реклама партнерів:
Головна » Громадські організації Донецька намагаються дискредитувати

Громадські організації Донецька намагаються дискредитувати


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
По всій Україні відбулися мітинги та заходи присвячені вшануванню пам’яті Героїв Крут.
Однак, особлива увага ЗМІ була прикута до подій в Донецьку. Як було анонсовано, біля пам’ятника Тарасу Шевченку місцевий осередок ВГО «Патріот України» проводив смолоскипну ходу. Кількість міліції, - близько 300 осіб, - перевищувала кількість учасників ходи у десятки разів. Варто спробували з’ясувати, хто і для чого проводив подібний захід.

Нащадки попа Гапона
Напередодні акції активісти Донецького осередку ВГО «Патріот України» поширили заяву, в якій йшлося про проведення смолоскипної ходи вулицями міста Донецька. Серед «цікавих» гасел цієї заяви було наступне: «Але ми підемо вулицею Донецька і покажемо, що Донбас належить нам!». Для організації, яка не проявляла жодної громадської чи політичної активності (розмалювання вулиць міста, розклейки расистськими та ксенофобськими листівками не рахуємо) подібні заяви, як мінімум, виглядали дивними. Як виявилося, ця організація не є зареєстрованою в місті Донецьку. Кількість активістів зводиться до 10 осіб, більшість з яких складають неповнолітні. Яким чином не зареєстрована в Донецьку громадська організація змогла подати заявку про проведення заходу до Донецької міської ради?
Згідно з отриманою інформацією, заявка на проведення акції була подана від організації «Спілка української молоді» (СУМ), яка на даний момент перебуває на перереєстрації. З кінця 1990-х років Спілка української молоді практично припинила своє активне існування в місті Донецьку і була організацією виключно на папері.
Фактичним організатором акції виступила Марія Олійник, заступник голови обласної «Просвіти» (голова обласної «Просвіти» – ректор Донецького національного університету Володимир Шевченко). Справа в тому, що приміщення Спілки української молоді, а також відповідні документи були надані Марією Олійник Донецькому осередку «Патріот України». В тому самому приміщенні знаходиться офіс міської партійної організації Конгресу українських націоналістів.

Жанр: політична провокація
Мета політичної провокації завжди орієнтована на громадську думку та на дискредитацію супротивника. Коли керівник просвітницької організації виводить на вулицю близько 20 неповнолітніх осіб та вкладає до їхніх рук смолоскипи – це виглядає як свідома підстава цих молодих людей. Те, що така акція приверне увагу всіх маргінальних проросійських груп та надасть їм можливість показати себе під час акції, організатори знали наперед. ця акція об’єднала як представників ПСПУ, КПУ, так і цілого ряду малих проросійських рухів.
Таким чином, для проросійських організацій з’явилася можливість використати загальнонаціональні та місцеві засоби масової інформації для демонстрації українського громадського руху в Донецьку, як маргінальної групи, з неадекватною нормальній поведінкою, яка пропагує расистські та людиноненависницькі гасла та займається відновленням традицій смолоскипових маршів часів партійного з’їзду НСДАП (Націонал-соціалістичної партії Німеччини).. Насправді Донецький міський осередок ВГО «Патріот України» є міфічною організацією, яка жодним чином не впливає на громадське життя в Донецьку, і те, що їх не підтримувала жодна політична партія чи громадська організація в жодних їх діях, вказує на це. Крім Донецької «Просвіти» та Конгресу українських націоналістів, яка зробила «добру» рекламу цим організаціям так само, як і СУМу.
Український громадський рух у Донецьку на даний момент перебуває у стадії динамічного розвитку. Цілий ряд організацій постійно здійснюють публічні заходи культурного, історичного та соціального спрямування, які отримують позитивне сприйняття мешканців Донецька. Тому, на нашу думку, головною метою даної провокації є дискредитація українського громадського руху в Донецьку.

Хто винен, і що робити?
Проведення смолоскипової ходи з наперед передбачуваним протистоянням можна трактувати, як спробу організації масових заворушень в Донецьку. Покладати відповідальність на неповнолітніх осіб не варто. Головним відповідачем у даній справі має стати режисер провокації, який свідомо організував та підтримав проведення даної акції. Попри те, що кваліфікацію його дій варто залишити правоохоронним органам, слід очікувати реакції громадськості. За перевіреною інформацією, громадські організації міста Донецька оприлюднять заяву, в якій вони засудять дії організаторів смолоскипової ходи і висловлять власне ставлення до провокації.

Захар Беркут
Джерело: http://www.ngo.donetsk.ua/donsociety/4275






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
Усі новини