реклама партнерів:
Головна » Cтартував 59-й кінофестиваль ”Берлінале”. Україна представить на європейському кіноринку 5 фільмів

Cтартував 59-й кінофестиваль ”Берлінале”. Україна представить на європейському кіноринку 5 фільмів


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Відкриття кіносвята супроводжувалося феєричним шоу. Ввечері червоною доріжкою берлінського кінопалацу пройшли європейські та американські зірки.
Цього року на кінофорум зібралися дев’ятнадцять тисяч гостей зі ста двадцяти країн світу, чотири тисячі репортерів і рекордна кількість переглянутих відбірковцями робіт. З майже шести тисяч фільмів обрали менше чотирьохсот, що свідчить про успіх цьогорічного "Берлінале" і популярність конкурсу серед кінематографістів та кіноманів усього світу. З двохсот тисяч квитків вже розкупили понад половину.
Відкрила кінофорум давноочікувана прем’єра картини Тома Тиквера «Іноземець». А за головні нагороди – золотого та срібного ведмедів побореться і українська короткометражна стрічка «Діагноз» Мирослава Слабошпицького.
Кінокритики вже охрестили цьогорічний «Берлінале» найбільш глобалізованим і різножанровим серед усіх європейських конкурсів.
Дітер Косслік, директор Берлінського кінофестивалю: "Тематичних фільмів цього року на "Берлінале" представили дуже багато. Це стрічки про глобалізацію, про вплив фінансової кризи. Кінематографісти намагаються реагувати на останні події і думають наперед, щоб застерегти нас від можливих наслідків. Наш фестиваль ніколи не намагався відсторонитися від реальності, і водночас завжди шанував справжнє мистецтво".
З 5 по 15 лютого поточного року в рамках Європейського кіноринку Берлінського міжнародного кінофестивалю відбудуться офіційні ринкові прем’єри нових українських фільмів.
Згідно з повідомленням, на кінофорумі в Берліні відбудеться презентація 5 українських стрічок: «Живі» Сергія БУКОВСЬКОГО, «Мелодія для шарманки» Кіри МУРАТОВОЇ, «Райські птахи» Романа БАЛАЯНА, дебютного фільму Марини КОНДРАТ’ЄВОЇ «Одного разу я прокинусь» та пригодницького анімаційного повнометражного фільму «Пригоди бравого вояка Швейка».
Під час цьогорічного Берлінале відбудеться презентація нового двомовного Каталогу «Українські фільми 2008-09».
Представники Української кінофундації вважають, що важливим акцентом Берлінале-2009 є участь українського фільму «Діагноз» Мирослава СЛАБОШПИЦЬКОГО у конкурсній програмі.
"Це є значним кроком для України, адже за останні 7 років вперше вітчизняний короткометражний фільм змагатиметься за “Золотого Ведмедя”", - сказав директор УКФ Андрій ХАЛПАХЧІ.
Він також зазначив, що участь у Берлінале 2008 року – це були перші кроки, тоді потрібно було позначити Україну на світовій мапі кіно. "Тепер настав час практичних результатів, наша мета – щоб українські фільми закупили для європейської й світової дистрибуції, а також їх просування на інші міжнародні кінофестивалі", - додав А.ХАЛПАХЧІ.
Крім того, на честь українського кіно в рамках Європейського кіноринку відбудеться урочистий прийом. Міжнародний бренд Nemiroff спільно з УКФ збере разом близько 200 представників міжнародної кіноіндустрії, відомих режисерів, акторів, продюсерів, кінокритиків. Серед запрошених: посол України в Німеччині, керівництво Берлінського МКФ, високі посадові особи Берліна, керівництво компанії Nemiroff та зірки кінематографу.
"Ми пишаємось тим, що можемо сприяти відродженню і розвитку українського кіно як мистецтва. Зараз роботи кращих вітчизняних режисерів знають і оцінюють у світі. Компанія Nemiroff і надалі буде співпрацювати з Українською кінофундацією, презентуючи нові й якісні кінодоробки" – сказав голова Ради директорів Nemiroff Холдинг Олександр ГЛУСЬ.
59-й Берлінський кінофестиваль відбудеться з 5 по 15 лютого. В журі головуватиме британська актриса Тильда СУІНТОН. В основному конкурсі братимуть участь близько 40 фільмів.
Довідка УНІАН. Українська кінофундація є приватним підприємством, основними цілями якого є ознайомлення іноземних кінопрофесіоналів і публіки із класичними й новими українськими фільмами та популяризація українського кіно в цілому.
В 2008 році компанія Nemiroff і Українська кінофундація (UCF) оголосили про початок реалізації спільного проекту з підтримки вітчизняного кінематографу за кордоном. В рамках цього проекту в лютому 2008 року вперше був відкритий спільний стенд на кіноринку Берлінського міжнародного кінофестивалю.

За інформацією УНІАН, http://culture.unian.net/






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:31
13-Трав-2024
російські окупанти взяли в полон українців прикордонної громади на Харківщині
Прокуратура розпочала розслідування за фактом взяття у полон цивільного населення при
19:51
13-Трав-2024
Ситуація на Харківському напрямку складна
Ворог б’є по мирним людям, використовує цивільних як живий щит.
Противник нама
19:41
13-Трав-2024
Знищено третій ворожий літак за два тижні!
Нестримні зенітники 110 ОМБр продовжують лютувати. Сьогодні знищили ще один СУ-25 рос
18:02
13-Трав-2024
Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони та ситуацію на Хакрівщині
Голова Державної спеціальної служби транспорту Олександр Яковець заявив, що фортифіка
16:41
13-Трав-2024
Національна поліція викрила масштабну шахрайську схему, пов’язану незаконним бізнесом в рф та відмиванням коштів
Як інформує офіційний портал Національної поліції України, під час повномасштабного в
20:42
12-Трав-2024
Харківщина. Ворог посилює обстріли Вовчанська
Наші бійці ЗСУ ведуть важкі бої. Північний кордон Харківщини зараз найскладніший напр
18:04
12-Трав-2024
Щодо ситуації на Харківщині за інформацією 125 окремої бригади тероборони ЗСУ
Слава Україні!
Після загострення ситуації на Харківщині, у тому числі в смузі
21:32
11-Трав-2024
Українські зенітники вразили російський СУ-25
Ще одна сушка!
Літакопад російських повітряних суден продовжується.
Зно
21:15
10-Трав-2024
Уряд призначив виплати на дітей, позбавлених батьківського піклування

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо виплат

21:11
10-Трав-2024
ЄС розпочинає нову комунікаційну кампанію «Разом діємо. Разом ми – Європа», щоб продемонструвати свою підтримку

На тлі продовження незаконної російської війни проти України Європейський Союз дем

Усі новини