реклама партнерів:
Головна » 1 травня в Слов'янську. Як це було (ВІДЕО)

1 травня в Слов'янську. Як це було (ВІДЕО)


Коментарі: 1 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У Слов'янську (Донецька область) відзначили 1 травня. Як повідомляють місцеві ЗМІ , збір учасників першотравневої демонстрації і формування колони почалося у ДК ім. Леніна в 9.30 . О 10.15 демонстранти (кількістю близько 300 чоловік) прибули на площу Жовтневої Революції , де протягом години проходив мітинг. Повідомляють про це Новости Донбасса.

Виступаючі на мітингу стверджували , що "існування Донецької народної республіки - уже доконаний акт , який потрібно лише формально потвердіть на референдумі 11 травня " .

За словами голови Координаційної ради Слов'янська , члена Комуністичної партії України Анатолія Хмелевого , оргкомітет з підготовки референдуму має намір провести його за стандартною виборної схемою, з звичним розташуванням виборчих дільниць.

Увечері першого травня , як прозвучало , має бути сформована територіальна комісія. Дільничні комісії планується створити 4-5 травня.

"Всіх бажаючих попрацювати у виборчих комісіях просять звертатися в міськком КПУ", - перетиснути журналісти сайту tvplus .

Крім того учасників мітингу звали вступати в громадську організацію " Зелена стрічка ", діяльність якої характеризується девізом " фрекінг - ні!" . Як пообіцяла мітингу депутат міськради Валентина Ларіна , " після легалізації суверенності ДНР , жителі міста зможуть " своєю владою "скасувати договір з компанією " Шелл " на розробку надр регіону".

Учасники демонстрації схвалили запропонований організаторами текст резолюції , що містить вимоги до Києва : " відвести від Слов'янська і з території Південно - Сходу війська , припинити проведення АТО ; не перешкоджати проведенню референдуму і визнати його результати ; припинити здачу України країнам Заходу і США ; припинити залякування і цензуру ЗМІ , а таже вжити всіх заходів для роззброєння незаконних бандформувань і не допустити розпалювання громадянської війни " .

Апофеозом святкового мітингу стало хорове виконання " Інтернаціоналу " .

Сайт slavgorod повідомляє , що під час проведення мітингу на Центральній площі Слов'янська , депутат міської ради Валентина Ларіна повідомила жителям міста новина, яку вона дізналася від представників народного ополчення Слов'янська. «Відтепер слов'янський центральний ринок став муніципальним , а орендна плата для підприємців знижена на 20%» , - сказала вона.



Цю інформацію підтвердила і прес -аташе сепаратистів Слов'янська Стелла Хорошева . Вона повідомила , що в результаті переговорів з представниками керівництва центрального ринку , його вдалося повернути у власність громади . Всі податки і збори, що надходять з ринку , тепер залишатимуться в місті.

За словами директора ЗАТ « Комплекс- Центр» Максима Єніна , даний комплекс , як перебував , так і знаходиться у власності підприємства , яке веде свою господарську діяльність. Спочатку , ринок ніколи не був у комунальній власності міста , він будувався за рахунок своїх власних і кредитних коштів. Питання власності ринку визначені встановленими нормами і правилами існуючого законодавства. Питання взаємодії з місцевою владою будуть вирішуватися на підставі взаємовигідних умов , а також виходячи з результатів референдуму , який збираються провести і в разі будь-яких змін у законодавчій базі.

Максим Єнін зазначив , що недавнє тимчасове зниження орендної плати на 20 % буде продовжуватися в залежності від економічної ситуації , це рішення підтримав депутат Донецької обласної ради Олександр Шуткевич і громада Слов'янська.



1 травня близько 16.00 центральними вулицями Слов'янська проїхала колона автомобілів з ​​прапорами громадської організації "Донецька Республіка" і Комуністичної партії. Всього в автоколоні їхало близько двадцяти машин.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
Усі новини