реклама партнерів:
Головна » Володимир Ступак: «На сесії міської ради відбулася змова депутатів з метою дерибану чернігівської землі»

Володимир Ступак: «На сесії міської ради відбулася змова депутатів з метою дерибану чернігівської землі»


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Такий висновок депутата Чернігівської міської ради, голови обласної організації Української народної партії Володимира Ступака прозвучав на прес-конференції 29 червня.
Він розповів журналістам, що на 51 сесії міськради, яка відбулася 24 червня, додатково було включене питання «Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам для будівництва і обслуговування жилого фонду, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)». Ініціатором та автором проекту рішення була депутат міської ради Таїсія Радчук (Блок Юлії Тимошенко).
Це питання викликало здивування не лише у депутатів, а також в багатьох присутніх на сесії працівників виконавчих органів міськради, журналістів.
Де ж знаходяться ці земельні ділянки?
Частина з них розташовані в охоронній зоні Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», неподалік від Іллінської церкви – пам ’ ятки архітектури національного значення. Інші – прямо в урочищі «Мар’їна роща» (вул. Пушкіна, 11-а та 11-б). Чотири земельні ділянки – по вул. Бланка та Нахімова на Лісковиці, це діючий спортивний майданчик. П’ять земельних ділянок знаходяться на вулиці Тичини біля асфальтно-бетонного заводу, в санітарно-захисній зоні полігону токсичних промислових відходів та в зоні забруднення ґрунтів важкими металами. Згідно Генерального плану міста це – промислова зона, де житлове будівництво не передбачене. Навпаки – раніше там було знесено кілька будинків згідно рішення виконкому міськради.
Міське управління архітектури та містобудування дало негативний висновок: будувати на зазначених земельних ділянках не можна.
Проте, як відзначив Володимир Ступак, депутати проігнорували як заперечення управління архітектури, так і його застереження. Більшістю голосів було прийнято рішення про виділення вищезгаданих земельних ділянок. За це ганебне рішення проголосували: фракції Партії регіонів, блоку Юлії Тимошенко, Соціалістичної партії, а також окремі депутати з «Нашої України», «Віче», КПУ та Прогресивно-соціалістичної партії Наталії Вітренко.
Голова обласної організації УНП Володимир Ступак вважає, що на сесії міськради відбулася змова частини депутатів, мета якої – дерибан чернігівської землі.
Вже 25 червня Володимир Ступак звернувся до Чернігівського міського голови Олександра Соколова не підписувати ці рішення та застосувати право вето. «У разі їх підписання, я звернуся в прокуратуру міста Чернігова з проханням опротестувати ці рішення, а далі – і до обласної прокуратури», – запевнив журналістів депутат.
Володимир Ступак відзначив, що депутати і раніше ухвалювали сумнівні питання, але вдавалося зупиняти будівництво в паркових зонах, скверах і на дитячих майданчиках. « Але цього разу мене вразила безцеремонність та цинізм, з якими депутати голосували «за» , – наголосив Володимир Федорович. Він закликав журналістів оприлюднити вищезгадані рішення міськради і не допустити дерибану чернігівської землі.

На прес-конференції виступив також Сергій Черняков, учений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній». Він відзначив, що минулого року на сесії міськради було прийнято Генеральний план розвитку заповідника, а також зокрема визначено його охорону зону. Тут нове будівництво можливе тільки за проектами, погодженими з органами охорони культурної спадщини. «Чернігів – єдине в Центрально-Східній Європі місто, де зберігся унікальний за своєю цілісністю архітектурно-ландшафтний комплекс», – відзначив науковець. Він наголосив, що такі рішення депутатів міськради не сприятимуть збереженню архітектурного та історичного середовища старовинного міста. Сергій Черняков також зупинився на проблемі незаконного будівництва восьмиповерхового житлового будинку в охоронній зоні заповідника. Як відомо, відповідно рішення виконавчого комітету міської ради (від 17 травня 2010 р.) призупинено дію дозволу на виконання земляних та інших робіт на земельній ділянці по проспекту Миру, 17-а. Замовнику (ТОВ «Ріел кепітал інвест») доручено забезпечити термінове коригування проектно-кошторисної документації з метою приведення у відповідність до містобудівної документації. Проте, рішення виконкому й досі не виконується.

Джерело: Прес-служба Чернігівської обласної організації Української народної партії







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини