реклама партнерів:
Головна » Вже наступного року пільговики можуть отримати доплати на проїзд в пасажирському транспорті

Вже наступного року пільговики можуть отримати доплати на проїзд в пасажирському транспорті


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Про це під час прес-конференції, яка відбулась за результатами відкритих зборів Асоціації підприємств автомобільного транспорту «Чернігівтрансавто», повідомив Ігор Шкіря – народний депутат України, виконуючий обов’язки президента Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників. Він повідомив, що група депутатів Верховної Ради запропонує на розгляд у парламенті законопроект про адресну дотацію пільговікам. Пан Шкіря пояснив, що йдеться про те, щоб виплачувати пільговим категоріям населенням дотацію спеціально для проїзду в пасажирському транспорті. А вони вже самі платитимуть за проїзд в громадському транспорті. Суму компенсації обчислить спеціальна комісія. Щодо термінів реалізації цієї ініціативи, то народний депутат припускає, що законопроект може бути прийнятий цього року. У такому випадку нові правила проїзду пільговиків наберуть сили в новому 2013 році.
Така ініціатива пов’язана з проблемою пільгових перевезень. Як пояснив голова чернігівської асоціації перевізників «Чернігівтрансавто» Василь Петришин, сьогодні держава виділяє не достатньо коштів для компенсації автотранспортним підприємствам перевезення пільговиків. За словами пана Петришина, в 2011 році для Чернігівської області передбачена компенсація за перевезення пільговиків в розмірі 38 млн. грн. Це становить близько 60% від реальної суми наданих перевізниками транспортних послуг для перевезення пільговиків. Якщо розділити виділені кошти на кількість пасажирів, які користуються пільгами під час поїздок в транспорті Чернігова та Чернігівської області, то виходить, що на одного пільговика в Чернігові припадає 13 гривень в місяць (10 поїздок тролейбусом), а на одного пільговика в селі або районному центрі припадає 3-10 гривень в місяць (приблизно 1 поїздка). Тому запропонована групою народних депутатів ініціатива щодо адресної допомоги пільговикам є вирішенням цієї проблеми для автотранспортних підприємств, вважає Василь Петришин.
Ще однією важливою проблемою перевізників є нелегальні транспортні перевезення. За даними Асоціації підприємств автомобільного транспорту «Чернігівтрансавто» близько 40% (!!!) пасажирських перевезень в Чернігівській області є нелегальними. Це означає, що автобуси та мікроавтобуси перевозять людей, маючи дозвіл для здійснення перевезень “на власні потреби” або “спеціальні транспортні перевезення”. Голова Асоціації Василь Петришин пояснив, що згідно постанови Кабінету Міністрів такий вид пасажирських перевезень “не має на меті отримання прибутку”. Здійснення цих перевезень не потребує ліцензії, дотримання Правил перевезення пасажирів. Більше того, не передбачається дорейсовий контроль транспортного засобу та медичний огляд водія. Це означає, що автобуси та мікроавтобуси, які під видом тимчасових перевезень регулярно перевозять пасажирів зі стихійних автовокзалів, не перевіряються, так само як і водії, які постійно возять людей. Головна небезпека від нелегальних перевезень в тому, що автобуси і водії, котрі не перевіряються, становлять загрозу життю пасажирів, переконаний Василь Петришин.
Вирішити цю проблему готова чернігівська обласна влада. Так Станіслав Прокопенко - перший заступник голови Чернігівської ОДА повідомив, що при облдержадміністрації створена робоча група. До її складу увійшли «всі професійно зацікавлені сторони»: це керівники автотранспортних підприємств, представники так званих нелегальних перевізників, фахівці з питань формування тарифів на пасажирському транспорті, і, звичайно, представники органів влади. Пан Прокопенко сподівається, що створена група спільними зусиллями знайде вихід з ситуації з нелегальними перевезеннями.

Оксана Клименко

На фото:
Фото 1: (зліва направо) Василь Петришин, Ігор Шкіря, Станіслав Прокопенко
Фото 2: (зліва направо) Василь Петришин, Ігор Шкіря








Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини