реклама партнерів:
Головна » Футбол. 1/16 фіналу Ліги Європи. Київське "Динамо" розгромило "Чорних орлів". ВІДЕО

Футбол. 1/16 фіналу Ліги Європи. Київське "Динамо" розгромило "Чорних орлів". ВІДЕО


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Суперечливі емоції подарував українським вболівальникам стартовий раунд 1/16 фіналу Ліги Європи.
З одного боку кошмарний розгром "Металіста" на своєму полі від напіврезервного "Байєра", з іншого - блискуча перемога "Динамо" над "Бешикташем" у Стамбулі. Перешкодити тепер харків'янам вилетіти з турніру, як і пройти киянам у 1/8, може лише диво.

Сьомін Чудотворець. "Динамо" громить "Бешикташ" прямо в Стамбулі

У Стамбулі завершився поєдинок 1/16 фіналу, в якому місцевий "Бешикташ" приймав київське "Динамо". Підопічні Юрія Сьоміна каменя на камені не лишили від турецького клубу, розбивши свого суперника з рахунком 4:1.
"Бешикташ" - "Динамо" 1:4
Голи: Куарежма, 37 - Вукоєвич, 27, Шевченко, 50, Юссуф, 56, Гусєв, 90 (пен)
"Бешикташ": Хакан, Хільберт, Феррарі, Сівок, Ізмаїл, Мехмет Ауреліо (Неджіп, 80), Ернст (Ерхан, 56), Гуті, Куарежма, Мерт Нобре (Угу Алмейда, 69), Бобо
"Динамо": Шовковський, Данило, Михалик (Попов, 73), Юссуф, Л. Алмейда, Вукоєвич, Гусєв, Єрьоменко, Ярмоленко (Гармаш, 89), Шевченко (Кравець, 84), Мілевський
З надією і тривогою чекали київські вболівальники першого офіційного матчу "Динамо" під керівництвом нового-старого тренера Юрія Сьоміна. Ще зовсім свіжі спогади про результати команди, які були досягнуті під час першого приходу ЮрПалича. З іншого ж боку, багато вітчизняних експертів скептично ставилися до перспектив Сьоміна після повернення.
Як показав результат, а головне - якість гри динамівців у поєдинку з "Бешикташем", - побоювання були безпідставними.
Відразу після жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи в стані турецької команди не приховували радості від того, який суперник їм трапився.
Сердар Кура, президент "Бешикташа": "Динамо" - дуже хороша команда і відмінний суперник. Проте кияни не будуть серйозним конкурентом для нашої команди. Упевнений, що наші гравці зроблять все можливе в першому матчі, що б на гру-відповідь у Київ вирушити на екскурсію".
Підтримав свого президента і капітан команди Ібрагім Узульмес, якого перед самим поєдинком вигнали з команди за бійку з партнером: "Перед жеребкуванням я найбільше хотів зустрітися з "Динамо". Я добре пам'ятаю нашу попередню зустріч, коли ми легко виграли на нашому стадіоні 3:1, і матч у відповідь вже фактично нічого не вирішував. Наша мета у протистоянні з "Динамо" - домогтися позитивного результату. Єдине, що нам може завадити це зробити, - це холодна погода в Києві..."
Так зрештою і вийшло, як хотів президент "Бешикташа": на матч-відповідь у Київ "Чорні Орли" вирушають на екскурсію, бо результат першого матчу, на додаток до того, що наприкінці поєдинку заробив видалення лідер "Бешикташа" Куарежма, залишає турецькому клубу тільки теоретичні шанси у матчі-відповіді 24 лютого.

"Байєр" у Харкові познущався над "Металістом" - 4:0
Харківський "Металіст" поступився леверкузенському "Байєру" у першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи. Німці чотири рази пробили оборону харків'ян і на 99,9 відсотка гарантували собі вихід у 1/8 фіналу.
"Металіст" (Харків, Україна) - "Байєр-04" (Леверкузен, Німеччина) – 0:4
Голи: Ерен Дердійок, 23, Гонсало Кастро, 72, Сідні Сем, 90, Сідні Сем, 90+2.
"Металіст": Дишленкович, Фініньо, Пшеничних (Березовчук, 15), Обрадович, Вільягра, Валяєв, Клейтон Шав'єр, Бланко, Тайсон, Крістальдо (Лисенко, 68), Олійник
"Байєр": Адлер, Кадлець, Райнарц, Фрідріх, Віда, Бендер, Відаль, Баліч, Ренато Аугусто (Рольфес, 74), Сем (Гонсало Кастро, 46), Дердійок (Кісслінг, 79)
У першому таймі харків'яни зіграли досить непогано, провівши чимало небезпечних атак. Натомість оборона іноді припускається грубих ляпів.
Зокрема на 25-й хвилині помилки на підступах до штрафного майданчика призвели до того, що вільний Баліч, отримавши передачу на лівому фланзі, оцінив ситуацію і прострілив на лінію воротарського майданчика. Дердійок вискочив з-за спин захисників і в один дотик переправив м'яча у сітку.
Серія помилок оборони продовжилась у другому таймі, чим німці і скористалися. На 72-й хвилині перевагу фармацевтів подвоїв Гонсало Кастро.
А на останній хвилині настав зірковий час Сідні Сема - півзахисник "Байєра" ще двічі вразив ворота Дишленковича.
Матч у Леверкузені, який відбудеться 24 лютого, перетворюється на формальність.

Навряд чи хтось перед поєдинком з "Чорними Орлами" зумів би спрогнозувати, що динамівці розіб'ють свого суперника на виїзді з рахунком 4:1. "Бешикташ", звісно, серед грандів європейського футболу не значиться, але щоб отак розгромно поступитися команді, яка з грудня м'яча бачила хіба що на тренуваннях та у контрольних поєдинках... Таке годі було собі уявити.
Переживань стало більше після поєдинку "Металіста" з "Байєром". Харків'яни трималися, поки вистачало сил. Але в заключній половині другого тайму команда Мирона Маркевича просто зупинилася. Захисні редути обвалилися, півзахист методично "обрізався", напад розчинився, що й трансформувалося в підсумковий рахунок на табло - 0:4. Можна ще згадати, як днем раніше "Шахтар" на завершення свого матчу Ліги чемпіонів відбивався від атак "Роми", не гребуючи грою на винос, бо сил на всі 90 хвилин ще вочевидь не вистачає.
Але динамівці, на превеликий подив, постали чудово підготовленими фізично, легкими і свіжими. Ніби й не було виснажливих зборів.
Щодо подальших перспектив "Динамо" і "Металіста" у Лізі Європи, то, якщо реально дивитися на речі, у харків'ян їх вже немає. Важко уявити собі, як підопічні Маркевича розгромлять "Байєр" на виїзді з рахунком 5:0 або більше. Що ж до киян, то в таких випадках, щоб не дратувати зайвий раз фортуну - 0:4 не такий вже й рідкісний у футболі рахунок ("Металіст" підтвердить), - зазвичай ухильно кажуть, що "однією ногою в наступному раунді", "практично гарантували собі перемогу в цьому протистоянні" або ж "зробили чудовий заділ перед вирішальним двобоєм"..

За матеріалами: http://www.newsru.ua







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:32
11-Трав-2024
Українські зенітники вразили російський СУ-25
Ще одна сушка!
Літакопад російських повітряних суден продовжується.
Зно
21:15
10-Трав-2024
Уряд призначив виплати на дітей, позбавлених батьківського піклування

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо виплат

21:11
10-Трав-2024
ЄС розпочинає нову комунікаційну кампанію «Разом діємо. Разом ми – Європа», щоб продемонструвати свою підтримку

На тлі продовження незаконної російської війни проти України Європейський Союз дем

21:05
10-Трав-2024
Повідомлено про підозру військовослужбовцю кінологічної групи у державній зраді
У кримінальному проваджені, нагляд за яким здійснюється прокурорами Київської спецпро
21:02
10-Трав-2024
Як Україна здатна посилити стратегічну автономію ЄС у сферах безпеки, людського капіталу та економіки

Україна на порозі відкриття переговорів про вступ до ЄС. На цьому етапі уряд

21:00
10-Трав-2024
Судитимуть члена ДФТГ, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон
Прокурорами Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіон
20:57
10-Трав-2024
Завершено розслідування стосовно учасників злочинної групи, які привласнили харчові продукти для ЗСУ на понад 5 млн грн
За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центральног
19:31
10-Трав-2024
Байден підписав указ про виділення Україні військової допомоги на 400 млн доларів
Президент США Джо Байден 10 травня підписав указ про виділення Україні військової доп
19:24
10-Трав-2024
Про оперативну ситуацію на Харківщині
У ефірі «Єдиних новин» розповів про оперативну ситуацію в області керівник Харківсько
20:00
09-Трав-2024
СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП), який агітував за приєднання Херсонщини до рф
Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Назара Шкіля – іподиякона так зва
Усі новини