реклама партнерів:
Головна » Навчання “Сі Бриз – 2008” в Одесі. Американські моряки провели тренування з ліквідації пожежі та рятування людей на кораблі. Фото

Навчання “Сі Бриз – 2008” в Одесі. Американські моряки провели тренування з ліквідації пожежі та рятування людей на кораблі. Фото


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
15 липня в Одеському морському торговому порту в рамках українсько-американського військово-морського навчання із запрошенням інших країн “Сі Бриз – 2008” відбулося показове тренування з ліквідації пожежі на військовому кораблі.
Представники ВМС США імітували ситуацію з вертольотом, який повинен був приземлиться на борт есмінця ВМС США “МакФоул”, але зазнав аварії.
За лічені хвилини американським військовим вдалося загасити пожежу і врятувати життя людини, яка умовно знаходилася в той момент на борту гелікоптера.
За словами командора есмінця ВМС США капітана II-го рангу Тіма Шора, сьогоднішнє тренування допоможе поліпшити взаєморозуміння і відношення з іншими партнерами “Сі Бриз – 2008” на Чорному морі.
За діями американських учасників маневрів спостерігали військові моряки ВМС України, Туреччини та Великої Британії.
Згодом представники засобів масової інформації ознайомилися з ходом підготовки для виходу у море корвету Військово-Морських Сил ЗС України “Луцьк”.
Довідка. Українсько-американські військово-морські навчання серії “Сі Бриз” проводяться з 1997 року. Вони започатковані з метою підвищення бойової готовності Військово-Морських сил Збройних Сил України, досягнення взаємосумісності флотів України і США, а також інших країн, які приєднались до програми НАТО “Партнерство заради миру”.
Головною метою маневрів “Сі Бриз-2008”, що проходитимуть на теренах Одеської і Миколаївської областей та АР Крим, визначено відпрацювання за стандартами НАТО дій багатонаціональних штабів і сил під час планування та проведення миротворчої операції.
У навчанні беруть участь військовослужбовці з 16 країн світу. Зокрема, Азербайджану, Великої Британії, Вірменії, Греції, Грузії, Данії, Канади, Латвії, Македонії, Норвегії, Румунії, США, Туреччини, України, Франції та ФРН.
До навчання залучаються військовослужбовці, озброєння і військова техніка від усіх видів Збройних Сил України. Зокрема, великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський”, корвет “Луцьк”, тральщик “Мелітополь”, рейдовий тральщик “Генічеськ”, рятувальне буксирне судно “Кременець”, артилерійський катер “Скадовськ”, малі водолазні судна “Сватове” та “Нетішин”, санітарний катер “Сокаль”, батальйон морської піхоти, підрозділ окремого морського інженерного батальйону з технікою, аеромобільна рота, рятувальна парашутно-десантна група, команда водолазів та аварійно-рятувальна група, по два літаки Іл-76МД та Бе-12, санітарний літак Ан-26 “Віта” та транспортний літак Ан-26, вертольоти Мі-8 та Мі-14, до 16 бронетранспортерів, спеціальні та вантажні автомобілі, підрозділи Військової служби правопорядку у ЗС України.
Сили від інших країн-учасниць навчання представляють 7 кораблів класу “есмінець”, “фрегат”, “ракетний катер”, “малий десантний корабель” та “допоміжне судно”, 3 літаки, підрозділи морської піхоти та механізовані підрозділи, загони водолазів, офіцери штабу та спостерігачі.
Загалом у двосторонньому українсько-американському військово-морському навчанні із запрошенням інших країн “Сі Бриз – 2008” беруть участь до однієї тисячі військовослужбовців.
Цьогорічні маневри “Сі Бриз – 2008” складаються з чотирьох етапів. Так, до 14 липня відбулося розгортання сил учасників навчання. В ході другого етапу, який триватиме з 15 по 21 липня, проходитиме базова підготовка кораблів, заняття на навчальних місцях водолазів, берегової та авіаційної компоненти, підготовка кораблів у морі. Під час третього етапу – 22 - 25 липня – безпосередньо відбудеться активна фаза навчання з проведенням миротворчої і гуманітарної операції. А на четвертому етапі – 26 - 28 липня – проходитиме згортання сил та підбиття підсумків проведення маневрів.
В ході етапів навчання військовослужбовці з 16 країн відпрацюють такі навчальні питання, як тактичне маневрування, пошук підводного човна у визначеному районі, проведуть навчання з пошуково-рятувальних дій, огляду підозрілого судна, протикорабельної та протиповітряної оборони, поповнення запасів на ходу у морі, виконають практичні артилерійські стрільби. Морські піхотинці відпрацьовуватимуть спільні тренування на навчальних місцях, висаджуватимуться на необладнане узбережжя та створюватимуть зону безпеки. Також заплановані вертолітні тренування, повітряно-десантна та вогнева підготовка, відпрацьовуватимуться питання організації патрулювання, всебічного логістичного забезпечення під час підготовки та проведення миротворчої операції та багато інших.
Цьогорічні маневри серії “Сі Бриз”, які традиційно проводяться в дусі програми НАТО “Партнерство заради миру”, триватимуть по 28 липня.
11 квітня 2008 року Верховна Рада України голосами 363 із 447 народних депутатів, зареєстрованих у залі, прийняла Закон України “Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2008 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях”.
У відповідності до прийнятого Закону, у 2008 році передбачається проведення за участю українських військовослужбовців 9 навчань за межами території України та 11 військових навчань на території України, серед яких й “Сі Бриз - 2008”.

Джерело: прес-служба МО України, http://www.mil.gov.ua/






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:15
10-Трав-2024
Уряд призначив виплати на дітей, позбавлених батьківського піклування

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо виплат

21:11
10-Трав-2024
ЄС розпочинає нову комунікаційну кампанію «Разом діємо. Разом ми – Європа», щоб продемонструвати свою підтримку

На тлі продовження незаконної російської війни проти України Європейський Союз дем

21:05
10-Трав-2024
Повідомлено про підозру військовослужбовцю кінологічної групи у державній зраді
У кримінальному проваджені, нагляд за яким здійснюється прокурорами Київської спецпро
21:02
10-Трав-2024
Як Україна здатна посилити стратегічну автономію ЄС у сферах безпеки, людського капіталу та економіки

Україна на порозі відкриття переговорів про вступ до ЄС. На цьому етапі уряд

21:00
10-Трав-2024
Судитимуть члена ДФТГ, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон
Прокурорами Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіон
20:57
10-Трав-2024
Завершено розслідування стосовно учасників злочинної групи, які привласнили харчові продукти для ЗСУ на понад 5 млн грн
За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центральног
19:31
10-Трав-2024
Байден підписав указ про виділення Україні військової допомоги на 400 млн доларів
Президент США Джо Байден 10 травня підписав указ про виділення Україні військової доп
19:24
10-Трав-2024
Про оперативну ситуацію на Харківщині
У ефірі «Єдиних новин» розповів про оперативну ситуацію в області керівник Харківсько
20:00
09-Трав-2024
СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП), який агітував за приєднання Херсонщини до рф
Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Назара Шкіля – іподиякона так зва
21:36
08-Трав-2024
російські окупанти прорвалися до Красногорівки на Донеччині, але ЗСУ заблокували ворога
Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївськом
Усі новини