реклама партнерів:
Головна » 101 хабар за тиждень. Чернігівщина в десятці

101 хабар за тиждень. Чернігівщина в десятці


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Оперативники Державної служби боротьби з економічною злочинністю упродовж минулого тижня викрили 815 кваліфікованих злочинів, 640 або 78,5% з яких – тяжких та особливо тяжких їх видів. До їх вчинення встановлено причетність 788 осіб, серед яких 547 керівників суб’єктів господарювання різних форм власності та матеріально-відповідальних осіб. Серед виявлених минулого тижня економічних злочинів 253 – у бюджетній та у фінансовій сферах, 98 – у сфері земельних відносин, 99 – у паливно-енергетичному комплексі. Вжитими заходами виявлено 497 злочинів у сфері службової діяльності, з них 101 – пов’язаний з хабарництвом.
У Автономній Республіці Крим порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.364 „Зловживання владою або службовим становищем” та ч.2 ст.366 „Службове підроблення” Кримінального кодексу України, стосовно посадових осіб філії одного банку. Зловмисники, всупереч положення „Про кредитування фізичних осіб” протягом 2005 - 2008 років, підробили довідки про доходи та оформили 113 кредитних ухвал на мешканців без їхнього відома. Внаслідок цього отримані гроші правопорушники привласнили та використали на власні потреби, чим завдали збитки банківській установі на суму 3,8 мільйона гривень.
На Вінниччині викрито додатковий епізод у кримінальній справі за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.368 „Одержання хабара” Кримінального кодексу України, стосовно посадовця міськрайонного відділу юстиції. Зловмисник вимагав та отримав хабара в сумі 5 тис. грн. від місцевого жителя за вирішення питання щодо закриття виконавчого провадження та зняття арешту з його автомобіля «Мерседес».
На Донеччині порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.366 „Службове підроблення” Кримінального кодексу України, стосовно двох посадовців ДПА. Правопорушники внесли неправдиві відомості до актів перевірок комерційної структури, що стало підставою для незаконного нарахування із державного бюджету на рахунок зазначеної структури у якості відшкодування ПДВ грошових коштів в сумі понад 30 млн. грн., чим завдали державі збитків на зазначену суму.
У Києві за матеріалами Управління ДСБЕЗ порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.205 „Фіктивне підприємництво” Кримінального кодексу України, стосовно мешканки столиці, яка зареєструвала на підставних осіб фіктивне ТОВ та через розрахункові рахунки у комерційному банку незаконно здійснила фінансові операції на суму понад 53,9 млн. грн.
У Києві порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.368 „Одержання хабара” Кримінального кодексу України стосовно завідуючого кафедрою та завідуючої лабораторією одного із столичних університетів, які вимагали та отримали хабара в сумі 5 тис. грн. від студента за отримання позитивної оцінки під час складання академічної заборгованості.
На Луганщині за матеріалами працівників Управління ДСБЕЗ порушено кримінальні справи за ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст.190 „Шахрайство” та ч.1 ст.202 ”Порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю” Кримінального кодексу України, стосовно посадових осіб приватного підприємства, які без наявності відповідної ліцензії уклали з обласним підприємством незаконну угоду на розробку проектної документації та отримали у вигляді передплати грошові кошти в сумі 645 тис. грн., чим завдали державі збитки на зазначену суму.
На Львівщині порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364 „Зловживання владою або службовим становищем” Кримінального кодексу України, стосовно службових осіб селищної ради, які прийняли незаконні рішення про реалізацію шістьом комерційним структурам земельних ділянок рекреаційної зони Карпатського регіону площею 8,09 га нормативна грошова оцінка становить понад 3 млн. грн. (ринкова вартість 40 млн. грн.), чим завдали збитків державі на зазначену суму.
На Одещині викрито засновника садівничо-дачного товариства, який з метою незаконної зміни цільового призначення земельних ділянок загальною площею 59,6 га. на ведення садівництва, в період дії мораторію на вилучення земель сільськогосподарського призначення, надав до суду завідомо фіктивні листи районної державної адміністрації Одеської області про відмову громадянам у зміні цільового призначення земельних паїв, що їм належали. На підставі наданих фіктивних документів судом було винесено рішення про зміну цільового призначення цих земель на садівництво, чим державі завдав збитки за рахунок втрат земель сільськогосподарського виробництва на суму понад шість млн. грн. Порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст.190 „Шахрайство” Кримінального кодексу України.
На Одещині викрито двох посадовців обласного рівня, яких затримано "на гарячому" під час отримання хабара в сумі 25 тис. грн. від представника приватного виробничо-комерційного підприємства за узгодження та видачу агрохімічного паспорту земельної ділянки, на якій планувалося будівництво виробничо-технологічних споруд. Правопорушники затримані в порядку ст. 115 КПК України. Порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.368 „Одержання хабара” Кримінального кодексу України.
На Полтавщині за матеріалами співробітників відділу ДСБЕЗ порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.222 ”Шахрайство з фінансовими ресурсами” Кримінального кодексу України, стосовно приватного підприємця, який протягом 2006-2007 років, не маючи статусу сільськогосподарського товаровиробника та не є платником ПДВ, з метою отримання дотаційних коштів надав до Управління агропромислового розвитку РДА неправдиву інформацію щодо кількості вирощеної та зданої на м'ясопереробні підприємства поголів’я власної худоби, чим завдав збитків державі в сумі 255,1 тис. грн.
На Чернігівщині викрито в.о. сільського голови, яку затримано “на гарячому” під час отримання хабара в сумі 10 тисяч гривень від приватного підприємця за виділення земельної ділянки в межах населеного пункту для установки торгового намету. Її також підозрюють у підробці рішень виконкому сільської ради. Порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.368 „Одержання хабара” та ч.1 ст.366 „Службове підроблення” Кримінального кодексу України.

Джерело: ДЗГ та МД МВС України






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:15
10-Трав-2024
Уряд призначив виплати на дітей, позбавлених батьківського піклування

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо виплат

21:11
10-Трав-2024
ЄС розпочинає нову комунікаційну кампанію «Разом діємо. Разом ми – Європа», щоб продемонструвати свою підтримку

На тлі продовження незаконної російської війни проти України Європейський Союз дем

21:05
10-Трав-2024
Повідомлено про підозру військовослужбовцю кінологічної групи у державній зраді
У кримінальному проваджені, нагляд за яким здійснюється прокурорами Київської спецпро
21:02
10-Трав-2024
Як Україна здатна посилити стратегічну автономію ЄС у сферах безпеки, людського капіталу та економіки

Україна на порозі відкриття переговорів про вступ до ЄС. На цьому етапі уряд

21:00
10-Трав-2024
Судитимуть члена ДФТГ, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон
Прокурорами Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіон
20:57
10-Трав-2024
Завершено розслідування стосовно учасників злочинної групи, які привласнили харчові продукти для ЗСУ на понад 5 млн грн
За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центральног
19:31
10-Трав-2024
Байден підписав указ про виділення Україні військової допомоги на 400 млн доларів
Президент США Джо Байден 10 травня підписав указ про виділення Україні військової доп
19:24
10-Трав-2024
Про оперативну ситуацію на Харківщині
У ефірі «Єдиних новин» розповів про оперативну ситуацію в області керівник Харківсько
20:00
09-Трав-2024
СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП), який агітував за приєднання Херсонщини до рф
Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Назара Шкіля – іподиякона так зва
21:36
08-Трав-2024
російські окупанти прорвалися до Красногорівки на Донеччині, але ЗСУ заблокували ворога
Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївськом
Усі новини