реклама партнерів:
Головна » Візит Міністра закордонних справ України до Брюсселя

Візит Міністра закордонних справ України до Брюсселя


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
26 березня ц.р. Міністр закордонних справ України А.Яценюк перебував із робочим візитом у Брюсселі на запрошення Комісара ЄС Б.Ферреро-Вальднер.
Міністр провів регіональну нараду з послами України в Бельгії, Великій Британії, Нідерландах, Німеччині, Португалії та Франції, Представником України при ЄС, Постійним представником при РЄ та Главою Місії України при НАТО.
В ході наради було обговорено шляхи реалізації євроінтеграційного та євроатлантичного курсу України, актуальні питання двосторонніх відносин з окремими державами та міжнародними організаціями, стан підготовки низки міжнародних заходів за участю керівництва нашої держави. Особливу увагу було приділено проблемним питанням консульсько-правового захисту громадян України за кордоном. Міністр привернув увагу учасників наради до необхідності повноцінного забезпечення координуючої ролі МЗС у сфері зовнішніх зносин, оперативності інформування Центру, моніторингу виконання досягнутих двосторонніх домовленостей. За підсумками наради буде видано розпорядження про затвердження відповідного плану заходів.
Міністр А.Яценюк провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО Я.де Хооп Схеффером, в ході якої підтвердив незмінність курсу України на євроатлантичну інтеграцію, наголосив на пріоритетності здійснення ефективної кампанії з метою неупередженого та всебічного інформування населення про діяльність Організації. Глава зовнішньополітичного відомства поінформував про заінтересованість України у проведенні чергового засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ у кінці квітня ц.р. в Осло та повідомив про спільний намір Президента та Прем’єр-міністра України запросити Генерального секретаря та членів Північноатлантичної Ради відвідати нашу державу у липні ц.р. у рамках відзначення 10-річчя підписання Хартії про особливе партнерство.
Під час зустрічі Міністра з Комісаром ЄС Б.Ферреро-Вальднер сторони обговорили хід переговорного процесу щодо укладення нової угоди з ЄС. При цьому Єврокомісар позитивно відзначила прагматичну і конструктивну позицію України щодо відкладення дискусії стосовно назви документу. Під час обговорення візової проблематики Міністр зупинився на значних труднощах, з якими стикаються громадяни України при оформленні віз у дипломатичних місіях держав-членів ЄС. Єврокомісар висловила заінтересованість в отриманні узагальненої інформації про бачення Україною стану справ у цій сфері. ЄС-івська сторона з вдячністю сприйняла інформацію про завершення Україною найближчим часом внутрішньодержавних процедур, необхідних для продовження чинності на наступний дворічний період угоди стосовно діяльності Місії ЄС з надання допомоги з питань кордону (EUBAM) і запевнила у наданні необхідної фінансової та технічної допомоги для розбудови прикордонної та митної інфраструктури.
Міністр А.Яценюк провів зустрічі з Віце-президентом Європейського парламенту М.Сівецом, головою делегації ЄП у зв’язках з Україною А.Северіном та членами делегації. Європарламентарям було надано інформацію про внутрішньополітичну ситуацію в нашій державі, її зовнішньополітичні пріоритети, обговорено перспективи міжпарламентського співробітництва.
Підсумовуючи, слід відзначити позитивне сприйняття співрозмовниками факту здійснення першого закордонного візиту Міністра саме до Брюсселя, а також успішне налагодження особистих контактів із керівництвом Європарламенту, Єврокомісії та НАТО.
27 березня ц.р. Міністр А.Яценюк продовжив перебування у Брюсселі у складі урядової делегації, що супроводжує Прем’єр-міністра України В.Януковича.
Представництво МЗС України м. Донецьк





Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

08:43
19-Трав-2024
Бокс. Усик переміг Ф’юрі та забрав титул абсолютного чемпіона світу
Володар поясів WBA, WBO, IBF і IBO Олександр Усик (22-0-0, 14 KO) переміг чемпіона WB
21:23
17-Трав-2024
Заява Національного музею історії України щодо незаконних споруд на землях історичного значення
16 травня 2024 року Державна виконавча служба України забезпечила виконання судового
21:13
16-Трав-2024
«Чернігів стародавній» запрошує на відкриття виставки «Гроші наших пращурів»
До Міжнародного дня музеїв у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Черн
16:40
16-Трав-2024
Важливість вибору правильної молочної суміші для дитини

Вибір правильної молочної суміші

20:48
15-Трав-2024
«Укренерго» запровадило аварійні відключення для промислових та побутових споживачів
З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових спожи
19:39
15-Трав-2024
Зручний мобільний додаток для замовлення води

Інформація для клієнтів компанії "Молодо" та всіх, хто цікавиться якісною водою дл

21:23
14-Трав-2024
Інформація по постраждалим внаслідок ворожого удару по Харкову
Кількість постраждалих — 17. Серед них 12-річний хлопчик і дівчинка 8 років. Вони у с
21:11
14-Трав-2024
Ентоні Блінкен розкрив деталі безпекової угоди між США та Україною
Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що майбутня безпекова угода між Спол
20:31
13-Трав-2024
російські окупанти взяли в полон українців прикордонної громади на Харківщині
Прокуратура розпочала розслідування за фактом взяття у полон цивільного населення при
19:51
13-Трав-2024
Ситуація на Харківському напрямку складна
Ворог б’є по мирним людям, використовує цивільних як живий щит.
Противник нама
Усі новини