передає УНІАН.
"Є процес правовим і політичний - і Україна його проходить. І це рішення буде прийняте до Дня Перемоги", - сказав Янукович.
9 травня в усіх містах-героях України пройдуть військові паради. Про це сьогодні повідомив президент України Янукович.
Янукович наголосив, що під час переговорів з Медведєвим досягнута домовленість про святкування 65-річчя з дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні на території Росії і України.
"У нас є спільне розуміння, що святкування Дня Перемоги має бути спільним", - сказав Янукович.
Він зазначив, що святкові заходи будуть синхронізовані. Крім того, президент України повідомив, що напередодні 9 травня перебуватиме в Москві, а безпосередньо в день святкування 65-річчя Перемоги - в Києві.
"Військові паради відбутися в усіх містах-героях", - також повідомив Янукович. У свою чергу, Медведєв наголосив, що ветерани двох країн підтримують активні зв`язки, і керівництво України і Росії вважає своїм обов’язком зробити все можливе, щоб допомогти їм гідно зустріти це свято.
Медведєв зазначив, що під час переговорів Янукович запропонував організувати спеціальний потяг, який привезе ветеранів двох країн один до одного.
Президенти України і Росії домовилися реанімувати відносини двох країн на усіх рівнях
Президенти України і Росії Янукович і Медведєв домовилися реанімувати відносини двох країн на усіх рівнях. На прес-конференції в Кремлі Медведєв заявив, що підсумки президентських виборів в Україні Росії "зовсім не байдужі", і це, безумовно, позитивний сигнал для розвитку російсько-українських відносин.
Він зазначив, що сьогодні під час зустрічі Янукович сказав йому, що мільйони українців голосували за розвиток відносин між Росією і Україною. Також Медведєв, посилаючись на свого українського колегу, наголосив, що мільйони людей в Росії і Україні сподіваються, що президенти двох країн не заважатимуть розвитку українсько-російських відносин.
За його словами, сьогоднішні переговори продемонстрували великий потенціал двосторонніх відносин. "За останні роки відносини між нашими країнами перебували не просто в стагнації, вони деградували. Зараз йдеться не про поліпшення цих відносин, а про відродження, реанімацію за допомогою сильнодіючих засобів", - сказав Медведєв.
Він повідомив, що в ході переговорів була досягнута домовленість активізувати усі зв`язки в цілях розвитку міждержавного діалогу і відродження повноформатних відносин між РФ і Україною.
Медведєв наголосив, що в першу чергу йдеться про відродження зв`язків по лінії міністерств і відомств, урядів, зв`язків по лінії парламентів, по лінії громадських організацій.
Медведєв здійснить офіційний візит до Києва першої половини цього року
Президент Російської Федерації Медведєв здійснить офіційний візит до Києва в першій половині цього року. Про це сьогодні повідомив Янукович на спільній з президентом РФ прес-конференції в Кремлі.
"Я сподіваюся, що наша міждержавна комісія вже до приїзду президента Дмитра Медведєва з офіційним візитом в Україну в першому півріччі підготує нам план дій, і ми розпочнемо їх (питання) вирішувати", - сказав Янукович.
Зокрема, він зазначив, що йдеться про демаркацію кордонів, газові відносини, питання перебування в Україні Чорноморського флоту РФ.
За словами Януковича, досягнення відповідних домовленостей чекають народи обох країн, а також країни-партнери, адже багато питань українсько-російських відносин впливають на економіку Європи.
У свою чергу, Медведєв сказав, що в першій половині цього року пройде засідання Російсько-української міждержавної комісії. "Це має відбутися в першій половині цього року в Києві", - сказав він.
Медведєв запевнив, що керівники країн робитимуть усе можливе для виведення відносин на рівень взаємовигідного партнерства.
Медведєв також заявив, що кожного ранку думав про Україну. Про це він сказав сьогодні на спільній з президентом України Януковичем прес-конференції в Кремлі.
"Коли посол нашої країни не був у Києві, я все одно вранці думав про Україну і роздумував про те, коли ж все-таки Зурабова відправити", - сказав Медведєв. Він нагадав, що Михайло Зурабов уже вручив вірчі грамоти новому президенту України, "тому з думкою про Україну ми прокидаємося і засинаємо".
При цьому Медведєв наголосив, що проблема - не тільки в думках, а й у тому, що сторони роблять для розвитку російсько-українських відносин. Він наголосив, що готовий багато працювати для реанімації відносин між двома країнами і дасть відповідні доручення всім російським чиновникам і російським відомствам.
"Зараз проблем немає. Головне, щоб ми зробили в найкоротшій перспективі рішучі кроки з налагодження співпраці в економічній, політичній сферах і в проблематиці безпеки", - наголосив Медведєв.
РФ представлятиме інтереси України в G8 і міжнародних організаціях
Росія представлятиме інтереси України в G8 і міжнародних організаціях. Про це сьогодні на спільній з президентом України Януковичем прес-конференції в Кремлі сказав президент РФ Медведєв.
"Ми зацікавлені, щоб українська економіка розвивалася, й зберігалася на території близької нам держави політична стабільність для того, щоб було нормальне економічне співробітництво. Ми готові допомагати в підтримці інтересів українських на різних майданчиках, включаючи майданчики "Великої вісімки", "Великої двадцятки" і в міжнародних фінансових організаціях", - сказав Медведєв.
Янукович виправдався перед Медведєвим за те, що спершу поїхав до Брюсселя і впевнений, що "всі шляхи ведуть до Москви"
Президент Янукович задоволений результатами свого візиту до Москви. Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом Росії Медведєвим у Москві.
"Сьогодні у нас справді відбулася дуже плідна і, головне, відверта розмова з Дмитром Анатолійовичем, яка, я впевнений, нас приведе до розуміння того, що нам потрібно робити найближчим часом", - сказав президент.
Янукович наголосив, що попередній президент погіршив україно-російські відносини і що зараз їх потрібно реанімувати.
Він вважає, що потрібно об'єднати зусилля двох країн для боротьби з економічною кризою і для цього, на його думку, потрібна політична стабільність в Україні, яка незабаром з'явиться.
Янукович також пояснив, що відправився в перший міжнародний візит в якості президента до Брюсселя, тому що такими були запрошення.
"У Брюссель мене запросили 1 березня, а Росію відвідати з візитом запросили 5 березня. Не можна було по-іншому... Перші дні роботи президента завжди складні з погляду, куди поїхати, і я набираюся досвіду. Але, як раніше казали, всі шляхи ведуть до Москви", - заявив він.
Президент впевнений в тому, що в україно-російських відносинах починається новий позитивний етап.
Як відомо, приказка в оригіналі звучить як: "Усі шляхи ведуть в Рим".
Україна та Росія вибудовуватимуть відносини як стратегічні партнери на рівноправній основі, йдеться у спільній заяві президентів
Україна та Росія вибудовуватимуть відносини як стратегічні партнери на рівноправній основі. Про це йдеться у заяві президентів України та РФ Януковича та Медведєва, підписаній сьогодні в Кремлі.
"Україна та РФ будуть вибудовувати свої відносини на рівноправній та взаємовигідній основі, у дусі дружби, добросусідства та стратегічного партнерства", - йдеться у документі. Також відзначається, що сторони вживатимуть зусилля щодо подальшого удосконалення наявної договірно-правової бази, що грунтується на Договорі про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та РФ від 31 травня 1997 року.
Президенти заявляють, що Україна та РФ будуть розвивати торговельно-економічну, інвестиційну та іншу взаємодію, підтримувати і заохочувати комерційні зв’язки, створювати максимально сприятливі умови для об’єднання потенціалів двох держав у таких галузях як сучасний паливно-енергетичний комплекс, космос, авіабудування, атомна енергетика, нанотехнолгії, військово-технічне співробітництво, транспорт, інформаційно-комунікаційні технології тощо.
Водночас, у заяві відзначається: "Поважаючи вибір механізмів та форм участі держав у процесах економічної інтеграції, Україна та РФ будуть добиватись, щоб така участь не завдавала шкоди інтересам двостороннього співробітництва і створенню загальноєвропейського економічного простору".
Також Україна та Росія розвиватимуть постійний політичний діалог з питань безпеки.
"Україна як європейська позаблокова держава та РФ братимуть активну участь у загальноєвропейських процесах безпеки", - йдеться у документі.
"Україна та РФ розвиватимуть постійний політичний діалог і співробітництво з актуальних міжнародних проблем, включаючи питання стратегічної стабільності та безпеки, роззброєння та контролю над озброєннями, врегулювання конфліктів, протидії новим глобальним викликам і загрозам у контексті боротьби з тероризмом, незаконним обігом наркотиків, транснаціональною організованою злочинністю, розповсюдженням зброї масового знищення, піратством", - йдеться у заяві.
Також сторони підтримують посилення центральної координуючої ролі ООН у системі міжнародних відносин, утвердження колективних підходів до вирішення проблем сучасного світу, забезпечення простору стабільності та безпеки в Європі без розподільчих ліній.

