реклама партнерів:
Головна » Львівщина. Незаконну забудову розпочато в заповіднику "Тустань"

Львівщина. Незаконну забудову розпочато в заповіднику "Тустань"


Коментарі: 3 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Ось так виглядала ця галявина, на якій під час фестивалю розміщувались торгівці до копання котловану під готель прямо перед скельним комплексом і в межах забороненої для ведення будівництва зоні.
А станом на вчорашній день (9 червня) вже маємо таку картину (і роботи почались з понеділка і йдуть швидкими темпами)...
Місцевий бізнесмен розпочав спорудження готельно-ресторанного комплексу під пам’яткою археології національного значення, грубо порушуючи законодавство України. Користаючись привабливістю Тустані, пожинаючи успіхи щорічного Фестивалю української середньовічної культури «ТуСтань!» та активної діяльності Державного історико-культурного заповідника «Тустань», Михайло Щур може завдати непоправної шкоди заповіднику і фестивалю.
В даний момент тривають інтенсивні земляні та будівельні роботи з залученням важкої техніки на приватній земельній ділянці у с. Урич Підгородецької сільської ради Сколівського р-ну Львівської обл. Ця ділянка входить до території комплексної охоронної зони пам’ятки археології «Городище літописного міста Тустань», що затверджено наказом Міністерства культури і туризму України. У її межах заборонені будівельні та земляні роботи, не пов’язані з дослідженням та експлуатацією пам’ятки.
Місцеві органи влади (Підгорецька сільська рада, Сколівська районна рада та РДА) знали про заборону будівельних та земляних робіт, не пов’язаних з дослідженням та експлуатацією пам’ятки, а також про те, що такі землевідводи і проекти забудови необхідно погоджувати із Заповідником.

Незважаючи на це, з метою будівництва готельно-ресторанного комплексу в останні дні грудня 2009 року ними було незаконно змінено цільове призначення земельної ділянки з ведення особистого селянського господарства у землі для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.
Відповіді на депутатські зверення підтвердили, що не існує необхідних висновків щодо погодження містобудівного обгрунтування та проведення його експертиз, а ті документи, що надані, мають ряд порушень. Також сільською радою свідомо приховано близькість пам’ятки археології національного значення та Заповідника. Отож, зміна цільового призначення земельної ділянки є незаконною, а земляні та будівельні роботи проводяться всупереч чинному законодавству.

Що зроблено на даний момент:
· Управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації зобов’язало гр. Щура М., який проводив земляні роботи, припинити їх, а також подати проектну документацію в управління на розгляд та погодження. Відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини», приписи органів охорони культурної спадщини є обов’язкові до виконання. Незважаючи на це, гр. Щур М. П. у грубій формі відмовився ознайомитися з розпорядженням, після чого воно було надіслане порушникові поштою.
· Управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації склало протокол про адміністративне порушення гр. Щура М. П. та надіслало його листом голові Сколівської райдержадміністрації.
· Надіслано депутатське звернення прокурорам Львівської області та Сколівського району з проханням здійснити перевірку законності зміни цільового призначення ділянки, а також скасувати незаконні рішення Підгородецької сільської ради про затвердження містобудівного обгрунтування та проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення ділянки.
· Подано депутатські запити народних депутатів Кармазіна і В"язівського до прокуратури з вимогою зупинити незаконне будівництво.
Незважаючи на вищезгадане, гр. Щур М. П. інтенсивно продовжує здійснювати на ділянці будівельно-земляні роботи. На сьогоднішній день існує ризик, що поки роботи будуть призупинені для з’ясування законності, незаконна будівля буде зведена в охоронній зоні пам’ятки археології національного значення, що претендує на включення до переліку пам’яток ЮНЕСКО, і нас знову поставлять перед фактом.

Для довідок: 067-731 68 21 begin_of_the_skype_highlighting              067-731 68 21      end

_of_the_skype_high
lighting, kryvdyk2000@yahoo.com, Остап Кривдик, прес-секретар

Джерело: Сайт заповідника http://www.tustan.com.ua/illegal_construction/main/index.html







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
Усі новини