реклама партнерів:
Головна » До демократії через Міжнародний суд над комунізмом

До демократії через Міжнародний суд над комунізмом


Коментарі: 0 Національна ідея

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Всередині листопада в столиці України відбулася міжнародна конференція на тему „Від комунізму до демократії - через Міжнародний суд Правові механізми запобігання системним злочинам проти людства.”
В роботі конференції взяли участь більше ста представників громадських організацій з України та міжнародних організацій з 8 країн світу – Канади, Литви, Польщі, США, Німеччини, Росії, Китаю та України.
Головною метою конференції було визначення з подальшим рухом світової спільноти до очищення від чуми 20 сторіччя, якою є комунізм з його людиноненависницькою ідеологією. Потрібно біло обмінятися досвідом й визначитися з подальшими спільними діями. Лише в окремих країнах світу, які постраждали від комунізму, були створені умови для припинення діяльності комуністичних організацій. Кроки, які робить Президент України у напрямку дослідження голодоморів в Україні, вшануванні жертв комуністичних репресій є підґрунтям для активної діяльності громадськості, яка вважає за доцільне об‘єднати зусилля світової спільноти у боротьбі зі світовим явищем.

На початку міжнародної конференції було презентовано фільм "10 мільйонів жертв. Україна 1933 року. Незнаний голод." (Канада). Цей фільм був привезений представником української діаспори в Канаді, одним з учасників цього проекту Тарасом Гукалом.

Цікаву доповідь мав виконавчий директор «Міжнародної Комісії з оцінки злочинів радянського та нацистського окупаційних режимів» Рональдас Расінскас – (Литва). Важливе доповнення до спільного бачення сучасного стану з підготовкою до суду над комуністичними злочинами було зроблене членом правління Міжнародної асоціації колишніх політв‘язнів та жертв комунізму (Inter-Asso) Вандою Брідайн – (Німеччина). Євген Пронюк – голова Всеукраїнського товариства політичних в’язнів та репресованих, та Степан Кириленко – заступник голови Київської організації Всеукраїнського товариства «Меморіал» ім. Василя Стуса, професор, доктор історичних наук, дослідник злочинів комунізму в Україні Володимир Сергійчук розповіли про історію комуністичної тиранії в Україні та її наслідки для сьогодення й майбутнього України. Роман Матузко – політолог, дослідник комуністичної ідеології, зміг показати глибинне коріння комуністичного лиха та його небезпеку, як світового явища.

На конференції мали доповіді Ян Кілек – представник Міжнародного товариства прав людини (ISHR) (Польща), Девід Кілгур – екс-держсекретар Канади з питань Азійсько-Тихоокеанського регіону та екс-міністр закордонних справ Канади (Канада), Девід Мейтас – міжнародний правозахисник, адвокат у справах мігрантів та біженців (Канада) з головним акцентом на сучасних злочинах комуністів.

Важливу доповідь на конференції мав юрист, голова громадського об’єднання «Самостійна Україна» Сергій Неділько, який окреслив перспективи підготовки міжнародного суду над злочинами комунізму проти людства. Учасники конференції ухвалили висновки та пропозиції щодо подальшої розробки правових механізмів, які дозволять провести Міжнародний суд над злочинами комунізму проти людства.

Представники міжнародних правничих організацій всіх країн – учасниць міжнародної конференції запевнили учасників конференції у всілякому сприянні подальшій діяльності оргкомітету з підготовки та проведення Міжнародного суду над злочинами комунізму.

Текст доповіді Д. Кілгура та Д. Мейтаса був ухвалений окремою резолюцією щодо наслідків діяльності комуністичної партії Китаю. Конференція була організована Оргкомітетом міжнародного суду над злочинами комунізму проти людства (Україна), до складу якого увійшло 19 партій та громадських організацій.

На думку одного з ведучих конференції Михайла Ратушного, рівень конференції був достатнім, а праця ефективною.

За підсумками конференції організатори заходу готують до друку матеріали, які будуть поширені в Україні й поза її межами.

«Націоналістичний Портал»






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

08:43
19-Трав-2024
Бокс. Усик переміг Ф’юрі та забрав титул абсолютного чемпіона світу
Володар поясів WBA, WBO, IBF і IBO Олександр Усик (22-0-0, 14 KO) переміг чемпіона WB
21:23
17-Трав-2024
Заява Національного музею історії України щодо незаконних споруд на землях історичного значення
16 травня 2024 року Державна виконавча служба України забезпечила виконання судового
21:13
16-Трав-2024
«Чернігів стародавній» запрошує на відкриття виставки «Гроші наших пращурів»
До Міжнародного дня музеїв у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Черн
16:40
16-Трав-2024
Важливість вибору правильної молочної суміші для дитини

Вибір правильної молочної суміші

20:48
15-Трав-2024
«Укренерго» запровадило аварійні відключення для промислових та побутових споживачів
З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових спожи
19:39
15-Трав-2024
Зручний мобільний додаток для замовлення води

Інформація для клієнтів компанії "Молодо" та всіх, хто цікавиться якісною водою дл

21:23
14-Трав-2024
Інформація по постраждалим внаслідок ворожого удару по Харкову
Кількість постраждалих — 17. Серед них 12-річний хлопчик і дівчинка 8 років. Вони у с
21:11
14-Трав-2024
Ентоні Блінкен розкрив деталі безпекової угоди між США та Україною
Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що майбутня безпекова угода між Спол
20:31
13-Трав-2024
російські окупанти взяли в полон українців прикордонної громади на Харківщині
Прокуратура розпочала розслідування за фактом взяття у полон цивільного населення при
19:51
13-Трав-2024
Ситуація на Харківському напрямку складна
Ворог б’є по мирним людям, використовує цивільних як живий щит.
Противник нама
Усі новини