реклама партнерів:
Головна » Рівненський майстер хоче виготовити крісло футболіста Євро-2012. Фото

Рівненський майстер хоче виготовити крісло футболіста Євро-2012. Фото


Коментарі: 0 ЄВРО-2012

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Євро-2012 – це загальнонаціональний проект, тому ця тема актуальна не лише в приймаючих містах.
Надихає єврочемпіонат на звершення людей з різних куточків України, які можуть і не бути запеклими футбольними уболівальниками, але розуміють важливість турніру для розвитку економіки країни, її євроінтеграційних планів, популярності в усьому світі. Прикладом такого захоплення є майстер-різбяр по дереву Микола Христич з Рівного, котрий має ідею виготовити до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року крісло футболіста.
Митець стверджує, що вже розробив проект майбутнього шедевру. «Висота виробу сягатиме 1,8 метра, а ширина буде близько метра. Щодо деревини-матеріалу, то використовуватиму дуб або грецький горіх», – розповідає пан Христич, однак залишає секретом, з яких художніх елементів компонуватиме крісло. Майстер переконаний, що оригінальну ідею дерев’яного виробу захочуть використати нечесні конкуренти.
За словами Миколи Христича, крісло футболіста, яке він збирається виготовити, – унікальний витвір мистецтва, аналогів якому немає у світі. На думку майстра, потрібно буде зробити не одне крісло, а стільки, щоб вистачило на кілька футбольних команд. Пан Христич пропонує презентувати оригінальні крісла від України для героїв Євро-2012 – переможців і призерів чемпіонату. «Уявіть собі, як приємно буде кращим футболістам Чемпіонату Європи отримати від нашої держави оригінальні пам’ятні сувеніри, зроблені вручну спеціально для кожного з них», – поділився ідеєю митець. Він також додав, що крісло футболіста можна буде виготовити не лише для переможців, а й для всіх гравців команд-учасниць єврочемпіонату.
Майстер зазначив, що замовлення на вироблення крісел футболіста – дороговартісне, адже це унікальна ручна робота. Сам автор поки не може оцінити свій витвір мистецтва, однак те, що над першим кріслом він самотужки збирається трудитися близько півроку, свідчить про високу технічну складність роботи, а звідси й дорогизну. Але ремісник переконує, що роботу над кріслом футболіста він розпочинає не заради вигоди, а заради авторитету рідної країни – показати Європі справжню гостинність і щедрість української нації. «Матеріальний аспект тут другорядний. Головне – піднести імідж країни. Однак, якщо говорити про комерційну складову, то запустивши у серійне виробництво розроблені мною дерев’яні сувеніри до Євро-2012, наша країна могла би заробити на них мільйони, якщо не мільярди доларів США», – акцентує Микола Христич.
Народний митець говорить і про проблеми, пов’язані з матеріальними витратами та строками виконання замовлення – надто мало часу залишилося до турніру, а тому виготовити крісла футболістів у великий кількості можна й не встигнути. Та майстер і це передбачив – проблему вирішать робочі бригади, котрі можна сформувати в разі великого замовлення. «Разом зі мною працюватиме мій син. Допомагатимуть нам також інші висококваліфіковані майстри. Робити буде кому, аби лишень було замовлення», – наголошує митець.
Поки ж крісло футболіста залишається для Миколи Христича лише проектом – свій вільний час він приділяє майструванню іншої ексклюзивної сувенірки з дерева. «Якщо не крісло, то зараз хоча би стільців до єврочемпіонату понароблюю», – каже народний майстер, демонструючи перший у колекції стілець (на фото) для вболівальників Євро-2012. Митець розповідає, що власноруч розробив художнє оформлення стільця . «На поверхні сидіння зобразив два бики – це футбольні команди, які борються за м’яч. Зверху над цим малюнком – Малий державний герб України – тризуб», – ділиться пан Христич. Він додає, що зможе виготовити стільці з державним гербом будь-якої європейської країни.
Вироби на футбольну тематику – лише частина творчих експериментів з деревом Миколи Христича. У його доробку помпезні крісла для високопосадовців, мисливців, крісла-качалки, настінні бари, а також вітальні столики. Майстер особливо пишається тронними кріслами для Президентів Російської Федерації (на фото) та США.
Як і кожен митець, Микола Христич має серйозні амбіції. Він не хоче віддавати свої роботи за кордон – чекає на визнання в Україні. «Такі ексклюзивні, по суті, єдині у світі речі, повинні залишитися в нашій країні й експонуватися у музеях, або на приватних виставках для гостей Євро-2012», – автор сподівається на те, що його ідеї прийдуться до смаку українцям і гостям чемпіонату.

Джерело: Сергій Ющишин з Рівного, Інформаційний центр «Україна-2012».







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:02
02-Чер-2024
Російські окупанти здійснили спробу прориву на Харківському напрямку
Оперативна інформація станом на 13.00 02.06.2024 щодо російського вторгнення
В
20:46
01-Чер-2024
З Бєлгорода евакуюють російських військових
Про це свідчить перехоплення розмови росіян, яке у 1 червня опублікувало Головне упра
19:36
31-Трав-2024
Данські винищувачі F-16 незабаром доправлять в Україну
Про це у пʼятницю, 31 травня, заявила прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен на с
18:56
31-Трав-2024
Німеччина передасть Україні ще один зенітно-ракетний комплекс Patriot
У п’ятницю, 31 травня, Німеччина оголосила про те, що передасть Україні ще одну систе
21:04
27-Трав-2024
Франція направить в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців
Спільно з Міністром оборони Рустемом Умєровим провели відеозустріч із Міністром Зброй
15:05
27-Трав-2024
Вибір насіння кукурудзи - Які параметри важливі для гарного врожаю

Кукурудза є однією з найважливіших культур у сільському господарстві, забезпечуючи

12:55
25-Трав-2024
Найкращі моделі Whirlpool із функцією No Frost

Whirlpool є одним із провідних виробників побутової техніки, пропонуючи широкий ас

06:27
25-Трав-2024
Підтримайте «Фактор-Друк» — один з найбільших поліграфічних комплексів у Східній Європі
Долучатеся до допомоги !
«Фактор-Друк» — один з найбільших поліграфічних компл
06:00
25-Трав-2024
На Харківському напрямку українські захисники відтісняють ворога від переднього краю оборони
На Харківському напрямку українські захисники штурмовими діями відтісняють ворога від
10:10
24-Трав-2024
Вибухова справа: росія звинувачує Україну у злочинах, які скоїла сама
Третій рік йде повномасштабна агресивна війна росії проти України. Геноцид на окупова
Усі новини