Янукович планує наздогнати РФ в соціально-економічному розвитку
Президент Янукович однією зі своїх цілей ставить наздогнати Росію в соціально-економічному розвитку.
"Як своє завдання я бачу, щоб відносини Росії та України зробили крутий поворот у правильному напрямку, і щоб ми виконали те завдання, про яке мріють народи України і Росії", - сказав український президент на зустрічі з президентом РФ Медведєвим.
Янукович підкреслив, що нещодавні вибори в Україні були дуже непростими, але демократичними, і висловив надію, що з цими виборами в українській політиці, як у зовнішній, так і у внутрішній, багато чого зміниться.
Янукович також зазначив, що пам'ятає про надії українських виборців, які розраховують на зміну відносин з Росією в кращу сторону.
"Я добре розумію виборців, тому що я, як простий громадянин України, а не лише політик, спостерігав, і мені було неприємно бачити, і ми ніколи не думали, що таке може бути в наших відносинах", - сказав український президент.
Він заявив про необхідність використовувати потенціал, який є в російсько-українських відносинах, зокрема, традиційні зв'язки між економіками двох країн у промисловому секторі. "Україна завжди була житницею, і, маючи такий потенціал в економіці, ми сподіваємося, що будемо використовувати всі сильні сторони, які є в економіках Росії та України, особливо в цей складний період фінансово-економічної кризи", - зазначив Янукович.
За його словами, Україна могла б використовувати російський досвід у цій сфері, оскільки період стабільності в російській економіці допоміг подолати перший удар світової фінансово-економічної кризи.
"Росія трохи просунулася вперед, і моє завдання - в хорошому сенсі слова - наздогнати Росію, підтягнути рівень життя, пенсійного забезпечення, соціальних умов до російського рівня, тому що ми живемо поруч, люди між собою спілкуються і знають умови життя наших сусідів", - зазначив він.
Янукович висловив упевненість в тому, що можливості Росії і України дозволять обом державам "створити той ефект синергії, що дозволить підняти на нову якість економіки". Він назвав цікавою ініціативу російського президента з модернізації економіки в країни.
"Я думаю, що нам є чим поділитися один з одним", - сказав він. У свою чергу, президент Росії Медведєв додав, що Україна завжди була не лише житницею, але і здравницею, і кузнею.
Пам’ятаєте, як говорили у фільмі ("Кавказька полонянка")", - зауважив президент Росії.

Джерело: http://newsru.ua







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
08:49
09-Квіт-2024
Жовтнева: в одному з сіл Чернігівщини залишили комуністичну назву вулиці
До 27 квітня цього року завершується другий етап очищення публічного простору від сим
19:19
08-Квіт-2024
Який смартфон придбати у 2024 році?

Сучасний ринок смартфонів пропонує величезну кількість різноманітних моделей, здат

17:23
08-Квіт-2024
На росії вигорів ракетний корабель «сєрпухов» ― деталі пошкоджень
7 квітня 2024 року на території військово-морської бази ворога у місті балтійськ калі
21:38
07-Квіт-2024
Заява НРУ щодо підняття акцизних ставок на пальне
ЗАЯВА
Політичної партії “Народний Рух України”
щодо
19:50
07-Квіт-2024
Сирський та Умєров ознайомилися із новітніми розробками від українських виробників
Головнокомандувач ЗС України , генерал-полковник Олександр Сирський: "У плануванні оп
Усі новини