реклама партнерів:
Головна » Оголосили проект-переможець у номінації «Музей Революції Гідності»

Оголосили проект-переможець у номінації «Музей Революції Гідності»


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Визначено архітектурний проект, за яким на алеї Героїв Небесної Сотні побудують Національний музей Революції Гідності.

Міжнародне професійне журі назвало лауреатів Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо об'єкта "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності".

Результати оприлюднили в Міністерстві культури України за участі міністра культури, керівництва Національного музею Революції Гідності, членів журі й учасників конкурсу.

На оголошений Кабінетом Міністрів відкритий анонімний конкурс щодо проектів музею та меморіального комплексу надійшло 66 заявок із 12 країн світу. Найкращий проект меморіалу визнаили в лютому 2018 року. Друга стадія конкурсу стосувалася проекту самого музею вже з урахуванням вигляду меморіальної частини. У фіналі змагалися шість проектів. Їхні автори на умовах анонімності активно співпрацювали з організаторами конкурсу, в тому числі відвідували Київ, оглядали місця подій, спілкувалися з родичами загиблих. Виставку всіх проектів-фіналістів відкриють у Будинку архітетора.

За результатами засідання міжнародного повноважного та незалежного журі конкурсу в номінації "Музей Революції Гідності" першу премію здобув проект "Штурм пагорба" від архітектурного бюро "Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH". Архітектори: проф. Ян Кляйхус (prof. Jan Kleihues), Йоганес Кресснер (Johannes Kressner). Компанія відома проектами в багатьох країнах. Примітно, що зараз за її розробкою реалізують споруду Національного музею в Осло.

Публікуємо креслення й ескізні ілюстрації проекту-переможця.



“По країнах, що представлені авторами робіт, видно, що рівень конкурсу дуже високий. Друге місце зайняв проект українських архітекторів. Він був перспективний. Професійні колеги в складі журі повизначалися раніше, а в мене досі певне сум’яття — вагався між переможним проектом і тим, який, як виявилось, авторства українського архітектурного бюро. Його зовнішній вигляд і зараз мені більше подобається. Проте функціональна частина й усі внутрішні деталі, все-таки, кращі в команди переможців. Фахівці на наших обговореннях це ґрунтовно довели”, — стверджує Євген Нищук, Міністр культури України.

“Проектувати Музей Революції Гідності взялись 11 архітектурних команд – з України, Австрії, Німеччини, Іспанії та Франції. Переміг проект знаного берлінського бюро. Він переконав міжнародне журі у відповідності конкурсному завданню, у сильній функціональній, архітектурній цінності, в модерновій елегантності й ощадному ставленню до середовища, у метафоричності та символізмі, у спроможності витримати плин часу. Проект під назвою “Штурм висоти” по-новому інтерпретує неокласицизм, інтегруючи події на Майдані в європейську історію, візуально формує новітній український акрополь і українську агору, утверджуючи демократичні спрямування нації. Втілення цього проектного задуму гармонійно доповнить меморіальний простір на алеї Героїв Небесної Сотні і створить середовище для активного втілення в життя мрій борців за незалежну і процвітаючу Україну”, — Ігор Пошивайло, Генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності.

“Цей проект найсвітліший. Думаю, задовольнить найбільшу частину людей. Можливо, інші проекти чимось викликали би певні суперечки. В цьому є чітка прив’язка до Майдану. Я бачу в ньому продовження підйому на пагорб. Гарно співіснуватиме з меморіалом, бо перекликається з ним. Вони будуть доповнювати один одного. Із зауваженнями журі щодо допрацювань я вважаю цей проект функціонально найкращим”, — Володимир Бондарчук, Голова ГО “Родина Героїв Небесної Сотні”.

“Абсолютна більшість суддів віддали голос за цей проект. І з архітектурного складу журі, так і з загального. Проекти, що розмістилися на другому та третьому місцях, набрали майже порівну голосів — приблизно вдвічі менше. Запроектований вигляд музею перегукується з виглядом меморіалу, який став відомий кілька місяців тому. Це було однією з технічних умов. Всім шістьом командам-фіналістам, чиї проекти оцінювали сьогодні, був наданий проект меморіалу і було прописано додаткове технічне завдання — брати його до уваги, щоб меморіально-музейний комплекс був ансамблем. Також архітектори розраховували подальшу логістику під’їзних шляхів, гармонізацію споруди та простору й багато іншого”, — розповів Павло Сидоренко - Координатор Ініціативної групи постраждалих на Майдані.

Переможці конкурсу в номінації «Меморіал Героїв Небесної Сотні» були визначені в лютому 2018 року. Це – архітектори Ірина Волинець (Львів / Україна) та Марія Процик(Ротердам / Нідерланди).

Після підведення підсумків конкурсу в номінації «Музей Революції Гідності» та громадського обговорення конкурсних пропозицій буде укладено договір із переможцем конкурсу та розпочато роботи із розробки проектно-кошторисної документації для будівництва Музею Революції Гідності.




Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності





Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
17-Трав-2024
Заява Національного музею історії України щодо незаконних споруд на землях історичного значення
16 травня 2024 року Державна виконавча служба України забезпечила виконання судового
21:13
16-Трав-2024
«Чернігів стародавній» запрошує на відкриття виставки «Гроші наших пращурів»
До Міжнародного дня музеїв у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Черн
16:40
16-Трав-2024
Важливість вибору правильної молочної суміші для дитини

Вибір правильної молочної суміші

20:48
15-Трав-2024
«Укренерго» запровадило аварійні відключення для промислових та побутових споживачів
З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових спожи
19:39
15-Трав-2024
Зручний мобільний додаток для замовлення води

Інформація для клієнтів компанії "Молодо" та всіх, хто цікавиться якісною водою дл

21:23
14-Трав-2024
Інформація по постраждалим внаслідок ворожого удару по Харкову
Кількість постраждалих — 17. Серед них 12-річний хлопчик і дівчинка 8 років. Вони у с
21:11
14-Трав-2024
Ентоні Блінкен розкрив деталі безпекової угоди між США та Україною
Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що майбутня безпекова угода між Спол
20:31
13-Трав-2024
російські окупанти взяли в полон українців прикордонної громади на Харківщині
Прокуратура розпочала розслідування за фактом взяття у полон цивільного населення при
19:51
13-Трав-2024
Ситуація на Харківському напрямку складна
Ворог б’є по мирним людям, використовує цивільних як живий щит.
Противник нама
19:41
13-Трав-2024
Знищено третій ворожий літак за два тижні!
Нестримні зенітники 110 ОМБр продовжують лютувати. Сьогодні знищили ще один СУ-25 рос
Усі новини