реклама партнерів:
Головна » ВО «Майдан» та «Свобода» вимагають перекваліфікувати кримінальне провадження за фактом побиття Іллєнка та Кізіна

ВО «Майдан» та «Свобода» вимагають перекваліфікувати кримінальне провадження за фактом побиття Іллєнка та Кізіна


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У своїй заяві рада ВО «Майдан» вимагає від правоохоронців перекваліфікувати кримінальне провадження щодо побиття нардепа-свободівця Андрія Іллєнка й адвоката Сидора Кізіна із «хуліганства» на «замах на вбивство» і «посягання на життя державного діяча».
Також об’єднання заявляє про вимогу відсторонення від виконання обов’язків слідчого Говінського і допит його як підозрюваного. Серед вимог — негайна відставка глави МВС Віталія Захарченка.
Інформує Телеканал новин "24"

Персональну відповідальність за замах на життя на свободівців Андрія Іллєнка та Сидора Кізіна несе особисто міністр МВС Захарченко. Зухвалий напад на життя народного депутата керівника Київської «Свободи» Андрія Іллєнка та голову Житомирської обласної організації ВО «Свобода» відомого правозахисника Сидора Кізіна посеред робочого дня, до того ж, біля територіяльного відділу міліції – це продовження системних політичних репресій, які веде коаліція бандитів і міліції проти українських націоналістів та учасників революції Гідності. Про це під час брифінгу у прес-центрі Штабу національного спротиву повідомили народні депутати-свободівці Андрій Мохник, Олексій Кайда та Юрій Сиротюк.
Повідомляє прес-служба ВО «Свобода»

«МВС зухвало кваліфікував напад на Андрія Іллєнка та Сидора Кізіна як банальне хуліганство. Десяток нападників, які очікували свободівців неподалік ТВМ № 4 Шевченківського райвідділу міліції, що знаходиться у центрі столиці і які напали на них буквально в ста метрах від відділку, вочевидь, мали мету як мінімум покалічити, а може й навіть убити свободівців. Про це свідчить те, що удари наносилися в голову, зокрема в скроні. І лише випадкові перехожі зупинили це звіряче побиття, але аж ніяк не міліціянти з райвідділку, які були поряд….», – наголошується у заяві ВО «Свобода».
ВО «Свобода» вимагає негайної перекваліфікації справи на замах на вбивство та посягання на життя державного діяча.

За інформацією прес-служби МВС України: «У центрі Києва невідомі особи побили народного депутата України та правозахисника.
Потерпілим видано направлення для проходження медичної експертизи щодо з’ясування ступеня тяжкості отриманих тілесних ушкоджень.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України. Триває досудове розслідування».

Водночас київська міліція просить не поширювати непідтверджену інформацію про нібито можливу причетність правоохоронців до побиття Іллєнко та Кізіна.
У відомстві підкреслили, що саме в «Свободі» визначали, хто саме прийде до міліції для надання свідчень, а також самі встановлювали час, коли їм зручно підійти, це не був виклик за повісткою.
У прес-службі підкреслили, що Кізін повідомив слідчому, що підійде до міліції разом з Іллєнком близько 16.00 п'ятниці.
У главку зазначили, що «свободівці» пробули в управлінні на вул. Прорізна до 17.20, вже в 17.38 повернулися до міліції із заявою про побиття.
За словами Іллєнка та Кізіна, за 200 метрів від управління на них напали 10 осіб спортивної статури і били їх протягом хвилини.
Інформує «Українська правда».

Як вже повідомлялося, за інформацією прес-служба Всеукраїнського об'єднання «Свобода», напад на свободівців стався після того, як вони вийшли із Шевченківського райвідділку міліції. Там Андрія Іллєнка допитували з приводу подій 1 січня. Сидор Кізін був присутній як адвокат націоналіста. Допит проводив славнозвісний слідчий Гавінський. Він раніше неодноразово фігурував як обвинувач у справах, порушених проти націоналістів та патріотів, які виступали проти режиму.
Зауважимо, що про час початку та завершення допиту було відомо лише слідчому. Тож є достатні підстави вважати, що саме міліція повідомила бандитам, коли свободівці будуть виходити із райвідідлку.
ВО «Свобода» трактує цей напад як зроблений в особливо цинічній формі замах на життя державного діяча. Це заздалегідь спланована акція, коли бандити і міліція діють як одна коаліція. Коли «правоохоронці» скеровують злочинців, аби ті били патріотів. Лише щасливий збіг обставин і наявність свідків врятували життя Андрієві Іллєнку та Сидору Кізіну.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини