реклама партнерів:
Головна » Крим. Чеченські "бізнесмени" відбирають землі на узбережжі і займаються здирництвом (ВІДЕО)

Крим. Чеченські "бізнесмени" відбирають землі на узбережжі і займаються здирництвом (ВІДЕО)


Коментарі: 1 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Крим сьогодні перетворюється у "смітник" з чорним налом та чеченськими бандитами.За прихильність Росія обіцяла Криму, що він стане перлиною РФ - прибутковим курортом та житницею федерації, проте після анексії Криму весь світ відвернувся від нього, інформує ТСН. Гроші.

Тим, хто хоче працювати легально і законно, дорога на півострів закрита. Таким чином, єдине, чим неукраїнському Криму світить стати, - це ідеальною зоною для ведення тіньового бізнесу та відмивання чорного налу для Росії, йдеться у сюжеті програми "Гроші".

"Контрабандне завезення техніки, торгівля зброєю, наркотиками, створення там гральної зони - це остаточно перетворить Крим на такий смітник, наповнений грошима, який зануриться в глибокі 90-ті", - зазначив юрист Артем Афян. Що ж до нерухомості, то кримчан вже встигли попередити: російська влада зноситиме все побудоване українцями.

Звісно, що почали із котеджів біля моря. "Деякі кримські бізнесмени розповідають, що до них приходили люди, які представлялись, що вони із Чечні, щоб дати їм якийсь відсоток свого бізнесу", - розповіла журналістка Севгіль Мусаєва. Саме чеченські бізнесмени хочуть забрати собі ласі шматки кримського узбережжя. "В основному він хоче викупити від Алушти до Судака землі. І хоче там будувати", - повідомило анонімне джерело.



Викорінювати українське росіяни почали з гривні. Українські гроші активно замінюють рублями, а українські кредитні картки ніде не приймають. Банкомати у Криму не працюють. Жодного українського банку в Криму тепер не побачиш. Українські банки з півострова втекли, а російські не поспішають ризикувати своїм капіталом на невизнаній території. Тож охочим зняти свої гроші треба їхати на материк.

Товари у магазинах та аптеках миттєво подорожчали майже в половину. Самих продуктів поки що вистачає, але лише для росіян. Вони атакують магазини, спустошуючи прилавки, оскільки у Криму ціни наразі нижчі за російські.

Водночас для місцевих Росія вигадала нововведення: кримчанам видаватимуть продукти за талонами, як колись у блокадні часи у Ленінграді.

Міжнародні компанії для себе вирішили: тепер ловити в Криму нічого. І почали масово тікати з півострова, щоб зберегти репутацію. "Міжнародний бізнес бачить, що ця ситуація не має швидкого розв'язання. Віддає перевагу, щоб виходити зараз з цими мінімальними втратами, ніж там залишатися, нести ще більші втрати. "Метро", інші мережеві ритейлери з Криму виходять. "Макдональдс" був перший", - нагадав політичний експерт Ігор Шевляков.

Слідом за банками і ресторанними мережами з ринку виходять і автомобільні гіганти. Салони закриваються, тож купити європейську машину легально тепер не можна. Їздити кримчани будуть хіба що на російських ВАЗах.

І тепер, коли усі легальні операції перекриті, нагору одразу полізуть тіньові схеми. "Тут працюватиме сірий імпорт, скажімо, чорний. Росіяни можуть купувати автомобіль нібито для себе, а потім їх перевозити до Криму і продавати", - пояснив гендиректор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Єдиний аеропорт, який працює у Криму - Сімферопольський. Колись він був міжнародний, а тепер приймає і виконує рейси лише в російському напрямку. Тож, скажімо, щоб дістатися Києва, доведеться зробити дві пересадки - в Ростові та Москві - і витратити на дорогу 12 годин. Вартість такого перельоту складе більше 30 тис. грн.

З екранів російські чиновники і досі обіцяють кримчанам приїзд мільйонів росіян-туристів. Та місцеві вже починають розуміти: заробити в сезон не вдасться. Набережні, готелі та ресторани спорожніли, туристів можна перерахувати на пальцях.

Зазначимо, що у світі є приклад такої ж "совкової" любві та щастя - Абхазія. Тамтешні мешканці теж хотіли під крило Росії. Їм теж в унісон, як і кримчанам, обіцяли захмарне світле майбутнє: солодке курортне життя і багатомільйонні інвестиції. Але зараз там можна побачити лише розруху, копійчані зарплати і ніяких реальних інвестицій. Усе стало гірше, ніж було колись, адже спірні, невизнані території для світу - привиди.

А Крим, крім іншого, занурюється у боргову яму. Так, проблеми води й електроенергії і досі не вирішені. Борги перед Україною вже сягнули мільярда гривень. Росія вже натякнула, що потрібно економити і скоротити витрати питної води вдвічі.

Тож, за зачиненими банками, магазинами, ресторанами та автосалонами, у ситуації повної ізоляції від усіх, крім Росії, кримчани потроху починають розуміти, що стали розмінною монетою імперських амбіцій російського президента.

Нагадаємо, що окупований Крим став небезпечним для татар та українців. 12 травня місія ОБСЄ з оцінки ситуації з правами людини в Україні заявила про низку значних порушень цих прав.

за інф. ТСН. Гроші






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
Усі новини